Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.9.2009 21:22:47
gvendolina
Anushka,taze_mlada hvala vam na dogovorima
Ja sam sve sto sam mu davala bas fino ispasirala,ali nesto nije odusevljen.Vjerovatno treba da se navikne na nove okuse,kao sto rece treba samo biti strpljiv i uporan. pusa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.9.2009 13:39:36
*Seve*
Jutros malo Aptamila,dorucak poslije griz sa borovnicama i bananom... Rucao supu sa malo hljeba...Aptamil 100ml jedva i sada spava.... Kasnije cemo setnja....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.9.2009 21:00:18
Anushka
danas i ne znam sta je sve jeo, znam da je jeo jutros aptamil, pa keksolino, pa pola vocne kasice i jos aptamila, kad sam ja dosla pojeo kiflu i mladi masni sir i poslije jos grizolina sa kakaom. Sad ide aptamil sa nestle riza i kukuruz, a sutra idemo sa zdravijim menijem:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.9.2009 21:42:18
dana3
Taman kad sam mislila da nista jesti nece,izidjemo malo na vjetar i u setnji pojede cijelu bananu.Kad smo dosli kuci,odspavao je sat vremena pa pojeo cijelo jaje,nakon toga 200 ml mlijeka sto nije kako se rodio,kupila mu usput kuskus sa piletinom i ostale dvije kaskice u tegli,onoj velikoj-nesto se procepio pred noc .voli taj kuskus pravo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.9.2009 21:52:46
Anoniman
hipova kašica sa teletinom,mrkvom i rižom ručak- čorbica od tikvice, piletine,mrkve, malo paradajza, luka, maslinovog ulja. voćni jogurt od breskve sika kad god zatraži...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.9.2009 11:02:21
*Seve*
Dali se jos kod nekih mama desilo,da bebeno odbija AD??¨ Moj preko dana skoro pa nikako nece,pred spavanje popije 180ml,sinoc sam mu napravila 250ml i popijo je sve...Zbog toga sto preko dana odbija reko da napravim i vise.... Bas me brine,sve drugo jede ali AD odbija.???? Dali se prenajede ostalog pa nemoze ili neznam??? Evo jutros jjedva popijo oko 100ml....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.9.2009 20:13:59
Anushka
danas opet ne znam sta je sve jeo ovaj vikend smo bili razdvojeni u toku dana pa nikako da pohvatam sta mu ko daje
dorucak - medolino uzina kifla i caj od sipka na kompotu od jabuka rucak - koliko sam uhvatila tikvenjaca uzina - malo rize i sira mladog, poslije par kasika vocne kase vecera - zaspao uz aptamil i nestle riza kukuruz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.9.2009 20:25:49
Anushka
izmedju 8 i 9, nekad i ranije, ali ustaje oko 4-5 ujutro. Jutros smo ustali u pola 5, i do maloprije je spavao 2 puta po pola sata, tako da je premoren.. a i ja sa njim, tako da i ja legnem do 9 a mm do 10h ali on je zorom ustajao i kad zaspi u 10 (par puta se i to desilo) samo bude nervozniji u toku dana.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.9.2009 22:16:10
shejla
evo jedne prave pocetnice
Vidim kod vas sve vece bebe, mashallah... Mi smo tek poceli jesti, pa vidim spominju se neke pahuljice (zitne, rizine...???) i neki baby rise...gdje se to nalazi i kako se sprema? I, kako ste pravili rizu (sa nekim povrcem) jer se riza smije odmah od 6 mjeseci??? Je li skuhate rizu najobicniju na vodi i pomijesate sa, recimo kuhanom mrkvom...ili???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.9.2009 12:50:46
emma.L
