|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2016 15:35:56
|
|
|
|
anitaa
|
Sad kad smo bili na pregledu prije vakcine dr je samo na brzinu smandrljala da možemo krenuti s piletinom, puretinom i janjetinom, a s 9 mjeseci da dođemo da se dogovorimo za jogurt i ostale mliječne proizvode.. tako da s tim neću žuriti, iako sam našla kod jedne žene fenomenalan svježi sir i pavlaku, a jogurt, sireve, kefir i slično svi u kući obožavamo... mada u nekim normalnim okolnostima ne treba biti rigorozan, kad se sjetim moje S. ta je mogla drva...sjećam se da je jedino piletina jednom, na početku pošteno napatila, pa i deset dana nije imala stolicu..znam da sam joj davala mljevenog lana, i malo maslinovog ulja je dobro za probavu u povrću... Obično bebe vole slatku hranu, pa gledam jabuke, kruške da budu što mekše, one male mrkvice i tikvice, mislim da bi već mogli krenuti i sa suhim voćem, marelica, suha šljiva, vidjela sam da to ide sa amarantom, hajde ovih dana ćemo i to Evo priznajem s krompirom sam malo poranila, žuti, sladak, nisam mogla odoljeti i to pečeni, pa one sredine, maše ona ručicama, hoće da poleti koliko joj je sjelo, malčice prduckala poslije, ali to je.bila cijena, haha...a znam da je prvi batat, kupovala sam S. i njega, i kelerabu, avokado... ma na kakav god bi naletjela recept ja kupim namirnicu, na početku, sad sam malo "ohanula"
|
|
|