|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.10.2009 20:43:03   
medigirl
hvala, probacu megle - vidim da ti je bebi rodjena 12.2 - moji su 11.2.user posted image
nani svaka cast za pekmez, mi se nismo sjetili a sljiva je odlicna za probavu

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2076
21.10.2009 20:44:13   
Dinkica

IZVORNA PORUKA: medigirl

sorry mislila sam da pise 2x dnevno po 600 ml

Pa skoro da bi moja buhtlica mogla i popiti al ipak cuvamo liniju user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2077
21.10.2009 20:47:31   
Dinkica

hvala, probacu megle - vidim da ti je bebi rodjena 12.2 - moji su 11.2.user posted image
nani svaka cast za pekmez, mi se nismo sjetili a sljiva je odlicna za probavu

Nema na cemu, i mene je nana iznedaila, ona je cak sljive i ogulila, ne pitaj me kako user posted image , da nemaju kozicu i to skuhala, puna tegla user posted image i bas dodje dobar dodatak vocnim kasicama

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2078
21.10.2009 20:49:55   
medigirl
vidim da je napredna masala:)
ja imam problem sa mlijekom - piju 3x dnevno i 2x se bude u toku noci. ne znaju zaspati bez mlijeka a nece nista drugo
jeste li probali jaje - izvini ako si vec pisala o tome

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2079
21.10.2009 20:59:30   
Dinkica
Pokusaj da ti nocni obroci budu ako nista manje kolicnine, po 90 ili 120 ml da ih zavaras, ili neka pred spavanje jedu pravi obrok da ih drzi sto duze, ja nisam bas za previse aptamila, nekako mi je to ipak formula i vjestacko ali i ja nekad odstupim pa dam malkice vise, pogotovo kad vrisne usred noci onda tablice ne vrijede user posted image .
Jaje se kanimo vec 10tak dana da probamo ali uvijek zaboravim na pijaci kupiti domaca jaja a i nisam neki strucnjak, meni bi svakao mogao podvaliti kupovna kao domaca pa moracu vidjeti gdje da kupujem i idemo naravno samo sa cetvrtinom tvrdo kuhanog zumanceta, mislim da ce uz sir bas dobro ici user posted image
Moja Dada ima oko 9 kg, tj prije 15tak dana je imala 8900 i bas je onako okrugla user posted image , koliko imaju tvoji?

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2080
21.10.2009 21:08:18   
medigirl
u pravu si za formulu. moji su na hippu - ista stvar. kada stavim manje placu dok ne dobiju jos... zamisli jos njih dvojicu u duetu:)
probacu to sa malo jacim obrokom - zitarice i tako to
mi smo probali tvrdo kuhano zumance prosle sedmice - sasvim malo mozda 1/8 pa onda malo vise ove sedmice - sve ok hB
stariji ima 10.5 a mladji 9 - stariji je jako halapljiv i kod mene ne vazi pravilo da dam djetetu koliko zeli vec koliko mu odredim -  sta cu!

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2081
21.10.2009 21:14:31   
Dinkica

u pravu si za formulu. moji su na hippu - ista stvar. kada stavim manje placu dok ne dobiju jos... zamisli jos njih dvojicu u duetu:)
probacu to sa malo jacim obrokom - zitarice i tako to
mi smo probali tvrdo kuhano zumance prosle sedmice - sasvim malo mozda 1/8 pa onda malo vise ove sedmice - sve ok hB
stariji ima 10.5 a mladji 9 - stariji je jako halapljiv i kod mene ne vazi pravilo da dam djetetu koliko zeli vec koliko mu odredim -  sta cu!

Masallah za sincice, bas mi je drago da imamo vrsnjake pa da mozemo razmjenivati recepte i iskustva, pusica velika od nas dvijeuser posted image

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2082
22.10.2009 17:34:41   
dana3
dorucak-zobene pahuljce
Danas oslic sa krompirom
banana i jabula medjuobrok i litre mlijek ane znam sta mu je danas samo tecnost pije a i vode je popio puno

Mi prelazimo u drugi razred i ostavljacemo tmo izvjestaj i danas je svcano receno u ambulanti da mozemo jesti i hranu za odrasle.

PA-PA maje bebice,virnucemo mi nekad i ovdeuser posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2083
22.10.2009 19:46:49   
medigirl
kada ste pocele davati bebama ribu?

