Vanja88 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (16.5.2015 5:46:59)
|
Ja kad bi koristila tabele nista N nebi jeo [sm=smiley36.gif] U savjetovalistu su mi rekli da nema razloga zasto nebi mogla poceti dohranu sa mesom!? Da je to prije bilo da se savjetuje tek kasnije ali sada po nekim novim istrazivanjima meso se mnogo ranije moze uvesti... Ja jos nisam uvela iako imam u teglicama curetinu sa povrcem,piletinu sa krompirom...ima junetina ali nju nisam uzimala jos. Bilo mi je lakse uvesti povrce,voce i rizine pahuljice, od kojih znam da sigurno nece imati prob, ali sad meso,ostale zitarice,jogurt(koji mogu sa 6mj,po preporuci pedijatra)nekako mi je malo strah. Nas dan nekako ovako ide: Dorucak je kasica od rize koju pravim sa 160ml formule...(napravim 240) ostatak popije. Uz to i neka vocka,jabuka,kruska,banana.. Nakon sat-sat i po dobije flasicu od 120-150ml Ako zaspe,odspava nekada sat nekada 2,5/ Rucak je kasica od povrca: grasak,mrkva,krompir,mahune zelene/zute,tikvice..sad sam pocela i mjesavinu povrca davati! flasica od 180 obicno.. Uvece dobije kasicu od rize,i flasicu od 250 i zaspe... Nekada izmedju zatrazi flasicu, dobije izmedju 60-120ml.
|
|
|
|