|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  211 212 [213] 214 215   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.6.2010 8:45:00   
sike
E moj Teacher,poslah ti poruku mjeso odgovor,promasihuser posted image user posted image .Nego,koristimo Eurokeks.Probala sam bruku drugih ali nisu htjeli a Plazma je kazu pojaka.

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5301
3.6.2010 11:10:21   
chuci
IZVORNA PORUKA: sike

Neko pravilo bi bilo ovakvo(znaci beba od devet mjeseci):cvrsta hrana bi trbala biti za dorucak,slana i vocna kasica za rucak,poslije podne opet slana i vocna a navecer i pred svako spavanje mlijeko.U toku dana moze i sokic i caj i voda.Probaj davati vodu na kasikicu,moji su tako u pocetku htjeli.
U knjizi kojom sam se ja sluzila kazu da se kravlje mlijeko moze uvesti od 9.mjeseca ali u omjeru 1:3(trecina prokuhane vode ili kamilice)jer tvoje mlijeko vec pocinje gubiti na kvalitetu i treba mu nesto dodatno.Meni je pedijatrica rekla da kravlje mlijeko uvedem od 10.mjeseca,a ipak su blizanci i sitniji u odnosu na ostalu djecu.Naravno,iz tetrapaka mlijeko.Kolicinski bi trebao pojesti slane kasice oko 120 g za svaki obrok(to ti je mala Hipp teglica) a vocne 60 g za svaki obrok.

ja moram komentarisati ovaj post.  prvi put čujem da se za svaki obrok daje i slatko i slano (pod slatko mislim voće). to nigdje drugo nisam pročitala, pa ako tinije teško da mi napišeš odakle ti to.  nema mi logike jer ni mi za svaki obrok ne jedemo i slatko i slano. mislim da se na taj način stvara pogrešan obrazac hranjenja, jer će dijete kad tad početi jesti slastice.

majčino mlijeko NE GUBI na kvaliteti nakon 9 mjeseci sigurno. tačno je da bebi više najčešće nije dovoljno kao ishrana, ali zbog toga se uvodi dohrana sa 6 mjeseci. pod tom dohranom porema preporukama SZO nema mlijeka kravljeg prije godine dana.

količina hrane koju dijete pojede za jedan obrok je uveliko ovisna od djeteta do djeteta, i ne treba tjerati dijete da pojede neku količinu koju mi smatramo dovoljnom. Isto kao što će neko dijete više pojesti.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5302
3.6.2010 11:18:35   
sike

IZVORNA PORUKA: chuci

Neko pravilo bi bilo ovakvo(znaci beba od devet mjeseci):cvrsta hrana bi trbala biti za dorucak,slana i vocna kasica za rucak,poslije podne opet slana i vocna a navecer i pred svako spavanje mlijeko.U toku dana moze i sokic i caj i voda.Probaj davati vodu na kasikicu,moji su tako u pocetku htjeli.
U knjizi kojom sam se ja sluzila kazu da se kravlje mlijeko moze uvesti od 9.mjeseca ali u omjeru 1:3(trecina prokuhane vode ili kamilice)jer tvoje mlijeko vec pocinje gubiti na kvalitetu i treba mu nesto dodatno.Meni je pedijatrica rekla da kravlje mlijeko uvedem od 10.mjeseca,a ipak su blizanci i sitniji u odnosu na ostalu djecu.Naravno,iz tetrapaka mlijeko.Kolicinski bi trebao pojesti slane kasice oko 120 g za svaki obrok(to ti je mala Hipp teglica) a vocne 60 g za svaki obrok.

ja moram komentarisati ovaj post.  prvi put čujem da se za svaki obrok daje i slatko i slano (pod slatko mislim voće). to nigdje drugo nisam pročitala, pa ako tinije teško da mi napišeš odakle ti to.  nema mi logike jer ni mi za svaki obrok ne jedemo i slatko i slano. mislim da se na taj način stvara pogrešan obrazac hranjenja, jer će dijete kad tad početi jesti slastice.

