RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

lala88 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 12:53:21)

LTM jadna L sumnajs u nju, a N pravi mirisne bombe, hehe
Ja sam prvi obrok uvela sa 6, a drugi sa 7,5.
Dorucku smo dali palentu sa jabukom i visnjom, pa sad ne znam sta cu rucku

LieToMe RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 13:13:28)

[sm=smiley36.gif] ma N je mustra prava.
Mi cemo uskoro pocet i griz da uvodimo i puru. Ne znam kad ono ide jogurt (meni L obozava jogurt sve mi pojede uz njega)
Rucak? hhhmmm tikvica, brokula neka supica?

bejbibi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 15:25:18)

Probali proso sad ..nije bila odusevljena al nije ni bila gladna ..pa sam umijesala malo vocnog jogurta i htjela jesti ..ugl skuhala proso sa jabukom a dodala vocni od borovnice ..izmiksala,pojela fino ...
S cim mogu jos proso ...ono ide i sa vocem i povrcem jelda?!

lala88 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 16:57:59)

sa svime bejbibi on moze, ali izbjegaji sa mlijecnim proizvodima ukoliko zelite podici zeljezo.

bejbibi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 17:11:07)

IZVORNA PORUKA: lala88

sa svime bejbibi on moze, ali izbjegaji sa mlijecnim proizvodima ukoliko zelite podici zeljezo.

Hvala lala na savjetu 👍 a jel se moze svaki dan dati ?!

alman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 17:35:15)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Hvala lala na savjetu 👍 a jel se moze svaki dan dati ?!

ja mislim da ne bi trebalo vise od 3 puta u toku sedmice

alman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 17:36:43)

LTM jadna L sumnajs u nju, a N pravi mirisne bombe, hehe
Ja sam prvi obrok uvela sa 6, a drugi sa 7,5.
Dorucku smo dali palentu sa jabukom i visnjom, pa sad ne znam sta cu rucku

vidis... ja nisam jos visnju [sm=zmeden.gif] mogla bih sutra imam kod mame zaledjene

lala88 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 22:32:19)

Kao sto alman rece max 3 puta sedmicno, a amaranth 2 puta jer on otvara. Mi sutra dorucku bananu i krusku, a rucku amaranth i brokulu i mrkvu.

LieToMe RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.2.2016 23:31:08)

Kao sto alman rece max 3 puta sedmicno, a amaranth 2 puta jer on otvara. Mi sutra dorucku bananu i krusku, a rucku amaranth i brokulu i mrkvu.

kako se amarant priprema? nisam do sad konzumirala pa sam poprilicno neuka. predpostavljam da je i on neutralan ko proso i griz

alman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.2.2016 0:08:29)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

kako se amarant priprema? nisam do sad konzumirala pa sam poprilicno neuka. predpostavljam da je i on neutralan ko proso i griz

Da, samo sto ga ja duze kuham oko 20 min na laganoj vatri. Jad sam ga spremala kao lala moj nije htio ni okusit. Pa taki da je stavim jednu kasiku u corbicu pa se tako ne primjeti.
A iskreno ni neni nema neki lijep miris dok se kuha[sm=zmeden.gif]

lala88 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.2.2016 8:11:03)

Bas kako Alman rece. Ni meni ne smeki fino, ali je dobar za zeljezo i otvara stolicu pa ga dobro kombinovati s necim sto ne otvara. Mi cemo dorucku bananu i krusku, amaranth cu za rucak. I da napimenem amaranth kad se kuha pusta sluz pa je u corbicama super zgusne je. Ja i nama velikima stavim po malo.

LieToMe RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.2.2016 21:24:22)

bila danas u dm-u ali posto smo vrijeme za "nas" potrosila na prodavnice kao sto su lego, waikiki, daihman [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] u dm uletih ko furija i uzela samo onaj persil i jos neke djidje. ne sjetih se uopste prehrambenog dijela [sm=zmeden.gif] morat ce pricekat amarant za primjenu. mogla bih joj griz sljedece hefte, njega uvijek imam u kuci

maksi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.2.2016 22:06:18)

Mi smo danas ruckali jabuku,bananu i krusku,moj A bas voli ovu kombinaciju.
A bili smo i na pijaci nakupovali povrca.

Planiram da mu uvedem ovih dana jos jedan obrok prije mjesec ipo smo poceli ruckiti

aidana -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 8:40:16)

IZVORNA PORUKA: aidana

Mi pokusavamo vec treci dan. Prvi dan je otvorila usta, uzela kasikicu i odmah sve ispljuvala. Od tad uglavnom nece vise da otvori usta[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] cim vidi kasiku ona stisne usne i ne mice. Pokusacu sutra sa jabukom.

Evo mene 10 dana kasnije. Jos uvijek nece[sm=smiley13.gif] Ne znam zasto se pridrzavam pravila jedna namirnica 3 dana kada ona to nista ne jede. Jedino je pojela malo kruske, i to nije pojela vec pocuclala[sm=smiley29.gif]
Meni je ovo skroz novo, malac je uvijek htio sve jesti. Ne znam sta da radim s ovom.

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 8:46:11)

Mi pokusavamo vec treci dan. Prvi dan je otvorila usta, uzela kasikicu i odmah sve ispljuvala. Od tad uglavnom nece vise da otvori usta[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] cim vidi kasiku ona stisne usne i ne mice. Pokusacu sutra sa jabukom.

