ismihana -> RE: Kako ukloniti miom bez OP?! (11.10.2008 21:43:29)
|
Drage forumasice... Dugo me nije bilo i vidim da se sastav dosta promijeni9, ima nesto poznatih imena ali i puno novih. mene nije bilo jako dugo i neka mi oproste sve one koje su se brinule za mene i ocekivale neku vijest. Jednostavno sam bila umorna od svega i trebalo mi je da se povucem i rijesim probleme pa da onda ponovo pocnem da pricam, nadam se da razumijete... Za one koje znaju podsjecanje, za ostale informacija - imam skoro 37 godina, muz 46: u braku smo 2,5 godine: nalazi uredni osim mioma u materici: dvije neuspjele inseminacije. Dijagnoza - zacece moguce i desava se, ali plod ne moze da se razvija zbog mioma. Nakon mnogo diskusija, razmatranja svih opcija, konsultacija sa ljekarom, iskustava kolegica koje su to radile u Sarajevu i Zagrebu...moja odluka je Ljubljana. Prije 14 dana sam operisana i uspjeli su laparoskopski da uklone 2 mioma (niko, ali zaista NIKO drugi mi nije obecao laparoskopsku operaciju jer su 2 i jer su veci od 5cm), operacija je bil aduga (2,5h) ali uspjesna, izasla sam iz sale u 12:00 (podne), a sutra ujutro u 7:00 sam se istusirala pa otisla na dorucak i u 10:00 izasla iz bolnice i otisla u hotel!!! Imala sam 2 minijaturna reza (vec ih uopste ne vidim), jedan rez od 1cm i jedan rez od 2cm (on se jedini primjecuje), vec su mi ispali svi konci i osjecam se odlicno. Ljekari su mi rekli da se nakon 3 sedmice vracam potpuno normalnom zivotu, sto ukljucuje i sexualne odnose i pokusaj trudnoce. Ja cu oipak sacekati do decembra, kad idem na kontrolu u Ljubljanu, pa ako tada kazu da je sve ok... idemo naprijed :) Ako nekoga zanima ista detaljnije o operaciji, neka slobodno pise, moze na pp ili na mail, necu biti bas redovna na forumu ali cu sigurno odgovoriti svima. Veliki vam pozdrav, i puno srece svima koje se trude... Pusa
|
|
|
|