|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  421 422 [423] 424 425   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.3.2013 8:25:32   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: jele85dr

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

pa dali smo ju ranije, doduse ne bas rano ujutro, ali negdje oko 11 cini mi se.
tako sam sve radila, nemam pojma zasto ju nije pokakila. user posted image

a jeli samo krusku jelauser posted image i sto je jela poslje kruskeuser posted image sljiva je bolja za stolicu neznam koiko beba ima ali ako ima preko sedam mjeseci moze i kukuruzno brasno(palenta) u kombinaciji s kruskom je extra

pa samo krusku, i popodne nekoliko kasicica tikvice i mrkve. ostalo sve je bilo mlijeko.
kakila je danas tri puta, onako manje i tvrdje. bas mi nije jasno.
ne moze sljivu, ima tek pet mjeseci.
a zar ne moze palenta ranije? :-?
u nekim tablicama dohrane pise kukuruzne pahuljice. sta im to podrazumijeva i gdje da to kupim? :D

jeli beba na ad -mlijekuuser posted image ako je iz licnog iskustva ti pisem za stolicu je onda najbolja (bar je kod mene bio takav slucaj) jabuka
skuhas jabuku 8-10 min i,ispasiraj i stavi koju kap maslinovog extra djevicanskog ulja to sam ujutro davala i vjek je lijepo kakala bez tvrdih i bolnih stolica
i da ja sam pocela dohranu od 6 mjeseci tako da mi je kukuruzno brasno doslo od 7 i pol mjeseci mislim da je bolje kukuruz od 7 mjeseci

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 10551
19.3.2013 8:27:47   
mamaibabo
i da nezaboravim ako je na ad-mlijeku obavezno malo vode davati do 6 mjeseci prokuhanu i ohladjenu poslje moze i neprokuhana

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 10552
19.3.2013 9:28:56   
jele85dr
nije na ad-u.
a jel smijem maslinovo sa 5mjeseci? user posted image mislila sam s njim ipak malo sacekati.
kakila je juce 3 puta i nocas jedno, ali svaki put manja kolicina, nije bas tvrdo bilo, ali onako kompaktno, nekog ovalnog oblika user posted image sad cu joj jabuku kuvanu dati, pa cemo vidjeti user posted image

e a kakav je krompir za probavu?

Neposredna veza do poruke: 10553
19.3.2013 12:11:58   
mamaibabo

nije na ad-u.
a jel smijem maslinovo sa 5mjeseci? user posted image mislila sam s njim ipak malo sacekati.
kakila je juce 3 puta i nocas jedno, ali svaki put manja kolicina, nije bas tvrdo bilo, ali onako kompaktno, nekog ovalnog oblika user posted image sad cu joj jabuku kuvanu dati, pa cemo vidjeti user posted image

e a kakav je krompir za probavu?

super nek samo doji user posted image user posted image user posted image
sve je to individualno od bebedo bebe svaka beba je licnost za sebe user posted image
nezuri s dohranom vidim vec si davala tikvicu ,mrkvu krsku eto jabuku pa sad fino sacekaj s novim namirnicama sv treba postepenoja sam tako radila tikvica je super za probavu ovo namirnica ti je dovoljno sad zasad pa tamo za nekih 21 dan uvedi recimo krompir palako samo bebicama je sve tesko sem mlijeka user posted image

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 10554
19.3.2013 14:57:02   
chuci

pa dali smo ju ranije, doduse ne bas rano ujutro, ali negdje oko 11 cini mi se.
tako sam sve radila, nemam pojma zasto ju nije pokakila. user posted image

a jeli samo krusku jelauser posted image i sto je jela poslje kruskeuser posted image sljiva je bolja za stolicu neznam koiko beba ima ali ako ima preko sedam mjeseci moze i kukuruzno brasno(palenta) u kombinaciji s kruskom je extra

pa samo krusku, i popodne nekoliko kasicica tikvice i mrkve. ostalo sve je bilo mlijeko.
kakila je danas tri puta, onako manje i tvrdje. bas mi nije jasno.
ne moze sljivu, ima tek pet mjeseci.
a zar ne moze palenta ranije? :-?
u nekim tablicama dohrane pise kukuruzne pahuljice. sta im to podrazumijeva i gdje da to kupim? :D

jeli beba na ad -mlijekuuser posted image ako je iz licnog iskustva ti pisem za stolicu je onda najbolja (bar je kod mene bio takav slucaj) jabuka
skuhas jabuku 8-10 min i,ispasiraj i stavi koju kap maslinovog extra djevicanskog ulja to sam ujutro davala i vjek je lijepo kakala bez tvrdih i bolnih stolica
i da ja sam pocela dohranu od 6 mjeseci tako da mi je kukuruzno brasno doslo od 7 i pol mjeseci mislim da je bolje kukuruz od 7 mjeseci

a žašto ovo podebljano?

ja sam na svim tablicama dohrane vidjela da kukuruz smije od početka dohrane.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 10555
19.3.2013 16:01:32   
Aida Bosnia
Bas ti hvala....zitarice cemo probati....jabuku definitivno ne voli, banna ide super

Neposredna veza do poruke: 10556
23.3.2013 13:01:32   
KupusLivada

IZVORNA PORUKA: vjestica

nikad

user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 10557
23.3.2013 13:05:10   
KupusLivada
tvoja bebi vjerovatno nije spremna za dohranu jos. sacekaj 10 ak dana pa opet probaj

i da, krompir je jako tezak za pocetak dohrane....