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 2084
22.10.2009 20:12:09   
Anushka
dana3, tek sad vidim! SRETAN RODJENDAN ADNANU!!! uskoro vam se i mi pridruzujemo, tj jos dva dana i eto nas za vama:)
danas svakakav dan
dorucak dojio i aptamil 3
kompot od grozdja i crni hljeb i puter
pileca supa - 10tak velikih kasika pokusao:)
krompir pecen meljao i meljao i nista nije pojeo, nece krompir ni naopako:(
crni hljeb i pavlaka
dojenje i flasica uz spavanje

PS medigirl ja mu nisam davala jos ribu, ne kupujem je ni nama pa nije bilo ni prilike, ali upratila sam da od 8 mjeseci cini mi se moze pomalo

< Poruku je uredio Anushka -- 22.10.2009 20:13:12 >

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2085
22.10.2009 20:15:31   
Nadja08
sa ribom smo krenuli vec od 8. mjeseca. ja sam negdje naisla na clanak o tome kako su svedjani uradili istrazivanje o tome kako je riba zdrava za razvoj bebinog mozga i kako bi trebalo poceti sa davanjem ribe prije devetog mjeseca, pa ja pozurila user posted image . a mozda su to uradili iz razloga sto imaju puno ribe. ko zna, ja ih poslusala i bebica je odmah zavoljela. uglavnom je pravim sa blitvom i krompirom. danas je nekad sa spinatom pravimo. naravno, krenuli smo sa bijelom ribom, a plavu jos nismo probali. nema jos godinu punih 11 mjeseci.

(odgovor članu medigirl)
Neposredna veza do poruke: 2086
22.10.2009 22:23:16   
shejla
u palenti isto moze biti glutena...Na nekoj, ne znam koji proizvodjac, pise da moze sadrzavati tragove glutena... Pa procitajte... Ja obicno kupujem onu u zlatnom pakovanju i nisam obracala paznju ima li u njoj (a sad je nemam) - je li neko zna??? Doduse nisam jos ni davala Lamiji, ali planiram, vidim da vase bebice bas vole puru user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 2087
22.10.2009 22:51:09   
Nunichi
Dojila, dojila, dojila...
Malo grickala svjezu jabuku;
Piletinu sa krompirom i mrkvom;
Hipp sljivu;
I jednu kasiku pavlake, nismo mogli rucati od nje, otima viljuske i prati svaki zalogaj, pa smo je zabavili kasikicom pavlake. user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2088
22.10.2009 23:06:17   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Breskva i riza;
Teletina, mrkvica i krompir;
Riza/kukuruz pahuljice uz neki sokic;

ej da te pitam kakve su te pahuljice Riza-kukuruz?jel ukusno?
adin slabo voli rizu..ja mu pravila sutliju pa neceuser posted image naravno bez secera..
pa me zanima kakvo je to

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 2089
23.10.2009 0:56:18   
dana3
IZVORNA PORUKA: Nadja08

sa ribom smo krenuli vec od 8. mjeseca. ja sam negdje naisla na clanak o tome kako su svedjani uradili istrazivanje o tome kako je riba zdrava za razvoj bebinog mozga i kako bi trebalo poceti sa davanjem ribe prije devetog mjeseca, pa ja pozurila user posted image . a mozda su to uradili iz razloga sto imaju puno ribe. ko zna, ja ih poslusala i bebica je odmah zavoljela. uglavnom je pravim sa blitvom i krompirom. danas je nekad sa spinatom pravimo. naravno, krenuli smo sa bijelom ribom, a plavu jos nismo probali. nema jos godinu punih 11 mjeseci.

Prvo hvala anushka na cestitkama a slavimo u subotu tako da mogu osti doci pa ce decki imati festu isti danuser posted image

E Nadja08-evo mene u svedskoj i ribu daju bebama jako rani jer ih imaju 100000000000000000000 vrstauser posted image .
ja nisam do devetog mjeseca davala jer je nije htio a nije ni danas jeo,samo krompir.riba je zdrava zbog masnoca koje u sebi sadrzi a oslic se moze da skuha ili przi na margarinu.Tako sam ja danas,nadrobila na njegov stolic i sam jeo-ludnica na sta je pod licio ali eto neka se uci sam jestiuser posted image user posted image user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 2090
23.10.2009 9:19:00   
Nadja08
I ja sam do sada uglavnom pripremala oslic ili mol ili oradu. Na svu srecu
Isto "izmrvim" hranu (od karfiola pa nadalje), stavim je na hranilicu i onda se pitam kako je brzo svega nestalo, a najmanje zavrsi u ustima. Ali eto, bitno je da uce sami rukom uzimati do godine dana.
Pokusat cu i ribu tako, dosad nisam. Hvala na ideji!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 2091
23.10.2009 9:42:44   
shejla
IZVORNA PORUKA: Sonja

