vortex RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (14.3.2019 11:12:51)
|
Draga Visnja, hvala za upozorenje za gljive i meni zvuci (iako nisam jos gledala te tabele) da bi trebalo njih dosta kasnije. Ijaa i Irinea kako vi zakljucite da beba nesto nece/ne voli. Koliko dana zaredom dajete istu namirnicu i ako ne zeli ili odbija da li forsirate ili preskocite tu namirnicu? Kada bi ponovo dale da proba to isto? Probat cu i taj sapun iz DM. Ma bas sto kazete necu oblaciti nista cega mi je zao i nije mi tih materijalnih stvari zao, dijete je, neka isprlja, ali volim barem pokusati da ocistim. Do sada je od izmeta i urina sve uglavnom super ocisceno. Sigurno ce biti mnogo drugacije kada pocne kruta hrana. Apsolutno sam za za slusanje i primjenu novijih istrazivanja, metoda itd. Znam i da su zrak, kao i hrana i voda bili mnogo cisci, da je bilo globalno gledano manje zurbe i stresa, ali mi je prestrasno koliko alergija, astme, dermatitisa kod djece ima pa to je uzas. A vjerovatno i mi doprinosimo pretjeranim ciscenjem, sterilisanjem svega itd. Rijetko ko djecu izvodi vani u park zbog cuka, prljavstine, smeca, nedostatka vremena itd. Ali mislim nekako da je svih tih problema manje ranije bilo zbog normalnijeg nacina zivota...
|
|
|
|