majčino mlijeko NE GUBI na kvaliteti nakon 9 mjeseci sigurno. tačno je da bebi više najčešće nije dovoljno kao ishrana, ali zbog toga se uvodi dohrana sa 6 mjeseci. pod tom dohranom porema preporukama SZO nema mlijeka kravljeg prije godine dana.

količina hrane koju dijete pojede za jedan obrok je uveliko ovisna od djeteta do djeteta, i ne treba tjerati dijete da pojede neku količinu koju mi smatramo dovoljnom. Isto kao što će neko dijete više pojesti.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5303
3.6.2010 11:32:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

koji mljeveni keks uzimate, ili ga vi sameljete? user posted image posto smo probali gluten i nije bilo nikakve reakcije, kontam da ga uvedem i ishranu. i ako imate neke ideje-recepte sa keksom?
ja,kupujem plazmu mljeveni keks.I napravim sa obicnim mlijekom tj.mlijeko prokuham dodam 2 kasike keksa i mjesas kad se zgusne ne previse ko kasica oladim normalnu temp.mjesam i dalje i dam kao kasicu i popapa sveuser posted image

Neposredna veza do poruke: 5304
3.6.2010 11:40:00   
sike
Draga Chuci,slazem se da kolicina ovisi od djeteta do djeteta i ja sam navela samo orijentaciono najmanju mogucu kolicinu koju bi "trebalo"pojesti.Ovaj princip ishrane mi je jedini pomogao i tek kad sam njega uvela poceli su jesti kako treba a nasla sam ga u knjizi NJEGA I MAJKE DJETETA od Elizabeth Fenwick.Mi ne mozemo ravnati djecu prema nama i gledati kako mi jedemo jer njima je do godine dana potrebno malo vise i raznovrsnije nego nama.To voce dva puta dnevno dodje kao neki dezert,sto je preporucljivo da i odrasli pojedu jer ce na taj nacin pojesti vise hranljivih sastojaka.Sto se tice mlijeka od 9.mjeseca to je sigurno provjerno da moze i smatra se da je dojenje posle 10.mjeseca vise navika djeteta,jer sigurno da ne moze zadovoljiti djetetove potrebe za kalcijem vise.Moja prijateljica je dojila vise od godine dana pa kasnije dijete nije htjelo ni "pomirisati"kravlje mlijeko.Svako ima svoj princip i svaka majka zna sta je najbolje za njeno dijete.Na kontroli od godinu dana,pedijatrica je mojoj djeci vadila krv(NA MOJ ZAHTJEV,CISTO DA VIDIM KRVNU SLIKU)i dobro me pohvalila jer je slika izgledala super.U ovoj knjizi,koji sam navela,stoji da djeca ipak ne dobijaju dovoljne kolicine kalcija i proteina iz cvrste hrane pa zato preporucuju postepeno uvodjenje kravljeg mlijeka od 9.mjeseca,uz dojenje,naravno.Ovo je moj princip ishrane bio do malo vise od godine dana i ne mora znaciti da se sva djeca tako moraju hraniti.Tu smo da podijelimo misljenja.

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5305
3.6.2010 12:13:32   
salmy
IZVORNA PORUKA: felix

koji mljeveni keks uzimate, ili ga vi sameljete? user posted image posto smo probali gluten i nije bilo nikakve reakcije, kontam da ga uvedem i ishranu. i ako imate neke ideje-recepte sa keksom?
ja,kupujem plazmu mljeveni keks.I napravim sa obicnim mlijekom tj.mlijeko prokuham dodam 2 kasike keksa i mjesas kad se zgusne ne previse ko kasica oladim normalnu temp.mjesam i dalje i dam kao kasicu i popapa sveuser posted image

ja izmeljem u blenderu za sek. petit ili plazmu,i dodam u bananu u mlijeko a evo jutros dodala u griz i user posted image sve user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5306
3.6.2010 12:13:59   
chuci

Draga Chuci,slazem se da kolicina ovisi od djeteta do djeteta i ja sam navela samo orijentaciono najmanju mogucu kolicinu koju bi "trebalo"pojesti.Ovaj princip ishrane mi je jedini pomogao i tek kad sam njega uvela poceli su jesti kako treba a nasla sam ga u knjizi NJEGA I MAJKE DJETETA od Elizabeth Fenwick.Mi ne mozemo ravnati djecu prema nama i gledati kako mi jedemo jer njima je do godine dana potrebno malo vise i raznovrsnije nego nama.To voce dva puta dnevno dodje kao neki dezert,sto je preporucljivo da i odrasli pojedu jer ce na taj nacin pojesti vise hranljivih sastojaka.Sto se tice mlijeka od 9.mjeseca to je sigurno provjerno da moze i smatra se da je dojenje posle 10.mjeseca vise navika djeteta,jer sigurno da ne moze zadovoljiti djetetove potrebe za kalcijem vise.Moja prijateljica je dojila vise od godine dana pa kasnije dijete nije htjelo ni "pomirisati"kravlje mlijeko.Svako ima svoj princip i svaka majka zna sta je najbolje za njeno dijete.Na kontroli od godinu dana,pedijatrica je mojoj djeci vadila krv(NA MOJ ZAHTJEV,CISTO DA VIDIM KRVNU SLIKU)i dobro me pohvalila jer je slika izgledala super.U ovoj knjizi,koji sam navela,stoji da djeca ipak ne dobijaju dovoljne kolicine kalcija i proteina iz cvrste hrane pa zato preporucuju postepeno uvodjenje kravljeg mlijeka od 9.mjeseca,uz dojenje,naravno.Ovo je moj princip ishrane bio do malo vise od godine dana i ne mora znaciti da se sva djeca tako moraju hraniti.Tu smo da podijelimo misljenja.

može se kravlje mlijeko davati djetetu i ranije, iako nije preporučljivo. sve se MOŽE dati djetetu, ali za nekim stvarima nema potrebe. mislim da jedna knjiga kao izvor ne može pobiti svjetsku zdravstvenu organizaciju i njene preporuke, koje su sigurno validnije. ja nisam rekla da se kravlje mlijeko ne smije davati djeci ranije, ono što je meni zasmetalo je konstatacija da majčino mlijeko gubi na kvaliteti nakon 9 mjeseci što nije tačno.
isto tako prvi put čujem da je dojenje nakon 10 mjeseca navika, ja koliko znam to se može nazvati navikom, a ne potrebom tek mnogo kasnije. majčino mlijeko nije samo izvor kalcija već mnogih dugih stvari koje dijete ne može nadoknaditi na drugi način.

ima djece koja nikada nisu ni probala majčino mlijeko, nego su pila adaptivno, pa sad ne vole kravlje. to što je dijete dojilo nakon godine dana a sad ne voli kravlje mlijeko je potpuno nepovezano.
curica od mog brata je dojila do nekih 15-16 mjeseci pa prešla na kravlje bez problema sa godinom, i isto tako joj je krvna slika idealna.

svakome djetetu nešto drugo odgovara što se tiče hranjenja. ja svoju curicu hranim uglavnom prema preporuci SZO i preporukama koje mi je dala pedijatrica, ali sve prilagođavam njoj lično. njoj je još malo pa 8,5 mjeseci i ne odgovara joj da pojede količinu hrane veću od oko 100gr po jednom obroku. ali zato ona ima više obroka dnevno. spavanje i dojenje joj nisu vezani, tako da ne unosi mlijeko prije spavanja, već po želji, odnosno dojim je na zahtjev. osim dojenja dosada je ima dva obroka čvrste hrane a ovih dana uvodimo i treći. i super napreduje hB.

