|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2009 1:38:19
|
|
|
|
Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Dojenje Doručak: Bebivita griz / razmuti se s vodom / + pola voćne kašice šljiva breskva Dojenje Ručak: grašak + riža + mrkva + puretina + maslinovo ulje + kašika pavlake. Moramo se pohvaliti, nisam joj skroz izmiksala, sve je pojela. IZVORNA PORUKA: Maida28 Jedina novina je to da sam danas u vocnu kasicu od banana i jabuke ubacila i malo kivija IZVORNA PORUKA: Crvena Dorucak: marelice sa malo petit keksa i mlijeka Rucak: komadic piletine, krompiric i mrkvica Vecera: jabuka i griz IZVORNA PORUKA: mišur Jutros je jeo bananu i krušku, i pojeo jedva 15-ak kašičica(opet mi neće voće ) Ručao je grašak(ledo) sa rižom i piletinom i par kolutića praziluka-to sam mu juče prvi put ubacila. Večerao je Hipp mliječnu kašicu sa jogurtom i žitaricama. Kako vi dinstate hranu? Jeli na maslinovom ulju ili na puteru ili na običnom? Nisam pametna šta od ovoga koristiti... Kontala sam mu ubaciti i pomalo paradjz sosa, ali ne domaćeg jer ga nemam. Opet mi je onaj kupovni pun konzervansa, pa mu je bih ni to još davala.. Uh, koje muke sa ovom njihovom hranom Bar će biti lakše kad budem imala drugo dijete IZVORNA PORUKA: haidy Za dorucak griz i kasicu od visnje i jabuke. rucak zumance sa mlijekom i pavlakom i krompir sa kockom telece supe. uzina plazma keks vecera frutolino IZVORNA PORUKA: Suzana - banana, kruška i jabuka (sve u izvornom obliku, naravno) - ručak: pošto Edi ima malo tvrdu stolicu ovih dana a o tome sam pisala na drugoj temi, napravili smo pauzu sa našim klasičnim ručkom mix povrća sa telećom supicom, pa su danas jeli puru (palentu) sa brokolijem, kašikicom maslinovog ulja i kašikicom pavlake. - pošto je ručak bio lagan, za večeru ćemo imati HiPP pahuljice (Good Night verzija :) ) I da, juče su prvi put probali jogurt, MIG Gradačac 3,2 m.m. Mak je pravio tako kisele face, ali nije odbijao kašikicu, a Edi je zadovoljno mljackao. Nisam im puno dala, tek nekoliko kašikica. IZVORNA PORUKA: bebano Mi smo papali telecu supicu sa raznim povrcem i palentom. Od vockica smo papali mrkvicu i jabuku, izrendane pa malcice na pari smeksane (ups mrkva nije vockica ali smo je ubacili u vocni obrok). Pili vodicu i etoooo. Naravno i mlijeko izmedju. IZVORNA PORUKA: ElmaB Mi smo doruckovali pavlaku sa komadicima hljeba, malo posoljenu, za uzinu je bio vocni jogurt s breskvom, rucak grasak, mrkva i krompir, a za veceru Nestle pahuljice sa medom! IZVORNA PORUKA: Visnja RR 9 flasica 120 ml 11:30 palenta sa malo skuhanog karfiola i brokule, dvije kasicice pavlake (probali prvi put) i par kapi maslinovog... smazala sve... 14:15 flasica 120 ml 16:15 jabuka, banana sa nestle riza\kukuruz pahuljicama... 18:30 good night kasica sa par kolutica banane 21:15 flasica 150 ml... (i opet jedna iza 4 h) IZVORNA PORUKA: Emina* Mi cemo za dorucak jaje na mlijeku sa malo pavlake.. Za uzinu vocni jogurt ili neka vockica... Za rucak, piletina sa povrcem (karfio, brokule i mrkvica), a za veceru Hipp good night mlijecna kasica... IZVORNA PORUKA: haidy Dorucak palenta sa brokulom. samo sto ja njoj posebno dam palentu, posebno brokulu jer ona dosta stvari nece da jede, pa moram da joj dajem jednu po jednu da ne bih cijeli obrok bacila. rucak tikva i riza i kocka telece supe uzina jabuka