IZVORNA PORUKA: Nasa princeza

ako je nahranim cvrstom hranom ujutro,svaki sljedeci podoj povrati,pa sigurno 4-5 puta i onda prestane.danas sam opet probala,jutros je pojela malo krompira,napravila sam pauzu od sat vremena,pa je podojila.prije par minuta je sve izbacila iz sebe.e pa stvarno ne znam sta da radim.....

(odgovor članu Nasa princeza)
Neposredna veza do poruke: 10558
24.3.2013 11:10:05   
ajla86
ove tabelice me slomise....
molim vas pogledajete krompir,mrkva sa 8 mjuser posted image
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/13635_178828652050_4091809_n.jpg

mi imamo nazdravlje 6 mj.....i jeli smo svasta do sad...malo ubrzano smo isli jeli do sad krompir,mrkvu,krusku,jabuku,bananu,breskvu,marelicu,suho voce,tikvica,brokula,prokulica,banana...nesjecm se vise sta nismo....obroci sa maslinovim uljem su(povrtni)
koljenicu bila uzela...i omisljam se poslje ove afere sa stocnom hranom ko zna sta jadnim zivotinjama daju da jede sta znam mljeko nam sumljivo...sta li je sa kostima user posted image mozda grijesim ali odustala sam od koljenice dajem maslinovo

kako sam skontala da smijem davati sve osim alergena tj.citrusa i mljecnih proizvoda....
imal jos neka ideja za mene...

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 10559
24.3.2013 11:21:57   
ajla86
da li se smije koristiti zaledzeno tipa carska mjesavina ???
neki dan kod prijateljice bila ona to malcu daje,,,kaze cesto se zahebe zaboravi nesto od tog povrca mu kupiti pa uzme vrecicama carsku i uvjke ima za cas spremno sve ima....

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10560
24.3.2013 16:05:49   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: ajla86

da li se smije koristiti zaledzeno tipa carska mjesavina ???
neki dan kod prijateljice bila ona to malcu daje,,,kaze cesto se zahebe zaboravi nesto od tog povrca mu kupiti pa uzme vrecicama carsku i uvjke ima za cas spremno sve ima....

ajlia user posted image ja koristim carsko p.cim mi je moje povrce nestalo z zamzivaa pocela kupovati carsko i super mi jeuser posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10561
24.3.2013 18:42:37   
ajla86
ti prava zena...imas svoje povrce hehehe ja majmun samo sadim cvjece...ove god aBd cemo drugacije user posted image

Neposredna veza do poruke: 10562
24.3.2013 19:02:30   
mamaibabo

ti prava zena...imas svoje povrce hehehe ja majmun samo sadim cvjece...ove god aBd cemo drugacije user posted image

hvala ddraga al bilo je malo a ove god.necu nista stic zbog poslauser posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10563
24.3.2013 19:05:09   
mamaibabo

ove tabelice me slomise....
molim vas pogledajete krompir,mrkva sa 8 mjuser posted image
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/13635_178828652050_4091809_n.jpg

mi imamo nazdravlje 6 mj.....i jeli smo svasta do sad...malo ubrzano smo isli jeli do sad krompir,mrkvu,krusku,jabuku,bananu,breskvu,marelicu,suho voce,tikvica,brokula,prokulica,banana...nesjecm se vise sta nismo....obroci sa maslinovim uljem su(povrtni)
koljenicu bila uzela...i omisljam se poslje ove afere sa stocnom hranom ko zna sta jadnim zivotinjama daju da jede sta znam mljeko nam sumljivo...sta li je sa kostima user posted image mozda grijesim ali odustala sam od koljenice dajem maslinovo

kako sam skontala da smijem davati sve osim alergena tj.citrusa i mljecnih proizvoda....
imal jos neka ideja za mene...

a mozes koljenicu raskuhati ja sa je pocela koristiti od 7mjeseci tad samo ono supu od temeljca pa nakon nekih mjesec dana i meso uvela a koristis li zitariceuser posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10564
24.3.2013 22:50:03   
ajla86
koje mislis...jedva joj uvalim nestle rizu i kukuruz...ostalo nema sanse

Neposredna veza do poruke: 10565
25.3.2013 17:32:27   
bebaa
bebi ne smijem davati kupovne sokice nego praviti kuci pa me zanima da li ima neko od vas da bebi kuha kompote,ja sam kuhala jabuku pa procijedim i dam da popije a ostalo pojede...ali da li jos nesto smije da se skuha...bebi je nepunih 6 mj...imam opcije jos kruska i mrkva...a sta je sa suhim vocem mislim samo da se skuha ne bi ga davala da jede...nemam ideja...

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10566
25.3.2013 18:11:57   
chuci
možeš suhu šljivu pa napraviti kompot

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10567
25.3.2013 18:43:21   
ajla86
kad smije smokva i grozdzice
jojjjjj dosadna sam znam....

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10568
25.3.2013 21:55:11   
almondray

IZVORNA PORUKA: bebaa

bebi ne smijem davati kupovne sokice nego praviti kuci pa me zanima da li ima neko od vas da bebi kuha kompote,ja sam kuhala jabuku pa procijedim i dam da popije a ostalo pojede...ali da li jos nesto smije da se skuha...bebi je nepunih 6 mj...imam opcije jos kruska i mrkva...a sta je sa suhim vocem mislim samo da se skuha ne bi ga davala da jede...nemam ideja...

Ja svom od trećeg mjeseca dajem iscjeđenu narandžu zbog zatvora , možeš i to , ne moras sve kuhati , mislim.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10569
25.3.2013 22:35:59   
chuci

grožđice su sitne pa se ne preporučuju prije godine a grožđe je poteško za stomak onako svježe. ja ne bih grožđe prije 9-10 mjeseci minimalno, ali ovo govorim samo iskustveno.
ja sam izgubila svoju tablicu dohrane koju sam napravila sa svim namirnicama koje se jedu na našem podnebljupa zato ne znam tačno.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10570
25.3.2013 22:52:31   
chuci

IZVORNA PORUKA: chuci

grožđice su sitne pa se ne preporučuju prije godine a grožđe je poteško za stomak onako svježe. ja ne bih grožđe prije 9-10 mjeseci minimalno, ali ovo govorim samo iskustveno.
ja sam izgubila svoju tablicu dohrane koju sam napravila sa svim namirnicama koje se jedu na našem podnebljupa zato ne znam tačno.

nađoh svoju tablicu na kalendaru nadohrane

smokve sa 10, grožđe sa 11 mjeseci.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10571
26.3.2013 0:16:34   
raja_ringe
Moja beba ima 11 mjeseci i 6 dana. Još uvijek intenzivno doji. Jede i skoro svu ostalu hranu, ali u malim količinama. Za par dana ću joj morati uvesti popodne flašicu mlijeka. U dilemi sam da li da joj uvedem AD ili kravlje mlijeko. Ako kravlje onad sa koliko masnoće? A ako AD onda koji broj, proizvođač i sl. Koliko ml?

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10572
26.3.2013 7:36:03   
mamaibabo

koje mislis...jedva joj uvalim nestle rizu i kukuruz...ostalo nema sanse

draga mislim na amarant i proso user posted image
mene forumasice savjetovale za njih i vjeruj mi da je fantasticno daleko korisnije za bebu od instant zitarica

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10573
26.3.2013 7:44:05   
mamaibabo
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Moja beba ima 11 mjeseci i 6 dana. Još uvijek intenzivno doji. Jede i skoro svu ostalu hranu, ali u malim količinama. Za par dana ću joj morati uvesti popodne flašicu mlijeka. U dilemi sam da li da joj uvedem AD ili kravlje mlijeko. Ako kravlje onad sa koliko masnoće? A ako AD onda koji broj, proizvođač i sl. Koliko ml?

drugarice pozdravuser posted image
i mi smo u prelaznaoj fazi
mozda je bolje da joj u jutarnjim satima das kasikicu dvije mlijeka ,cisto da pratis reakcije
jesili probala pavlaku ,mladi siruser posted image
ako je to proslo ok mislim da ce i mlijeko dobro proci bolje postepene ,ja tako radim ,pravim rizu na mlijeku i griz na mlijeku ,mlijeko za bebe treba biti sto masnijeuser posted image
a mozes i AD s tim da sad kupujes br.2 a poslje 12 mjeseci br.3 ja koristim AD hip combiotikuser posted image

< Poruku je uredio mamaibabo -- 26.3.2013 7:45:36 >

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 10574
26.3.2013 8:03:07   
Mya_81 RR
Raja_ringe, mislim da ti je bolja opcija AD ako si u mogucnosti, mada ni kravlje poslije godinu nije los izbor.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 10575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  421 422 [423] 424 425   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  421 422 [423] 424 425   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

proslost

sjedite sa muzem i udjete u pricu kad ste se zabavljali,i otkrijete mu da ste ga u to vrijeme dok ste hodali prevarili sa drugom osobom a da on nije,znao.Kako bi reagovo na to sto mu kazete:Ja sam te prevarila ??Dok si ti meni slijepo vjerovao!!!

naljutio bi se... (89%)

nebi se naljutio, (11%)

Broj svih glasova: 116

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *