bebbe RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (15.9.2009 14:13:07)
|
IZVORNA PORUKA: Nadja08 bebbe, rekla si da ema ne pije nista drugo osim mlijeka (kroz dojenje). ja sam izbacila dojenje u vrijeme kada smo uveli mesni obrok, jer mi je receno, i tako sam poslije i procitala, da mlijeko umanjuje apsorpciju zeljeza iz mesa u kombinaciji sa mlijekom, i to do 50%. samo sam htjela da te upitam jesi li ti za to cula, a ako ne, da provjeris. uz taj obrok se preporucuje voda ili razblazeni sok ili blagi caj. je li jos neko cuo za to ili sam ja jedina? Nadja, čula sam za to, i ljekari savjetuju izbacivanje dojenja SAMO u slučaju da je dijete malokrvno, odnosno, da dojenje spriječava vezanje željeza. Kod nas to nije problem, jer, uz meso, Emi dajem i raznu drugu hranu koja je izvor željeza (pravi kakao, te stručnice i osnovna žita), a i na rutinskoj analizi krvi kada je bila stara šest mjeseci ustanovili su da, hB, ima super hemoglobin (čije bi pomanjkanje ukazivalo na slabo vezanje željeza). Dakle, meni dojenje nije prepreka ni na koji način osim što bih je rado naučila da pije. Ona neće baš ništa osim sike. Jedva par kašičica vode.
|
|
|
|