i banana vecera domaci pekmez, pavlaka i hljeb (ako bude htjela) IZVORNA PORUKA: ElmaB IZVORNA PORUKA: Emina* Mi cemo za dorucak jaje na mlijeku sa malo pavlake.. Kako pravis ovo jaje? IZVORNA PORUKA: Emina* Stavila mlijeko na tavu, i kad se ugrijalo, samo ubacila jedno umuceno jaje.. I mijesas dok ne bude gotovo.. Kasnije sam ubacila malo pavlake i hljeba, mozes posoliti malkice ako zelis.. Nije bas sve pojeo, ali zato jeste mama IZVORNA PORUKA: mukica ElmaB jesi ti svojoj djeci ukljucila mlijeko sa 6 mjeseci. Mi smo danas napunili 6 a kupila mu rizolino i pravi se s mlijekom pa smo kontali sutra probati IZVORNA PORUKA: ElmaB Jesam, moji vec dugo jedu hranu na obicnom mlijeku i jedu sve mlijecne proizvode! IZVORNA PORUKA: mukica Nisam ja jos probala mlijeko a neki dan sam mu uzela frutolino on se pravi s vodom i sve pojede. Nista sutra ukljucujemo mlijeko, neznam samo bili ga razblazila ili ne???? Ps. Hvala IZVORNA PORUKA: ElmaB Ja nisam! Nemas potrebe ga razblazivati! IZVORNA PORUKA: mišur Emina, jesi li umutila samo žumance, ili i bjelance? Imam domaćih jaja i vjerujem da bi moj maleni sve smazao, jer voli slano...Kao i Bakir Samo još nije probao bjelance, pa zato pitam... Ja sam mu jutros pravila palentu sa jogurtom. Za užinu je bila banana sa jabukom, za ručak brokula, tikvica i proso sa teletinom, i za večeru Hipp sa jogurtom i voćem. ElmaB, koje mlijeko daješ svojim bebanama? Mislim na procenat masti... I koji mladi sir kupujete za djecu? Sorry na milion pitanja.... IZVORNA PORUKA: ElmaB Misur, ja takodjer koristim 3,2 mlijeko ili 2,8 kako kad. Nekad kupim Megle, nekad neko drugo. A, mladi sir kupujem u trznici na Markalama kod jednog covjeka iz Visokog. Tako radim vec godinama. Mi cemo danas doruckovati Nestle zitarice sa medom, rucat karfiol, mrkvu i brokulu sa pavlakom, malom soli i maslinovog ulja, a kao treci obrok pojest cemo krusku i banananu sa plazma keksom! IZVORNA PORUKA: ziki Danas dorucak proso i jabuka, za rucak cemo teletinu sa povrcem, teletinu probamo prvi put, piletinu je jeo i bas voli- pojede ko veliki. IZVORNA PORUKA: bebacha dorucak cokolino plus(prvi put)svidio joj se i malo pogace dok smo mi doruckovali uzina-jogurt jagobela zapena jabuka mmmm i malo neko rolatica pionir rucak-piltina,grasak i krompir uzina-neko voce vecera-najvjerovatnije palenta sa sirom IZVORNA PORUKA: teta berta drage moja beba ce mi za koji dan napuniti 6 mj. , a posto nemam bas nekog iskustva sa uvodenjem guste hrane molim iskusne mame da mi napisu kako da uvedem bebi jedan "cvrsti" obrok, sta da joj dadnem osim vocnih kasica koje jede od 5.mjeseca. inace je hranim svojim i ad mlijekom. i jos jedno pitance kupila sam danas linovu rizu i kukuruz pise da se moze praviti sa zamjenskim mlijekom pa me zanima jesu li pod tim mislili na ad mlijeko, mogu li joj to praviti sa aptamilom i kad je najbolje da joj dajem. hvala IZVORNA PORUKA: hanabanana Možeš praviti sa aptamilom, ali i sa običnim ako ga kaniš tako rano uvesti. IZVORNA PORUKA: teta berta nisam planirala uvodit obicno još hvaLA na odg IZVORNA PORUKA: Visnja RR u 11:30 = grasak, karfiol, mrkva i komadic teletine... skuhano i izmiksano sa par kapi maslinovog... u 16 h = dvije suhe sljive skuhane, (kozicu bacim a samo malo unutrasnjosti izgnjecim) sa obarenom jabukom, i nekoliko kolutica banane... u vodi