|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.6.2010 16:10:53
|
|
|
|
teacher75
|
IZVORNA PORUKA: faris0' IZVORNA PORUKA: teacher75 htjala sam reci da kad samo doji razmak izmedju dojenja je uglavnom oko 2 sata, a kad joj izmedju dam cvrstu hranu, onda izdrzi 3-3 i po sata od dojenja do dojenja Taj razmak izmedju dojenja ce ti biti sve dok si ti sa njom stalno. I meni je tako bilo , imala sam osjecaj da je konektovana na mene 24 sata. E sad ja preko dana imam obaveza, moram do posla ili nesto obaviti, tako da me ne bude po 4-5 sati i ona uopste ne trazi da doji. Teta joj da malo caja, ili vocnu kasicu i sve ok, dok mene poslijepodne ne popusta. Inace i navecer jos uvijek stalno doji, sinoc 5x u periodu od 20-7h, probala da joj dam caj , ali place dok ne dobije siku. Neku noc ostala sa sveki, a mi imali neku svadbu. Ona joj dala 150 ml mlijeka koje sam ja prethodno izdojila, probudila joj se oko ponoci, popila malo caja i kaze sveki samo nastavila spavati, valjda skontala nema mame. Mi dosli u pola 2 ,nisam mogla vjerovati da nije pravila probleme. Tako da mislim da one ustvari hoce malo i da se maze sa nama na taj nacin, bar ova moja smizla. bilo bi super da moze kod nas tako. kao prvo, moja nece flasicu nikako, nece nikakvu tekucinu tako da nema svrhe da izdajam mlijeko ako ne zna piti iz flase. druga stvar, kad hoce siku, nista drugo nece. prije par dana je ostala sa svkervom i zaovom, ja bila odsutna 3 i po sata, ona se probudila, ogladnila, nema sta nisu pokusavale da je smire, davale joj banane koju inace voli al nije htjela, vristala ko da je kolju, dok nisam dosla, u tih 10-15 minuta, lana divljala. kad je dobila siku, odmah navalila, smirila se, sva se tresla dok je dojila koliko se bila isplakala bilo mi je strasno zao, ne znam kako ce je neko cuvati i kako da je naviknem na flasicu, ne bih joj mogla izdajati jer mi je vec manja produkcija mlijeka nego prije, nemam sad ni pumpicu, glupo mi da je sad kupujem, al kad bih mogla bar da je naviknem na flasicu pa da joj ubacim umjesto jednog dojenja AD bilo bi super. to bi bilo jedanput dnevno dok radim, jer ncu ostajati na poslu duze od 5-6 sati
|