|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.8.2009 16:52:55
|
|
|
|
bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: daca/maca IZVORNA PORUKA: bebbe IZVORNA PORUKA: daca/maca IZVORNA PORUKA: bebbe Doručak - Dukatino jogurt s marelicom i mrkvom + zobene pahuljice Ručak - puretina, povrće Užina - nektarina, zumance, mladi sir Sve smo dobro jeli. Večeru smo jedino prespavali... I, idalje, ne pijemo NIŠTA osim sike! Bebbe, NISTA osim sike? Moj nece nista drugo....poceli smo sa čvrstom hranom (6mjeseci nam je), ALI nece sok, niti išta sokasto....ja mu napravim svjez, kupim HIPP sok, ali džaba....SIKA MU JE ZAKON!!! Daco/maco, pije li išta na flašicu?! Ema nije nikada htjela da prihvati flašicu, a na čašu i na onu čašu sa kljunom popije vrlo, vrlo malo... Isto je kada joj tekućinu dajem kašikom - odmah je počne izbacivati, tako da sam očajna, ali eto, sve se nadam da će početi piti i druge tekućine. Mada, dr mi je rekla da se, sve dok je dojim, ne sekiram... Nadam se da će kod tebe biti bolje. bebbe, NIŠTA je pije...od prvog dana ga dojim, i kašičicom dam malo vode-čaja....sad' mi jede svašta ponešta, i brinem da mu ne manjka tečnosti. ON je raspoložen, pjeva, igra se...i DOJI 6-8puta dnevno+moć2-3x. Nadam se da je ovo sve ok. p.s. kupila majka svome jedincu sve moguće verzije flašica, VAKE, NAKE...ali džaba...onda ću mu kad poraste uzeti sa KLJUNOM...pa nek izvoli... Koliko je star tvoj sin?! Ema ima devet mjeseci i NIŠTA osim sike ne pije, pa dr kaže da je OK, ali da je idalje učim i nudim joj... Ma, i ja sam kupila sve moguće varijante svega, ali neće i neće da pije. Naš meni za danas- Doručak - Bućkuriš: banana, 5 plasmon keksića, mlijeko - pojeli sve Ručak - Teletina, krompir, mrkva, kvinoja - pojeli dosta Užina - sutlijaš od integralne basmati riže s pravim kakaom - jesćemo kada se probudimo. Večera - nektarina i voćni jogurt
|