mislim da je bitno naglasiti kada je nešto tvoje mišljenje, kada se radi o preporuci jednog ili grupe autora neke knjige a kada je nešto opšta preporuka SZO. čisto da druge žene koje se tek upućuju u dohranu znaju.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5307
3.6.2010 12:22:32   
teacher75
slazem se sa chuci, ja ne bih jos da uvodim kravlje mlijeko, ne vjerujem da je kravlje zdravije od majcinog. prvi put sam cula da majcino gubi na vrijednosti nakon 9. mjeseca. moja lana strasno voli da doji, i dalje doji svaka 2-3 sata iako imam 2 pozamasna obroka cvrste hrane- ujutro voce a popodne povrce i malo mesa. fino napreduje a lse brinem kako cu joj ukinuti 2 dojenja kad pocnem raditi user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5308
3.6.2010 12:50:56   
nermina_
drage moje molila bih nekog od iskusnijih mama da mi kaze da li ispravno postupam u jelovniku moje bebe. naime moja beba ima 6 mjeseci i ima 9 kg i 300 gr dug je 67 cm. njegov dnevni  jelovnik izgleda ovako:
u 6:00 150 ml mlijeka
u 9:00 grizolino (120 gr)
u 12:00 sokic (125 ml)
u 14:00 kasica od povrca (120 gr)
u 17:00 150 ml mlijeka
u 19:00 kasica od voca(120 gr)
u 22:00 150 ml mlijeka

mnogi mi kazu da moj Kan ima previse kilograma za 6 mjeseci i da mu trebam manje davati da jede ali meni se cini da ovo sto on pojede tokom dana uopste nije previse ili mozda grijesim?

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

Neposredna veza do poruke: 5309
3.6.2010 12:52:50   
mala86
ja ne znam da mi nestane mlijeka sta bi?!jer na znam kako bi mu dala kravlje,vjerovatno bi presla na AD!ali hvala Bogu za sada ga ima dovoljno!
kod mene je ujutro mlijeko,poslije voce,izmedju dojenja koliko god on trazi,i navece nesto slano,ponekad mu ubacim keksolino,ali nije ga puno ljubitelj!ja nikad ne mjerim koliko pojede,jedino vidim u teglici ako uzimam kupovne,jer ne znam ni koliko mlijeka popije,a zadovoljna sam njegovim napretkom...
neki dan sam zbog kume koja malom od 3 mjeseca daje kravlje mlijeko user posted image user posted image user posted image user posted image upisala na net-i u vecini slucajeva ne preporucuju ga prije godine dana,mene ga strah stavljat i u neke kasice

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 5310
3.6.2010 12:58:12   
nermina_
moja beba pije aptamil

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5311
3.6.2010 13:06:52   
chuci
nermina_ samo ti možeš znati je li to puno tvojoj bebi. ako traži i jede u slast ne možeš mu ne dati da jede. jeste dosta teži od moje bebe kad je imala 6 mjeseci ali to ništa ne znači. nemoj mu davati koliko ti misliš nego koliko on traži da pojede. ako ga npr nekoliko zadnjih zalogaja moraš više zabavljati da pojede onda nemoj.

teacher možeš joj ubaciti žitarice uz jutarnji voćni obrok (to je jako zdrav doručak za kasnije ako joj ostane navika bilo bi super) i to bi je trebalo malo duže držati od samog voća pa će ti postepeno odlagati sljedeći podoj dok ne primjetiš da je jedan manje.
ja sam se neki dan iznenadila kad sam skontala da je ajša izbacila dva dnevna podoja. ali prema preporukama ministarstva našeg i onoj knjižici što mi je dala pedijatrica to je u redu. beba sa 8 mjeseci treba da mijenja obroke čvrste hrane za podoj.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 5312
3.6.2010 13:11:46   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

nermina_ samo ti možeš znati je li to puno tvojoj bebi. ako traži i jede u slast ne možeš mu ne dati da jede. jeste dosta teži od moje bebe kad je imala ' mjeseci ali to ništa ne znači. nemoj mu davati koliko ti misliš nego koliko on traži da pojede. ako ga npr nekoliko zadnjih zalogaja moraš više zabavljati da pojede onda nemoj.

