Anushka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.9.2009 15:01:23)
|
gvendolina, taze mlada, vase bebice su jos vrlo male ovaj moj nije htio jesti nista sto nije kremasto do 8.mjeseca. A do tada je volio krompir sad ga ne voli. Puru nije ni tada a nece ni sada nesto, tako da ce se to mijenjati. probajte u isto vrijeme npr prije setnje ili poslije popodnevnog spavanja kad je gladna bebica da nudite nekoliko dana za redom, pa ako nece, odmorite neko vrijeme pa opet. E sad, ovaj moj slano u komadicima jede iz ruke a voce i zitne kasice iz kasikice, i trudila sam se od pocetka da to bude kao citav obrok. i nadjite nesto sto bas voli pa u to "podvaljujte" npr krompir ili rizu (ili rizolino, rizine pahuljice) isl mozete staviti i tikvicu, i brokulu i spinat i grasak i sta vec bebice jedu:) danas: malo zeljanice iz ruke (od domace blitve i mladog sira) ljesnjak cokolino sok od nara i borovnice i malo grickao kiflu sad je jeo bas fino zeljanice sto je ostalo kuha se krompir corba sa piletinom, mrkvom, paradajzom, persunom, lukom ceka ga i kasica od jabuke i borovnice od juce sto je ostalo i vjerovatno keksolino ili grizolino Danasnji meni
|
|
|
|