Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.9.2009 10:07:12
emma.L
I mi smo sinoć prvi put jeli topu , i to restoransku, hehe, sa somunom. Jednostavno joj nisam mogla dokazati da to nije za nju i odvojiti je od stola. I sve tako govori "mmmmmmmm". A prije nego što smo krenuli pojela je svoju užinu- jogurt sa kruhom, te kad smo tek stigli tamo pola banane. Na kraju MM kaže- ne daj više, slošit će joj se . Jutros nam je po uhodanoj navici voće sa keksom, za ručak pileća juha sa celerom i rižom, a večera carsko povrće sa vrhnjem za kuhanje ili Nestle pahuljice sa kakaom ili griz po prvi put.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.9.2009 11:56:35
emma.L
Nisam još pravila, ali mislim napraviti normalno s mlijekom (nije probala mlijeko prije, pa rekoh da ga ovako počnemo uvoditi). Napravit ću joj malo rjeđe i dodati možda banane.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.9.2009 14:13:12
dana3
dorucak:snita kruha sa zdenka sirom rucak:riza(kuhala nama pa zaboravila posoliti )tako da smo svi imali rucak medjuobroci su flasica sa mlijekom ili kasom vecera je vocna:bice sljiva,jabuka ,banana(sve na komadice isjecem pa on brlja sam ali pojede vise nego kad ja dajem)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.9.2009 14:16:42
mamma mumi
Tarik nece da jede, uzas mi ga natjerati, samo bi sikio. Jedva je pojeo malo pure sa jogurtom i pavlakom, i popio soljicu od kafe jogurta. mozda je neka faza, jeste vi imale slicnih problema?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.9.2009 8:49:48
emma.L
Napravila sam jutros prvi put griz, s mlijekom običnim. Dala nani upute da joj u to doda jabuku i marelicu iz kompota, pa vidjet ćemo sviđa li joj se i ima li reakcija. Za ručak sam joj pripremila carsko povrće u vrhnju i opet rekla nani da doda malo griza u to (pošto ga nisam šećerila). I to će biti prvi put, nadam se da će joj biti ok. Isto sam nani napomenula da joj između obroka da u ruku komadić kruške ili marelicu (po tko zna koji put već, ženu je strah ), a hoće li, ne znam, pošto joj još uvijek sve izblenda do kraja- čak i rižu . A za večeru- ako bude ostataka, to ćemo pojesti, a ako ne bude, možda brokoli kašica ili žumance sa ABC sirom i kruhom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.9.2009 9:16:10
Anushka
juce: ljesnjak cokolino jogurt sa procijedjenim malinama i borovnicama hljeb, pavlaka i nas rucak - batak, riza, paradajz paprike peceni u vatrostalnoj nije jeo papriku ali jeste saft vecera aptamil i nestle riza kukuruz
danas keksolino kuhane jabuke sa vanilin secerom,cimetom i malo skroba (kolac pravila pa je to kao krema) batak, opet pokusaj prosa i jos povrca koje izvadim iz zamrzivaca:) griz sa marelicama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.9.2009 16:32:39
dana3
dorucak:snita sa sirom rucak:kus-kus sa piletinom vecera je krompir cijeli pecen medjuobroci su i dalje mlijeko i formula u flasici nesto strajkuje sa vocem-jede ga samo ako gospodin sam drzi.dam mu komad jabuke i on to nesto ko zvace
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.9.2009 14:58:51
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Tarik nece da jede, uzas mi ga natjerati, samo bi sikio. Jedva je pojeo malo pure sa jogurtom i pavlakom, i popio soljicu od kafe jogurta. mozda je neka faza, jeste vi imale slicnih problema?