Evo mene 10 dana kasnije. Jos uvijek nece[sm=smiley13.gif] Ne znam zasto se pridrzavam pravila jedna namirnica 3 dana kada ona to nista ne jede. Jedino je pojela malo kruske, i to nije pojela vec pocuclala[sm=smiley29.gif]
Meni je ovo skroz novo, malac je uvijek htio sve jesti. Ne znam sta da radim s ovom.

Tako je meni sa curom bilo. A malac,.mashallah, bas fino pojede. Nekad mi se cini i previse

LieToMe RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 9:25:25)

ja kas sam N pocela uvoditi dohranu pocela sam prvo sa sokicima, izrendam krusku ili jabuku za L a za N odvojim sokica (nije to nikad bilo puno par malih kasicica ali tako je pocela)
Kad smo presli na kasice niej bilo problema. Sad stvarno pojede sve sto joj napravim. Moj ti je savjet pocni prvo sa sokicima od voca cisto da se navikne na nove ukuse.
I ja se ne drzim tog pravila od 3 dana, nisam ni sa L, ja pravim svaki dan nesto drugo i stalno neke druge kombinacije

M.A.M. -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 12:41:32)

Kod nas danas krompir,mrkva i brokula masallah sve je pojela ja se zijanila[sm=smiley36.gif]jer sam probala prije nje [sm=smiley11.gif]

alman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 14:22:31)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Kod nas danas krompir,mrkva i brokula masallah sve je pojela ja se zijanila[sm=smiley36.gif]jer sam probala prije nje [sm=smiley11.gif]

joj i ja rijetko kad probam sta dajem malom od ovih povrtnih kasica, i uvijek se pitam hoce li pojest a on jedesamo mu mozes po izrazu lica skontati da nije bas odusevljen , [sm=smiley36.gif]
a vocne ne mogu ni probati kad ih maze samo tako.

bejbibi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 14:30:36)

IZVORNA PORUKA: alman

joj i ja rijetko kad probam sta dajem malom od ovih povrtnih kasica, i uvijek se pitam hoce li pojest a on jedesamo mu mozes po izrazu lica skontati da nije bas odusevljen , [sm=smiley36.gif]
a vocne ne mogu ni probati kad ih maze samo tako.

Mm vazda ronda oko te hrane [sm=jezicek.gif] kaze sta joj dajes te bljuvotine daji joj pravu hranu[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] kaze ne bi ni ja to jeo hahhaa ...e svasta

Nego zene kad se aje brusnica??
Ja juce skuhala A sljivu suhu,brusnicu suhu i jabuku ...nije bas bila odusevljena obzirom da nije ni gladna jer stqlno visi na memi.i ono sto je prije voljela ovih dana slabo :(((
A kako je fin sok ispao iz ove hapice..kako se kuhalo pa sacuvala sok..onak pijucka pomalo ..al ima brusnica.valjda smije a[sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 14:40:36)

mislila sam da uvedem veceru malom, sta vi previte i do koliko sati bi trebao da jede.
premda ja njemu kad je dorucak palenta ili jaje dam kasnije i neku vocku pa rucak oko 4 sata.
imam i zobne pahuljice, ono je meni vise presovano zrno, ja to stavljem u hljeb, da li mu smijem dati i kako.

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 18:51:53)

Mozes samljeti zobene pahuljice. Mozes ih skuhati sa mlijekom kao griz..tako kod A u vrticu prave :).
Mi danas jeli piletinu, brokulu i mrkvu za rucak. Mislila iskuhati telecu kost (domaca) pa da mu zaledim u posudu za led i samo izvadim kao temeljac za slano. Al nisam stigla jer sam isla u kupovinu pa se odlucihza piletinu

M.A.M. -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 22:58:06)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Mozes samljeti zobene pahuljice. Mozes ih skuhati sa mlijekom kao griz..tako kod A u vrticu prave :).
Mi danas jeli piletinu, brokulu i mrkvu za rucak. Mislila iskuhati telecu kost (domaca) pa da mu zaledim u posudu za led i samo izvadim kao temeljac za slano. Al nisam stigla jer sam isla u kupovinu pa se odlucihza piletinu

Ja nisam jos A kuhala piletinu ovih cu dana pa da lagano uvodim i drugi obrok,koliko tvoj bebac izdrzi od jednog obroka,mislim nakon koliko mu dajes ad

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (29.2.2016 23:10:53)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ja nisam jos A kuhala piletinu ovih cu dana pa da lagano uvodim i drugi obrok,koliko tvoj bebac izdrzi od jednog obroka,mislim nakon koliko mu dajes ad

Majke mi, danas mislim kako te ovo moram pitati [sm=smiley36.gif]. Izdrzi oko sat, a bas puno pojede cvrstog obroka [sm=zmeden.gif]. A dajem mu na kasiku otprilike poslije dva sata nakon sto je pio ad.

M.A.M. -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (2.3.2016 10:13:59)

Zene sa cim kombinujete spinat?

alman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (2.3.2016 12:52:13)

Zene sa cim kombinujete spinat?

Ja sam davala sa zumancetom i jucer sa rizom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  516 517 [518] 519 520   Sljedeća stranica >   >>