Jučer je za doručak jela bananu i keks, za ručak puru i pavlaku, a za večeru teleću juhu, ogroman komad celera i udrobljen kruh. Između su, naravno, bile flašice Aptamila. Danas doručak Nestle pahuljice sa pečenom jabukom, ručak je ostatak juhe sa kuhanim krompirom, karfiolom i mrkvom, a za večeru ću joj ponuditi heljdinu tjesteninu sa sirom. Između možda koja smokva ili keks.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.9.2009 18:13:28
Skvo RR
Dorucak- Nestle zitarice kakao Rucak- Teletina, povrce, hjeb Uzina- Dukatino breskva i mrkva Vecera- Malo hljeba sa pavlakom i malo sa marmeladom i cajko Uspavljivanje sa 210 ml Aptamila
Da vrlo bitna vijest, poceli smo malcice da pijemo vodu!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.9.2009 19:27:19
Anushka
aptamil ljesnjakcokolino kompot od jabuke i suhe marelice i pola kifle aptamil malo hljeba i masnog sira riza i teletina u saftu - neslano isto malo iz ruke par kasikica vocne hippove kase ako izdrzi da doceka zeljanicu i aptamil sa nestle riza kukuruz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.9.2009 8:26:57
emma.L
Mi smo večerali ostatak od ručka i kruha sa pavlakom sinoć. A za danas joj je doručak kuhana jabuka, kruška, smokve i mljeveni keks. Ručak je riža sa puretinom i vrhnjem, ali uz dodatak jogurta jer mi je ispalo pregusto . Večera, mislim isto to, pošto ima baš dosta. Ili ćemo promijeniti pa ispržiti žumance i malo sira.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.9.2009 21:45:59
mirnac
mi se nismo odavno javljale ustvari sramota me, nekako mi se cini da moje cure jedu puno u odnosu na neke vrsnjake( pri tome mislim na rodjene u istom mjesecu). u 8 medolino, u 11 zitarice sa mlijekom i jabukom, u medjuvremenu malo smokija, malo kifle i po sokic( po 100ml). U 3 boranija sa zumancetom, u pola sest rendana jabuka, i u 19,30 opet medolino, caj i spavanje. m.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.9.2009 21:56:17
Snjeguljica
Evo i mene malo ovdje...Naš jelovnik izgleda otprilike ovako u 6:00 dojenje u 9:00 dojenje u 12:00 voće (jabuka, kruška, banana, breskva, šljiva, kako kad) sa Hipp rižinim pahuljicamai poslije dojenje u 3:00 piletina sa povrćem (krompir, mrkva, tikvica, malo luka, i malo paradajza ponekad), i ponekad dodamo kukuruzne krupice, pa dojenje u 18:00 voće i Hipp rižine pahuljice i dojenje u 21:00 dojenje i spavanjac.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.9.2009 17:53:56
Anushka
e juce: aptamil puding od cokolade sa petit keksom jabuka i borovnica hljeb, pavlaka, sir teleca supica sa mrkvom i persunom - umocen hljeb u nju par kasikica vocne kase par zalogaja kifle sa pavlakom i probao dzema od sljiva
a danas dorucak opet flasica pa opet puding cokolada ljesnjak sa petit keksom sljiva dojenje (polako se uspijevamo vratiti poslije pauze) napravila mu integralni pilav i mljevenu junetinu na domacem paradajz sosu sa malo bijelog luka i origana, posto jos nije gladan kaze baaa:)) vecera bi mogla biti keksolino, nismo odavno!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.9.2009 17:57:10
Skvo RR
Danas smo malo slinavi,
Tako da smo papali- Dorucak- Keksolino, sa kaskicom meda Rucak- Riza, mrkva i piletina Uzina- Monte Vecera - Vjerovatno malo rize i banana Flasuljak Aptamila 210 ml!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.9.2009 17:59:59
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mirnac
mi se nismo odavno javljale ustvari sramota me, nekako mi se cini da moje cure jedu puno u odnosu na neke vrsnjake( pri tome mislim na rodjene u istom mjesecu).
Ima ovde jos izjelica,,,,hhahahhah!! Bitno je da su siti i zadovoljni!