Mamma mumi, imali smo ztu fazu i trajala je skoro mjesec, a sada opet lijepo jede. Ne sekiraj se, redovno mu nudi, pa ce opet poceti.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.9.2009 21:45:15
emma.L
Za doručak Nestle kakao pahuljice. Užina banana, suhe marelice iz kompota, nekolko smokava i 2 keksa. Onda pred spavanje 180 ml aptamila. Ručak smo preskočili- a onda oko 7 kad se probudila ponudili joj pastrmku pečenu u foliji sa par kapi maslinovog ulja- nije htjela. Onda smo to izblendali sa pavlakom, da joj pokušam dati kao namaz s kruhom- ni primirisati (inače s pavlakom pojede sve). Kad nije htjela, pokušala sam s bananom- cijela dva zalogaja prije nego što je skontala da ni to neće. Onda sam malo banane skašila sa jabukom iz kompota- jednu kašičicu zgurali - jednostavno joj se ništa nije jelo. I sada pred spavanje 180 ml Hipp mlijeka za laku noć. Kako rekoh- naš meni je prilično monoton. Sutra ćemo pokušati progurati malo prase u blitvu... kao da gledam- opet ćemo preskočiti ručak. Jedino me tješi što postoji po jedna vrsta od svega da voli, tako da uvijek unesemo sve što nam treba (žitarice, voće, povrće, meso ili jaja), ali nikako da krenemo s novim vrstama hrane.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.9.2009 22:05:18
žana o8
Doručak: tikva stambolka , pa onda pola jabuke i pola banane sa cimetom Ručak: pileća supica ( domaća) i pire krompir Onda su joj oči ispale na našu pizzu pa je i to probala jedn komadić. Pohovana piletina-komadić Aptamil 3x 180 ml. Eto svašta smo danas jeli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.9.2009 23:13:55
mamma mumi
Drage moje izgleda je kod nasih bebaca nastupila faza odbijanja hrane. nas meni: Dorucak: Nestle zitarice s kakom, pojeo za svo cudo Uzina: 2 gutljaja jogurta sa jabukovim sirupom rucak: pita sirnica mali komadic i opet malo jogurta Uzina: sok od breskve frutek vecera:opet malo sirnice i AD flasica 180 ml
Voce nece nikako. Takodjer sam ovih dana zabrinuta jer mu je cesto tecnija stolica i tamno smedje boje, e sad pitam se , a morat cu pratiti da nije od mlijeka kravljeg i jogurta, bojim se da ga ne podnosi, ali sam mu i prije davala jogurt, pavlaku pa nije bilo, ili su zubi. I moje drage ja vas napustam, selim se na forum od 12 mj, jer smo danas napunili godinu dana na zdravlje, ali ja cu vam se vracati opet za savjete, jer nismo bas svu tehniku zvakanja i ishrane savladali.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.9.2009 8:01:48
Anushka
emma.l pa gdje ste zapeli? vidim da joj prilicno raznovrsno dajes pa nisam stekla utisak da je nesto monotono. Mozes pokusati jedan obrok dnevno praviti nesto vama sto i ona moze, tako ce probati i razne recepte i djelovat ce raznovrsnije. evo juce ja pravila razljevak od tikve i sira bez jaja i to je uz veceru malo jeo, a ostalo mu je i za dorucak. citam u maloj knjizici u receptima za bebe skoro kao i za odrasle jelovnik samo od namirnica koje smije jesti i nezacinjeno, cak ima i ramstek za bebe nedavno sam nasla rezance od spinata u konzumu pa cu mu to danas za rucak sa pavlakom i propasiranim svjezim paradajzom i kojim komadicem mesa da kao zvace jer cu mm praviti maksuz rucak koji ce biti zacinjen, a inace ako ikako mogu bar jedan obrok dnevno mu dam nesto sto i mi jedemo. juce sam probala sa oguljenim komadicima grozdja bez kospica, i pojeo je cak 2 komadica manje od jednog velikog zrna, al posto je sazvakao i pojeo bas sam se obradovala.. žana o8 i alenu oci ispadaju na picu, pa redovno dobije komadic tijesta da zvace mamma mumi SRETAN RODJENDAN!!! nama tamna stolica bude ako ista cokoladno pojede, a jogurt nam odlicno sredi stolicu. Dva dana jeo jogurt, juce sa suhim sljivama i jutros opet OK stolica, iako se vise ne opterecujem izgledom, svasta nesto jede pa mora i stolica biti svakakva:) sretan prelazak na drugu temu i da prozvacete ko veliki:)
mi danas sa 10,5 mjeseci:
razljevak od tikve sa sirom ljesnjak cokolino pomalo grozdja kruska sa grizom rezanci od spinata sa pavlakom i paradajzom vjerovatno ostatak kruske sa grizom:))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.9.2009 11:49:40
Anushka
ima extra medolino i frutolino koji se prave sa vodom, a ostali nisu predvidjeni sa vodom, pa probaj sa AD, ali i ja ti preporucujem da sacekas jos mjesec dana. mi smo poceli sa 6,5 mjeseci i to sa kravljim mlijekom.