Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.2.2016 12:53:21
lala88
LTM jadna L sumnajs u nju, a N pravi mirisne bombe, hehe Ja sam prvi obrok uvela sa 6, a drugi sa 7,5. Dorucku smo dali palentu sa jabukom i visnjom, pa sad ne znam sta cu rucku
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.2.2016 13:13:28
LieToMe RR
ma N je mustra prava. Mi cemo uskoro pocet i griz da uvodimo i puru. Ne znam kad ono ide jogurt (meni L obozava jogurt sve mi pojede uz njega) Rucak? hhhmmm tikvica, brokula neka supica?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.2.2016 15:25:18
bejbibi
Probali proso sad ..nije bila odusevljena al nije ni bila gladna ..pa sam umijesala malo vocnog jogurta i htjela jesti ..ugl skuhala proso sa jabukom a dodala vocni od borovnice ..izmiksala,pojela fino ... S cim mogu jos proso ...ono ide i sa vocem i povrcem jelda?!
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.2.2016 17:36:43
alman
IZVORNA PORUKA: lala88
LTM jadna L sumnajs u nju, a N pravi mirisne bombe, hehe Ja sam prvi obrok uvela sa 6, a drugi sa 7,5. Dorucku smo dali palentu sa jabukom i visnjom, pa sad ne znam sta cu rucku
vidis... ja nisam jos visnju mogla bih sutra imam kod mame zaledjene
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.2.2016 0:08:29
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: lala88
Kao sto alman rece max 3 puta sedmicno, a amaranth 2 puta jer on otvara. Mi sutra dorucku bananu i krusku, a rucku amaranth i brokulu i mrkvu.
kako se amarant priprema? nisam do sad konzumirala pa sam poprilicno neuka. predpostavljam da je i on neutralan ko proso i griz
Da, samo sto ga ja duze kuham oko 20 min na laganoj vatri. Jad sam ga spremala kao lala moj nije htio ni okusit. Pa taki da je stavim jednu kasiku u corbicu pa se tako ne primjeti. A iskreno ni neni nema neki lijep miris dok se kuha
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.2.2016 8:11:03
lala88
Bas kako Alman rece. Ni meni ne smeki fino, ali je dobar za zeljezo i otvara stolicu pa ga dobro kombinovati s necim sto ne otvara. Mi cemo dorucku bananu i krusku, amaranth cu za rucak. I da napimenem amaranth kad se kuha pusta sluz pa je u corbicama super zgusne je. Ja i nama velikima stavim po malo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.2.2016 21:24:22
LieToMe RR
bila danas u dm-u ali posto smo vrijeme za "nas" potrosila na prodavnice kao sto su lego, waikiki, daihman u dm uletih ko furija i uzela samo onaj persil i jos neke djidje. ne sjetih se uopste prehrambenog dijela morat ce pricekat amarant za primjenu. mogla bih joj griz sljedece hefte, njega uvijek imam u kuci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.2.2016 22:06:18
maksi
Mi smo danas ruckali jabuku,bananu i krusku,moj A bas voli ovu kombinaciju. A bili smo i na pijaci nakupovali povrca.
Planiram da mu uvedem ovih dana jos jedan obrok prije mjesec ipo smo poceli ruckiti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 8:40:16
aidana
IZVORNA PORUKA: aidana
Mi pokusavamo vec treci dan. Prvi dan je otvorila usta, uzela kasikicu i odmah sve ispljuvala. Od tad uglavnom nece vise da otvori usta cim vidi kasiku ona stisne usne i ne mice. Pokusacu sutra sa jabukom.
Evo mene 10 dana kasnije. Jos uvijek nece Ne znam zasto se pridrzavam pravila jedna namirnica 3 dana kada ona to nista ne jede. Jedino je pojela malo kruske, i to nije pojela vec pocuclala Meni je ovo skroz novo, malac je uvijek htio sve jesti. Ne znam sta da radim s ovom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 8:46:11
ninuska
Mi pokusavamo vec treci dan. Prvi dan je otvorila usta, uzela kasikicu i odmah sve ispljuvala. Od tad uglavnom nece vise da otvori usta cim vidi kasiku ona stisne usne i ne mice. Pokusacu sutra sa jabukom.