teacher možeš joj ubaciti žitarice uz jutarnji voćni obrok (to je jako zdrav doručak za kasnije ako joj ostane navika bilo bi super) i to bi je trebalo malo duže držati od samog voća pa će ti postepeno odlagati sljedeći podoj dok ne primjetiš da je jedan manje.
ja sam se neki dan iznenadila kad sam skontala da je ajša izbacila dva dnevna podoja. ali prema preporukama ministarstva našeg i onoj knjižici što mi je dala pedijatrica to je u redu. beba sa 8 mjeseci treba da mijenja obroke čvrste hrane za podoj.

ubacujem joj rizine i kukuruzne pahuljice (kasiku, divje), pojede najmanje 150ml, al djaba, pomerila je podoj za mozda sat- sat i po, umjesto nekadasnja 2 (ako izmedju ta dva dojenja ima cvrstu hranu). al nije jos uspjela zamijeniti podoj, mozda je i problem sto nece nikakvu tekucinu pa nekad doji jer je zedna, ko znauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5313
3.6.2010 13:14:42   
teacher75
htjala sam reci da kad samo doji razmak izmedju dojenja je uglavnom oko 2 sata, a kad joj izmedju dam cvrstu hranu, onda izdrzi 3-3 i po sata od dojenja do dojenja

Neposredna veza do poruke: 5314
3.6.2010 13:27:29   
chuci
IZVORNA PORUKA: nermina_

drage moje molila bih nekog od iskusnijih mama da mi kaze da li ispravno postupam u jelovniku moje bebe. naime moja beba ima 6 mjeseci i ima 9 kg i 300 gr dug je 67 cm. njegov dnevni  jelovnik izgleda ovako:
u ':00 150 ml mlijeka
u 9:00 grizolino (120 gr)
u 12:00 sokic (125 ml)
u 14:00 kasica od povrca (120 gr)
u 17:00 150 ml mlijeka
u 19:00 kasica od voca(120 gr)
u 22:00 150 ml mlijeka

mnogi mi kazu da moj Kan ima previse kilograma za ' mjeseci i da mu trebam manje davati da jede ali meni se cini da ovo sto on pojede tokom dana uopste nije previse ili mozda grijesim?

ja maloprije napisah da samo ti možeš znati da li mu je ovo previše ali kad sam opet pogledala vidim da ima previše obroka čvrste hrane. 4 obroka su preprepreviše i za bebu od 9 mjeseci a kamoli za bebu od 6. dovoljan je jedan obrok z abebu njegovog uzrasta, ali kad si već uvela ja bi mu smanjila na dva  obroka.

sokić mu je skroz nepotreban, a u dohrani djece se smatra međuobrokom. to mu možeš opet kasnije uvesti. Bolje mu zamijeni dva obroka sa mlijekom.

za usporedbu moja curica ima još malo pa 8,5 mjeseci i ovo joj je dnevni jelovnik:

7:30 dojenje i nastavi spavati do 9 otprilike
9:30 doručak (žitarica neka i voće)
12:00 dojenje
14:00 dojenje
16:00 ručak (povrće i 2-3 puta sedmično piletina ili riba)
18:00 dojenje
20:00 dojenje (ovih dana ovaj obrok mijenjamo za večeru)
21:30 dojenje i spavanje
još 2 puta u noći doji

satnice nisu baš tačne nego više okvirne pa se nekada desi da izbaci jedno od dnevnih dojenja. osim dojenja pije još vodu poslije obroka čvrste hrane, a nekada i gutljaj dva između dojenja.
i ima oko 9 kg i duga je oko  75 cm. mislim da joj je max količina hrane koju pojede po obroku 100 gr. većinom je to manje.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 5315
3.6.2010 13:30:26   
chuci
teacher evo vidiš i mojoj je to otprilike razmak 2 sata kad doji a pošto pije vodu onda je u principu zamijenila 2 podoja za obroke. iako i ona nekada podoji pola minute, odnosno samo se napije user posted image user posted image pa opet traži za sat

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5316
3.6.2010 13:34:10   
mala86
chuci sa koliko je rodjena tvoja malena?moj maleni je 3 dana stariji i mislim da ima oko 10 kg,znaci tu su negdje!ja mislim da je on taman,od prijateljice mali 2 mjeseca mladji-ima 11 kg-ne smije u hodu zbog tezine-ode ja van teme

kod mene vecinom popije jedan frutekov sokic ,dadnem mu bocu sa kljunom i on sam naginje kad je u hodi!a cesto zna trazit siku samo na minut-dva bas da se napije

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5317
3.6.2010 13:35:55   
teacher75
lana nece sokove nikako iako voce voli, a nikad ne doji minut, ona siku toliko voli da kad navali bez najmanje 5 minuta nema nista user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5318
3.6.2010 14:46:44   
chuci
mala86 ajša je rođena sa 3900 gr, ali je konstantno težina u porastu od rođenja. prvi mjesec dobila 1400, drugi 1000 i tako pomalo smanjivala prirast, znači baš nekako po knjigama što kažu.

i ona isto neće sokiće nikako, samo vodu pije osim dojenja.

samo da znate da se sokić računa kao međuobrok iako ga dijete ''razgodi'' tokom dana.

teacher što se tiče dojenja, moja doji pa tako negdje oko 5 min ili manje inače.
desi joj se jednom u par dana da je žedna, a ja pomislim da je gladna, pa da tako doji pola minute.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 5319
3.6.2010 15:08:38   
scarlett
Imam jedno pitanje drage ženice, evo kad vidim koliko vaše bebe jedu, malo sam zbunjena, jer moj user posted image  od 9,5 mjeseci, pa ne znam da li u toku dana sveukupno pojede 100gr, a vidim da neke bebice toliko pojedu i za jedan obrok. Mi imamo čak dana kada odbija apsolutno sve ( nastojim da ima 3 obroka i da je obuhvaćeno i povrće i voće i žitarice) - ne znam jeli to zbog zubića, ali eto ne sikiram se jer je on hvala Bogu zdrava i napredna beba, pravi bucouser posted image
Ipak me zanima šta vi mislite o tome, jer ja ne želim da ga tjeram da jede, kada on odbija, jer ne želim da počne bježati od kašike...
Inače nema ništa od hrane koju isključivo odbija, sve zavisi od njegovog raspoloženja.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5320
3.6.2010 15:10:05   
faris06

htjala sam reci da kad samo doji razmak izmedju dojenja je uglavnom oko 2 sata, a kad joj izmedju dam cvrstu hranu, onda izdrzi 3-3 i po sata od dojenja do dojenja

Taj razmak izmedju dojenja ce ti biti sve dok si ti sa njom stalno. I meni je tako bilo , imala sam osjecaj da je konektovana na mene 24 sata. E sad ja preko dana imam obaveza, moram do posla ili nesto obaviti, tako da me ne bude po 4-5 sati i ona uopste ne trazi da doji. Teta joj da malo caja, ili vocnu kasicu i sve ok, dok mene poslijepodne ne popusta. Inace i navecer jos uvijek stalno doji, sinoc 5x u periodu od 20-7h, probala da joj dam caj , ali place dok ne dobije siku. Neku noc ostala  sa sveki, a mi imali neku svadbu. Ona joj dala 150 ml mlijeka koje sam ja prethodno izdojila, probudila joj se oko ponoci, popila malo caja i kaze sveki samo nastavila spavati, valjda skontala nema mame. Mi  dosli u pola 2 ,nisam mogla vjerovati da nije pravila probleme. Tako da mislim da one ustvari hoce malo i da se maze sa nama na taj nacin, bar ova moja smizla.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 5321
3.6.2010 15:46:33   
scarlett
I ja sam nedavno bila odsutna 6h, nisam izdajala mlijeko, pripremila mu hapicu i on je to jeo cijelo vrijeme i sve pojeo!!! Inače doji svakih 2-3 h, a u toku noći mnogo češće.
Ja nisam mogla vjerovati da me niko ne zove od kuće i na kraju sama došla kući, izgleda da je meni teže pala odvojenostuser posted image ,  kažu da je super bio, jeo hapu cijelo vrijeme ( a da sam ja bila tu sigurno ne bi) i u 24 h uvečer zatekla sam njega i moju seku kako sretno leže i gledaju Einsteina pred spavanje. Al' onda kada je mene ugledao, odmah drekauser posted image user posted image user posted image , momentalno se konektovao i odmah zaspao.
Mislim da oni manje misle na dojenje kad mi nismo tu, ovako kad smo im na očima stalno traže nježnost, a kad nismo onda se zaokupe drugim stvarima, u smislu "šta je - tu je"user posted image  

