Anushka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.8.2009 8:10:50)
|
milenium, ovaj moj je uglavnom htio ako je "tvrdje" napravljeno i kad je gladan bas, ali u zadnje vrijeme se prolopovio pa hoce kuglice otopljene u mlijeku a ne te hapice, pa ih najcesce koristim da zgusnem neku kombinaciju, a rjedje kao sam obrok. Evo upravo sam mu potopila nesquik kuglice za dorucak umjesto cokolina, a nece cokolino kuglice pokusala i to. A ima svakakve djece, alen nece ni naopako keks u mlijeku, keksolino malo i hoce ali plazmu nikako. Ne sekiraj se, probaj neke druge hippove ili nestle dzidze, ili kuhaj griz, puru potopi kornflex kao osnovu pa dodaj voce, jogurt i sl a mozda je i do mlijeka u koje mu mutis? I da, ovaj moj mnoogo vise voli hladne hapice da jede nego tople, pogotovo ako je vruce vani. danas plan: dorucak nesquik kuglice uzina jabuka i malo propasiranih borovnica rucak zeljanica ili tikvenjaca vecera keksolino ili neki dr lino Ps mame koje informativno prate temu, kad krenu bebachi jesti cvrstu hranu, znat cete sta mu dajete, imate kalendare dohrane i sl pa ce vam ovo biti inspiracija za kombinacije, ali to ce zavisiti sta se odlucite da vam djeca probaju, pa koliko obroka dnevno, pa sta ce bebci htjeti jesti itd. Polako, i ja sam se "gubila" i prepadala kako li cu ja ovo izvoditi svaki dan ali sve to ide fino kad krene. Pocet cete vjerovatno sa zitnomlijecnim obrokom i/ili vocnim, pa kad se tu ispraksirate krene i povrtnomesni, i onda to ide...
|
|
|
|