|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.6.2010 18:49:34
|
|
|
|
teacher75
|
IZVORNA PORUKA: chuci ja ajši povrće odnosno ručak kuham na pilećem temeljcu koji sam zamrznula u plastične čaše. kontala sam da mi je jedna čaša za jedan ručak, a trebalo bi mi previše posuda za led, mrsko mi bilo ići kupovati posude a čaša sam imala . što se tiče doručka mi jedemo žitarice s voćem, s tim što jedemo pojedinačne žitarice, najčešće je to proso, amarant, palenta, griz a od voća jabuka, suhe šljive ili marelice, breskve (napravim kompot imam zaleđenih od prošle godine), kruška, banane obično uzme zalogaj dva kao međuobrok. nekad pojede i malo rižinog ''''stiropora'''' kao međuobrok, više to koristi kao glođu nego što pojede mi ništa ne pasiramo, nego rjeđe rendamo, ili češće sjeckamo na komadiće. jest da mi treba više vremena, ali teško se bebe poslije navikavaju na komadiće, ako jedu pasirano dugo. preporuke su da se pasira samo prvih mjesec dana, nakon toga se renda na sitno rende, pa onda sjecka na komadiće. ona recimo meso nikada nije probala pasirano, nego joj ga isjeckam i baš joj se sviđa. sad joj je furka da jede sama pa joj dam cvjetiće brokule, ili karfiola, komadiće mrkve ili tako pa sama jede. količinski ne pojede toliko puno, već sam pisala da joj je obrok uvijek manje od 100 gr. ali zato jede haman svaka 2 sata. a kontam i bolje nek jede češće a manju količinu da ne razvaljuje želudac a mi cemo sutra napraviti pileci temeljac jer smo danas potrosili teleci ma ti si super, ja nisam neka vjesta kuharica inace, pa ne znma to sa zitaricama praviti, ne znam kako se to priprema, ako mozes posalji mi neke recepte sa zitaricama na pp, nacin pripreme, kolicina, minutaza, ma sve sto detaljnije a gdje kupujes rizin stiropor? vidjela sam da bebe to vole da grickaju, al ne znam gdje ima, jel ima u dm-u? sto se tice mixanja ja sam lani u pocetku sve pasirala viljiskom, ali kako smo presli na malo tvrdje povrce onda sam pocela stapnim mixerom i sada nece cim osjeti mali komadic odmah ga ispljune. ali jos nema nijedan zubic, kontam kad narastu zubici valjda necem oimati problema sa tim. nekako mi je to puno vremena da sve sjeckam i rezem, ne bih nikad stigla. i ovako jedva stignem napravit jer volimo izaci u set_nje, pa dok dodjem kuci vec vrijeme za rucak. a ujutro mi se ne da onako pospana da pravim i dorucak i rucak
< Poruku je uredio teacher75 -- 3.6.2010 18:50:19 >
|