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5322
3.6.2010 16:10:53   
teacher75
IZVORNA PORUKA: faris0'

Taj razmak izmedju dojenja ce ti biti sve dok si ti sa njom stalno. I meni je tako bilo , imala sam osjecaj da je konektovana na mene 24 sata. E sad ja preko dana imam obaveza, moram do posla ili nesto obaviti, tako da me ne bude po 4-5 sati i ona uopste ne trazi da doji. Teta joj da malo caja, ili vocnu kasicu i sve ok, dok mene poslijepodne ne popusta. Inace i navecer jos uvijek stalno doji, sinoc 5x u periodu od 20-7h, probala da joj dam caj , ali place dok ne dobije siku. Neku noc ostala  sa sveki, a mi imali neku svadbu. Ona joj dala 150 ml mlijeka koje sam ja prethodno izdojila, probudila joj se oko ponoci, popila malo caja i kaze sveki samo nastavila spavati, valjda skontala nema mame. Mi  dosli u pola 2 ,nisam mogla vjerovati da nije pravila probleme. Tako da mislim da one ustvari hoce malo i da se maze sa nama na taj nacin, bar ova moja smizla.

bilo bi super da moze kod nas tako. kao prvo, moja nece flasicu nikako, nece nikakvu tekucinu tako da nema svrhe da izdajam mlijeko ako ne zna piti iz flase. druga stvar, kad hoce siku, nista drugo nece. prije par dana je ostala sa svkervom i zaovom, ja bila odsutna 3 i po sata, ona se probudila, ogladnila, nema sta nisu pokusavale da je smire, davale joj banane koju inace voli al nije htjela, vristala ko da je kolju, dok nisam dosla, u tih 10-15 minuta, lana divljala. kad je dobila siku, odmah navalila, smirila se, sva se tresla dok je dojila koliko se bila isplakalauser posted image bilo mi je strasno zao, ne znam kako ce je neko cuvati i kako da je naviknem na flasicu, ne bih joj mogla izdajati jer mi je vec manja produkcija mlijeka nego prije, nemam sad ni pumpicu, glupo mi da je sad kupujem, al kad bih mogla bar da je naviknem na flasicu pa da joj ubacim umjesto jednog dojenja AD bilo bi super. to bi bilo jedanput dnevno dok radim, jer ncu ostajati na poslu duze od 5-6 sati

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5323
3.6.2010 16:45:37   
faris06
Ma stvarno je problem kad nece flasicu. Mojih prijatelja djevojcica takodjer nikad nije htjela flasicu ali je pila caj iz NUK-ove bocice sa kljunom, pa mozda da tako pokusas. Cak su joj i mlijeko kad je prestala dojiti tako davali. Sreca moja  smizla flasicu nikad nije odbijala. A za izdajanje si u pravu, i ja sad rijetko mogu izdojiti neku vecu kolicinu. Ja planiram Heni polako uvoditi AD mlijeko , jer mi sa godinom moramo prestati dojiti, posto ja imam i nocni rad. Mozda me postede prvi mjesec, bar su tako sa F. , tako da sa godinom sika baj-baj. Mislim da ce biti teze meni nego malenoj.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 5324
3.6.2010 16:49:41   
teacher75
probali smo i nuk s kljunom al ni nju neceuser posted image

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  211 212 [213] 214 215   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  211 212 [213] 214 215   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *