Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.4.2009 12:24:54)
|
IZVORNA PORUKA: sunčica Skvo,moja i tvoja bebica su blizu,ostale su sve starije.Jel tvoja Uma jos doji ili?moja je Lana dojila 4 mjeseca i sada pije humanu,dobro napreduje.Mislim da sad ima oko 8 kg.Koliko dnevno imate obroko? Lana pije 4-5 puta flašicu (180-200ml)i između imamo sokiće,voćne kašice ili slani obrok (ili joj ja nešto iskuham ono povrće,piletina itd. ili pojede hipp slanu kašicu).Al nekako ja je opet najviše držim na hapici,kontam još je mala (5 mj i 10 dana) imaće kada probati ovu hranu. I još,kada ste počeli uvoditi ovo obično mlijeko,šta misle ostale mame? Uma je na adaptiranom - na Aptamilu....ima 3X bocicu aptamila po 210 ml, jedan slani obrok (npr .slani obrok je saka izmrvljenje piletine, mrkvica, jedan krompir i par karfiola) i jedan slatki obrok. U tom slatkom obroku obicno joj mixam 120ml aptamila, rizine pahuljica (cca 4 supene kasike) (nekada kukuruz) i jednu vocku (ili pola teglice vocne hipp kasice)...Dakle sve u svemu jede 5 X dnevno. Po noci se ne budi. Prije mjesec dana imala je 870O...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. P.S. Jos nisam uvela obicno mlijeko....
|
|
|
|