Evo mene 10 dana kasnije. Jos uvijek nece Ne znam zasto se pridrzavam pravila jedna namirnica 3 dana kada ona to nista ne jede. Jedino je pojela malo kruske, i to nije pojela vec pocuclala Meni je ovo skroz novo, malac je uvijek htio sve jesti. Ne znam sta da radim s ovom.
Tako je meni sa curom bilo. A malac,.mashallah, bas fino pojede. Nekad mi se cini i previse
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 9:25:25
LieToMe RR
ja kas sam N pocela uvoditi dohranu pocela sam prvo sa sokicima, izrendam krusku ili jabuku za L a za N odvojim sokica (nije to nikad bilo puno par malih kasicica ali tako je pocela) Kad smo presli na kasice niej bilo problema. Sad stvarno pojede sve sto joj napravim. Moj ti je savjet pocni prvo sa sokicima od voca cisto da se navikne na nove ukuse. I ja se ne drzim tog pravila od 3 dana, nisam ni sa L, ja pravim svaki dan nesto drugo i stalno neke druge kombinacije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 14:22:31
alman
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Kod nas danas krompir,mrkva i brokula masallah sve je pojela ja se zijanila jer sam probala prije nje
joj i ja rijetko kad probam sta dajem malom od ovih povrtnih kasica, i uvijek se pitam hoce li pojest a on jedesamo mu mozes po izrazu lica skontati da nije bas odusevljen , a vocne ne mogu ni probati kad ih maze samo tako.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 14:30:36
bejbibi
IZVORNA PORUKA: alman
Kod nas danas krompir,mrkva i brokula masallah sve je pojela ja se zijanila jer sam probala prije nje
joj i ja rijetko kad probam sta dajem malom od ovih povrtnih kasica, i uvijek se pitam hoce li pojest a on jedesamo mu mozes po izrazu lica skontati da nije bas odusevljen , a vocne ne mogu ni probati kad ih maze samo tako.
Mm vazda ronda oko te hrane kaze sta joj dajes te bljuvotine daji joj pravu hranu kaze ne bi ni ja to jeo hahhaa ...e svasta
Nego zene kad se aje brusnica?? Ja juce skuhala A sljivu suhu,brusnicu suhu i jabuku ...nije bas bila odusevljena obzirom da nije ni gladna jer stqlno visi na memi.i ono sto je prije voljela ovih dana slabo :((( A kako je fin sok ispao iz ove hapice..kako se kuhalo pa sacuvala sok..onak pijucka pomalo ..al ima brusnica.valjda smije a
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 14:40:36
alman
mislila sam da uvedem veceru malom, sta vi previte i do koliko sati bi trebao da jede. premda ja njemu kad je dorucak palenta ili jaje dam kasnije i neku vocku pa rucak oko 4 sata. imam i zobne pahuljice, ono je meni vise presovano zrno, ja to stavljem u hljeb, da li mu smijem dati i kako.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 18:51:53
ninuska
Mozes samljeti zobene pahuljice. Mozes ih skuhati sa mlijekom kao griz..tako kod A u vrticu prave :). Mi danas jeli piletinu, brokulu i mrkvu za rucak. Mislila iskuhati telecu kost (domaca) pa da mu zaledim u posudu za led i samo izvadim kao temeljac za slano. Al nisam stigla jer sam isla u kupovinu pa se odlucihza piletinu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 22:58:06
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ninuska
Mozes samljeti zobene pahuljice. Mozes ih skuhati sa mlijekom kao griz..tako kod A u vrticu prave :). Mi danas jeli piletinu, brokulu i mrkvu za rucak. Mislila iskuhati telecu kost (domaca) pa da mu zaledim u posudu za led i samo izvadim kao temeljac za slano. Al nisam stigla jer sam isla u kupovinu pa se odlucihza piletinu
Ja nisam jos A kuhala piletinu ovih cu dana pa da lagano uvodim i drugi obrok,koliko tvoj bebac izdrzi od jednog obroka,mislim nakon koliko mu dajes ad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.2.2016 23:10:53
ninuska
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ja nisam jos A kuhala piletinu ovih cu dana pa da lagano uvodim i drugi obrok,koliko tvoj bebac izdrzi od jednog obroka,mislim nakon koliko mu dajes ad
Majke mi, danas mislim kako te ovo moram pitati . Izdrzi oko sat, a bas puno pojede cvrstog obroka . A dajem mu na kasiku otprilike poslije dva sata nakon sto je pio ad.