Breskva i riza;

adin slabo voli rizu..ja mu pravila sutliju pa neceuser posted image naravno bez secera..
pa me zanima kakvo je to

to su ti pahuljice kao griz ispadne kad se napravi - imas nestle, lino i hipp, a ima i samo riza ili samo kukuruz... Ja sam pravila sa vodom i mlijekom - vise vode (nesto ne smijem, mada je dr. rekla da moze mlijeko za te hapice jer to nije puno)...i svidja joj se.

user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2092
23.10.2009 11:19:07   
Sonja
hvala draga...
vidjela sam tu hapicu al nisam znala da li da uzmem...
eno Frutolino smo ja i mm pojeli:)))
nece nikako..
jedno vrijeme sam mu mjesala sa medolinom pa inekako..
najvise voli nestle ono sa medom..
kupit cu pa ako ne bude htio...hocemo ja i mmuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2093
25.10.2009 7:36:03   
Anushka
da se i mi odjavimo sa ove teme:))))
juce je uglavnom bilo dojenje i flasica, pojeo porciju griza, malo tikvenjace i umrljao rucice slagom i lizao, a jutros vire donje dvojke tako da znamo i razlog:)
pozdravljamo vas i da vam bebe fino jedu da se mame ne sekiraju!

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2094
25.10.2009 11:16:59   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Sonja

Breskva i riza;

pa me zanima kakvo je to

Eto Sejla ti je odgovorila. user posted image
Meni se licno ne svidja, a ni Zari. user posted image user posted image Ali ja njoj napravim sa sokicem pa tako pojede.
Evo upravo sam joj u 125ml soka jabuka/mrkva stavila 1,5 supenu kasiku Hipp baby rice. Za divno cudo sve je pojela, bas me iznenadila.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2095
25.10.2009 12:35:10   
Anoniman
U sutliju umijesajte neku vocku, npr krusku, pa ce biti slatka.

Za rucak smo imali puretinu + repa + krastavica + krompir,  kuhano u blagom caju od mente. Nakon miksanja dodala sam 8-10 grama ulja.
Za veceru je Dinkel (krupnik) baby paahuljice + kuhana jabuka + kruska.
Izmedju dojenje.

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 2096
25.10.2009 12:38:38   
Anoniman
Kad ka zem  sutlija mislim na baby rizine pahuljice. Moze se skuhati 20 grama pahuljjica u 200 ml mlijeka, izgnjeci se kruska, pa dodas u ovu hapu. Umjesto kravljag mlijeka moze se skuhati na vodi, pa na kraju umijesati vjestacko mlijeko ili izmuzeno majcino mlijeko. Majcino mlijeko nemojte prokuhavati. Unisti se tako.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2097
26.10.2009 20:23:28   
Nunichi
Kupovna hapica jabuka-visnja;
Domaci mix teletina,tikvica i supica od telece koljenice;
U prolazu kasikica frutolina...
A sad ce vjerovatno malo rizinih uz nesto user posted image user posted image user posted image
I naravno dojenjeeeeee...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2098
26.10.2009 22:46:42   
shejla
evo mi smo se lagano privikli i na povrce.... sad jedemo, haman, sve user posted image user posted image user posted image  Mashallah!!!
danas smo pojeli novu hapicu - tikva i krompir i bas nam se svidjela user posted image

Da li dajete bebama suho voce??? Citam u ovom nekom kuharu za bebe da je to jako zdravo i da moze odmah jesti... kako pravite???

I takodjer imaju prijedlozi kako da se "uljepsa" neka hrana, pa predlazu krompir ili rizu sa cimtom...pa persun, bosiok u neke povrcke...itd... Da li vi stavljate zacine i trave i koje???

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 2099
26.10.2009 22:50:49   
neki
IZVORNA PORUKA: shejla

I takodjer imaju prijedlozi kako da se "uljepsa" neka hrana, pa predlazu krompir ili rizu sa cimtom...pa persun, bosiok u neke povrcke...itd... Da li vi stavljate zacine i trave i koje???

Ja Saidu stavim u griz sa jabukom mrvicu cimeta,nije se buniouser posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *