Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2013 8:25:32
mamaibabo
IZVORNA PORUKA: jele85dr
IZVORNA PORUKA: mamaibabo
pa dali smo ju ranije, doduse ne bas rano ujutro, ali negdje oko 11 cini mi se. tako sam sve radila, nemam pojma zasto ju nije pokakila.
a jeli samo krusku jela i sto je jela poslje kruske sljiva je bolja za stolicu neznam koiko beba ima ali ako ima preko sedam mjeseci moze i kukuruzno brasno(palenta) u kombinaciji s kruskom je extra
pa samo krusku, i popodne nekoliko kasicica tikvice i mrkve. ostalo sve je bilo mlijeko. kakila je danas tri puta, onako manje i tvrdje. bas mi nije jasno. ne moze sljivu, ima tek pet mjeseci. a zar ne moze palenta ranije? :-? u nekim tablicama dohrane pise kukuruzne pahuljice. sta im to podrazumijeva i gdje da to kupim? :D
jeli beba na ad -mlijeku ako je iz licnog iskustva ti pisem za stolicu je onda najbolja (bar je kod mene bio takav slucaj) jabuka
skuhas jabuku 8-10 min i,ispasiraj i stavi koju kap maslinovog extra djevicanskog ulja to sam ujutro davala i vjek je lijepo kakala bez tvrdih i bolnih stolica
i da ja sam pocela dohranu od 6 mjeseci tako da mi je kukuruzno brasno doslo od 7 i pol mjeseci mislim da je bolje kukuruz od 7 mjeseci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2013 9:28:56
jele85dr
nije na ad-u. a jel smijem maslinovo sa 5mjeseci? mislila sam s njim ipak malo sacekati. kakila je juce 3 puta i nocas jedno, ali svaki put manja kolicina, nije bas tvrdo bilo, ali onako kompaktno, nekog ovalnog oblika sad cu joj jabuku kuvanu dati, pa cemo vidjeti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2013 12:11:58
mamaibabo
nije na ad-u. a jel smijem maslinovo sa 5mjeseci? mislila sam s njim ipak malo sacekati. kakila je juce 3 puta i nocas jedno, ali svaki put manja kolicina, nije bas tvrdo bilo, ali onako kompaktno, nekog ovalnog oblika sad cu joj jabuku kuvanu dati, pa cemo vidjeti
e a kakav je krompir za probavu?
super nek samo doji sve je to individualno od bebedo bebe svaka beba je licnost za sebe nezuri s dohranom vidim vec si davala tikvicu ,mrkvu krsku eto jabuku pa sad fino sacekaj s novim namirnicama sv treba postepenoja sam tako radila tikvica je super za probavu ovo namirnica ti je dovoljno sad zasad pa tamo za nekih 21 dan uvedi recimo krompir palako samo bebicama je sve tesko sem mlijeka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2013 14:57:02
chuci
pa dali smo ju ranije, doduse ne bas rano ujutro, ali negdje oko 11 cini mi se. tako sam sve radila, nemam pojma zasto ju nije pokakila.
a jeli samo krusku jela i sto je jela poslje kruske sljiva je bolja za stolicu neznam koiko beba ima ali ako ima preko sedam mjeseci moze i kukuruzno brasno(palenta) u kombinaciji s kruskom je extra
pa samo krusku, i popodne nekoliko kasicica tikvice i mrkve. ostalo sve je bilo mlijeko. kakila je danas tri puta, onako manje i tvrdje. bas mi nije jasno. ne moze sljivu, ima tek pet mjeseci. a zar ne moze palenta ranije? :-? u nekim tablicama dohrane pise kukuruzne pahuljice. sta im to podrazumijeva i gdje da to kupim? :D
jeli beba na ad -mlijeku ako je iz licnog iskustva ti pisem za stolicu je onda najbolja (bar je kod mene bio takav slucaj) jabuka
skuhas jabuku 8-10 min i,ispasiraj i stavi koju kap maslinovog extra djevicanskog ulja to sam ujutro davala i vjek je lijepo kakala bez tvrdih i bolnih stolica
i da ja sam pocela dohranu od 6 mjeseci tako da mi je kukuruzno brasno doslo od 7 i pol mjeseci mislim da je bolje kukuruz od 7 mjeseci
a žašto ovo podebljano?
ja sam na svim tablicama dohrane vidjela da kukuruz smije od početka dohrane.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2013 13:05:10
KupusLivada
tvoja bebi vjerovatno nije spremna za dohranu jos. sacekaj 10 ak dana pa opet probaj
i da, krompir je jako tezak za pocetak dohrane....
IZVORNA PORUKA: Nasa princeza
ako je nahranim cvrstom hranom ujutro,svaki sljedeci podoj povrati,pa sigurno 4-5 puta i onda prestane.danas sam opet probala,jutros je pojela malo krompira,napravila sam pauzu od sat vremena,pa je podojila.prije par minuta je sve izbacila iz sebe.e pa stvarno ne znam sta da radim.....
mi imamo nazdravlje 6 mj.....i jeli smo svasta do sad...malo ubrzano smo isli jeli do sad krompir,mrkvu,krusku,jabuku,bananu,breskvu,marelicu,suho voce,tikvica,brokula,prokulica,banana...nesjecm se vise sta nismo....obroci sa maslinovim uljem su(povrtni) koljenicu bila uzela...i omisljam se poslje ove afere sa stocnom hranom ko zna sta jadnim zivotinjama daju da jede sta znam mljeko nam sumljivo...sta li je sa kostima mozda grijesim ali odustala sam od koljenice dajem maslinovo
kako sam skontala da smijem davati sve osim alergena tj.citrusa i mljecnih proizvoda.... imal jos neka ideja za mene...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2013 11:21:57
ajla86
da li se smije koristiti zaledzeno tipa carska mjesavina ??? neki dan kod prijateljice bila ona to malcu daje,,,kaze cesto se zahebe zaboravi nesto od tog povrca mu kupiti pa uzme vrecicama carsku i uvjke ima za cas spremno sve ima....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2013 16:05:49
mamaibabo
IZVORNA PORUKA: ajla86
da li se smije koristiti zaledzeno tipa carska mjesavina ??? neki dan kod prijateljice bila ona to malcu daje,,,kaze cesto se zahebe zaboravi nesto od tog povrca mu kupiti pa uzme vrecicama carsku i uvjke ima za cas spremno sve ima....
ajlia ja koristim carsko p.cim mi je moje povrce nestalo z zamzivaa pocela kupovati carsko i super mi je
mi imamo nazdravlje 6 mj.....i jeli smo svasta do sad...malo ubrzano smo isli jeli do sad krompir,mrkvu,krusku,jabuku,bananu,breskvu,marelicu,suho voce,tikvica,brokula,prokulica,banana...nesjecm se vise sta nismo....obroci sa maslinovim uljem su(povrtni) koljenicu bila uzela...i omisljam se poslje ove afere sa stocnom hranom ko zna sta jadnim zivotinjama daju da jede sta znam mljeko nam sumljivo...sta li je sa kostima mozda grijesim ali odustala sam od koljenice dajem maslinovo
kako sam skontala da smijem davati sve osim alergena tj.citrusa i mljecnih proizvoda.... imal jos neka ideja za mene...
a mozes koljenicu raskuhati ja sa je pocela koristiti od 7mjeseci tad samo ono supu od temeljca pa nakon nekih mjesec dana i meso uvela a koristis li zitarice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2013 17:32:27
bebaa
bebi ne smijem davati kupovne sokice nego praviti kuci pa me zanima da li ima neko od vas da bebi kuha kompote,ja sam kuhala jabuku pa procijedim i dam da popije a ostalo pojede...ali da li jos nesto smije da se skuha...bebi je nepunih 6 mj...imam opcije jos kruska i mrkva...a sta je sa suhim vocem mislim samo da se skuha ne bi ga davala da jede...nemam ideja...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2013 21:55:11
almondray
IZVORNA PORUKA: bebaa
bebi ne smijem davati kupovne sokice nego praviti kuci pa me zanima da li ima neko od vas da bebi kuha kompote,ja sam kuhala jabuku pa procijedim i dam da popije a ostalo pojede...ali da li jos nesto smije da se skuha...bebi je nepunih 6 mj...imam opcije jos kruska i mrkva...a sta je sa suhim vocem mislim samo da se skuha ne bi ga davala da jede...nemam ideja...
Ja svom od trećeg mjeseca dajem iscjeđenu narandžu zbog zatvora , možeš i to , ne moras sve kuhati , mislim.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2013 22:35:59
chuci
kad smije smokva i grozdzice jojjjjj dosadna sam znam....
grožđice su sitne pa se ne preporučuju prije godine a grožđe je poteško za stomak onako svježe. ja ne bih grožđe prije 9-10 mjeseci minimalno, ali ovo govorim samo iskustveno. ja sam izgubila svoju tablicu dohrane koju sam napravila sa svim namirnicama koje se jedu na našem podnebljupa zato ne znam tačno.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2013 22:52:31
chuci
IZVORNA PORUKA: chuci
kad smije smokva i grozdzice jojjjjj dosadna sam znam....
grožđice su sitne pa se ne preporučuju prije godine a grožđe je poteško za stomak onako svježe. ja ne bih grožđe prije 9-10 mjeseci minimalno, ali ovo govorim samo iskustveno. ja sam izgubila svoju tablicu dohrane koju sam napravila sa svim namirnicama koje se jedu na našem podnebljupa zato ne znam tačno.
nađoh svoju tablicu na kalendaru nadohrane
smokve sa 10, grožđe sa 11 mjeseci.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2013 0:16:34
raja_ringe
Moja beba ima 11 mjeseci i 6 dana. Još uvijek intenzivno doji. Jede i skoro svu ostalu hranu, ali u malim količinama. Za par dana ću joj morati uvesti popodne flašicu mlijeka. U dilemi sam da li da joj uvedem AD ili kravlje mlijeko. Ako kravlje onad sa koliko masnoće? A ako AD onda koji broj, proizvođač i sl. Koliko ml?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2013 7:44:05
mamaibabo
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Moja beba ima 11 mjeseci i 6 dana. Još uvijek intenzivno doji. Jede i skoro svu ostalu hranu, ali u malim količinama. Za par dana ću joj morati uvesti popodne flašicu mlijeka. U dilemi sam da li da joj uvedem AD ili kravlje mlijeko. Ako kravlje onad sa koliko masnoće? A ako AD onda koji broj, proizvođač i sl. Koliko ml?
drugarice pozdrav i mi smo u prelaznaoj fazi mozda je bolje da joj u jutarnjim satima das kasikicu dvije mlijeka ,cisto da pratis reakcijejesili probala pavlaku ,mladi sir ako je to proslo ok mislim da ce i mlijeko dobro proci bolje postepene ,ja tako radim ,pravim rizu na mlijeku i griz na mlijeku ,mlijeko za bebe treba biti sto masnije a mozes i AD s tim da sad kupujes br.2 a poslje 12 mjeseci br.3 ja koristim AD hip combiotik
< Poruku je uredio mamaibabo -- 26.3.2013 7:45:36 >
proslost
sjedite sa muzem i udjete u pricu kad ste se zabavljali,i otkrijete mu da ste ga u to vrijeme dok ste hodali prevarili sa drugom osobom a da on nije,znao.Kako bi reagovo na to sto mu kazete:Ja sam te prevarila ??Dok si ti meni slijepo vjerovao!!!
naljutio bi se... (89%)
nebi se naljutio, (11%)
Broj svih glasova: 116
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!