od sljiva razmutila AD i dodala 2 kasike nestle riza\kukurz... za veceru ce GoodNight (pola teglice) s par kolutica banane IZVORNA PORUKA: haidy dorucak grisolino plus kasica marelica i jabuka rucak teleca supa, jaje sa pavlakom, mlijekom i hljebom i jogurt vecera Good night kasica, Visnja mi dala ideju a uzina jabuka IZVORNA PORUKA: Dina RR evo i mene napokon na ovoj temi ima par dana da je maca pocela sa gustom hranom, super je sve do sad podnijela danas je na "meniju" u 12 h bila kasika banane izmiksana sa kasikom Miluris pahuljica - zitarice i par kasikica prokuhane vode :) sve ja smazala :) ostatak dana mlijeko IZVORNA PORUKA: ElmaB Mi smo jutros u 8 jeli bananu, krusku i jabuku, u 11 jedan vocni jogurt, rucat cemo tjesteninu sa paradajzom i povrcem, a predvece vjerovatno Nestle zitarice sa medom! IZVORNA PORUKA: Emina* U vrticu je jeo supicu sa povrcem, sad ce nekad vocni jogurt... Za rucak spinat sa jajetom i pavlakom, a za veceru neka mlijecna kasica (danas bezmesni dan ).... Sad ne mogu da se vracam, i izvinjavam se, ali mislim da me je mišur pitala da li mu dajem cijelo jaje... Odgovor je da, prije je ionako jeo tjesteninu, pa sam mu neki dan uvela cijelo jaje.... IZVORNA PORUKA: haidy Elma, koju im tjesteninu dajes i kako je kuhas? IZVORNA PORUKA: mazalica Evo i nas, danas je mojoj bebici puni 11 mjeseci, ahh kako vrijeme leti... Jutros u pola 8h flasica 180ml i onda smo se zagrlili i odspavali do 9h Oko 11h domaci hljeb (integralno, razevo,heljdino i psenicno brasno) sa malo pavlake, Hamza u posljednje vrijeme pravo voli hljeb pa nastojim bar dva put sedmicno napraviti domaci Rucak supica od telece koljenice sa mrkvicom, persunom i tjesteninom za supu Juce sam prvi put raskuhala koljenicu i stvarno je ukusna supica, ostatak sam sipala u male plasticne casice i zaledila... Za desert milupina mlijecna kasica sa rizom i komadicima cokolade IZVORNA PORUKA: ElmaB Haidy, ja njima pravim istu onu to i nama. Pretezno Barilinu. Skuham, obicno rezance, i to da se bas dobro raskuhaju, zatim porocijedim, pa dodam pavlake, malo maslinovog ulja i malo soli. Dobro izgnjecim i to bas vole! IZVORNA PORUKA: lepara znam da ovo nije ta tema ali htjela bih vas pitati za misljenje. beba mi ima 6,5mj.i kupila sam joj rizolino koje se naravno pravi sa mlijekom. e sad posto ja nju dojim da li mi je bolje da ga pravim sa svojim mlijekom tj.da se izmuzem ili mogu i sa obicnim mlijekom. unaprijed hvala na svim odgovorima. LP IZVORNA PORUKA: bebacha mozes i jedno i drugo.ali mozda bolje ako mozes da izmuzes svoje IZVORNA PORUKA: ElmaB S obzirom da dojis napravi na svom, ali mozes i na obicnom, nece joj skoditi! IZVORNA PORUKA: Romali IZVORNA PORUKA: lepara znam da ovo nije ta tema ali htjela bih vas pitati za misljenje. beba mi ima 6,5mj.i kupila sam joj rizolino koje se naravno pravi sa mlijekom. e sad posto ja nju dojim da li mi je bolje da ga pravim sa svojim mlijekom tj.da se izmuzem ili mogu i sa obicnim mlijekom. unaprijed hvala na svim odgovorima. LP Ja isto svog malenog dojim,a kad radim mama mu napravi te hapice sa AD mlijekom. Još ćemo neko vrijeme tako. IZVORNA PORUKA: ziki Ja takodje dojim, u poetku sam mu rizine pahuljice davala sa mojim mlijekom, sad ih pravim i sa vodicom od voca za dorucak, ubacim i vocku- jabuku, suhu sljivu ili marelicu, krusku i izmiksam.
|