Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 29.12.2009 16:35:13
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Hanady
¸Moj Farah je 10 mjeseci. Žumnace smo uveli prije 15 dana...al me svi slomiše pričom kako mogu slobodno da joj dam bjelance. Ja sam sa strijom bila pažljiva pa kad smo otišli na vakcinu sa godinu dana vratiše nas jer ja nisam znala da mora probati bjelance prije te vakcine. Oan ga pojel asv bilo OK. Sad kontam jel rano sa 10 mjeseci da maloj dam bjelance. Nešto iščitah, iskreno nisam sve, pa ako mi možete pomoći...jel da probamo
mama, zaove i komšinice me napadaju koda sma sa mrsa pala što sam tako obazriva.
I meni se cude kako je Zara tek prekjuce probala zumacne, i naravno onda ide pitanje " a sta fali bjelancetu" ??? Svi su dosadni!!! Mi smo ok prosli sad, nadam se da ce tako i sa bjelancetom biti...nekad pred rodjendan.
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 29.12.2009 19:00:43
Amela V.
Moja Ajlica ne voli jaje ama bas nikako... ni sama ne znam sta da radim. Zumance kad joj stavim u hranu, malo i pojede, a citavo jaje nikako. Probala sam joj ga napraviti na nekoliko nacina, ali nista.... A sto se tice bjelanca i vakcine, nama su rekli da to nema nikakve povezanosti. Objasnili su nam (pedijatar) da joj ne bi mogli dati vakcinu protiv gripe a da nije probala bjelance, jer se vakcine protiv gripe prave u jajetu A sto se mlijeka tice, ni tu se bas ne mozemo pohvaliti.... popije 2-3 gutljaja i onda samo odmahuje glavom Moja Ajlica je inace skepticna po pitanju novih ukusa i probanju nove hrane opcenito....
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 4.1.2010 14:50:57
Hanady RR
Mi javljamo da smo jeli i bjelance i sve je OK prošlo...al joj se taj doručak baš i svidio. Sve jela i govori mnjam, mnjam
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 14.1.2010 13:46:32
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
meni je jedna mama rekla, da počinjem s 1/8 žumanca i da svaki dan povećava, tako da osmi dan pojede čitavo . naravno umješano u hrani, ne samo
Meni je pedijatrica rekla, sedmicno da povecavam kolicinu zumaceta. Startna kolicina je 1/4. Nakon toga sam dala pola zumanceta, pa onda citavo.. Dakle ja sam ga uvodila tri sedmice.
< Poruku je uredio skvo -- 14.1.2010 13:49:31 >
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 9:53:11
Mya_81 RR
Nama je pedijatrica rekla da uvedemo jaje s tri mjeseca....naravno nisam je poslušala...
Ali ove tablice mene užasno počinju nervirati jer se pojedine stvari razlikuju i po 3, 4 mjeseca što nije malo...ja imam kalendar na kojem piše kravlji sir sa 7, dalje ostalo mliječno ide sa 8, a na nekim sam našla da se to uglavnom uvodi od 11.mjeseca...pa, haj' sa d ti budi pametan!!!
Koji svježi kravlji sir da kupimo?
Je li oni 'meggle' i ostalih mljekara nemaju soli
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 9:57:04
marinčii
Nama je pedijatrica rekla da uvedemo jaje s tri mjeseca....naravno nisam
čuj s 3 mjeseca mya ja sam ti već napisala da u kalendaru koji ja imam za sir piše da ide od 11 mjeseci pa sad neznam,svako ipak treba odlučiti za sebe i kad misli da je uredu
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 9:57:16
škorpija
Nemaju ti mladi sirevi soli, (samo neki strani imaju ali to je naznačeno na pakovanju,) a i pasterizovani su što je jako bitno, ipak oni sa tržnice mogu imati nakih baja.
a ta pedijatrica je luda, čuj žumance sa tri mjeseca . mi smo probali sir i jogurt podavno, a prije neki dan i žumance, dala sam mu 1/4 pa kontam iduće sedmice 2/4 i tako dalje dok ne dođemo do cijelog
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 10:06:42
Mya_81 RR
Marinčii, zato sam i napisala...baš je zbunjujuće...
Mi ćemo onda od 8. mj. uvesti polako sir i ostalo (i ostati vjerni zeničkoj mljekari ), jer koliko sam uspjela pročitati jako malo ih je čekalo baš do 11. mjeseca...možda najbolje naći neku sredinu...
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 10:18:26
marinčii
slažem se jer mišljenja pedijatara se naveliko razlikuju,a o kalendarima da ne govorim,nama je i za mlijeko rekao ne do godine dana al mi ipak planiramo od 8 -mjeseca početi pomalo,
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 10:19:53
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Ali ove tablice mene užasno počinju nervirati jer se pojedine stvari razlikuju i po 3, 4 mjeseca što nije malo...ja imam kalendar na kojem piše kravlji sir sa 7, dalje ostalo mliječno ide sa 8, a na nekim sam našla da se to uglavnom uvodi od 11.mjeseca...pa, haj' sa d ti budi pametan!!!
Koji svježi kravlji sir da kupimo?
Je li oni 'meggle' i ostalih mljekara nemaju soli
Mya ne obaziri se toliko na tablice samo će te zbuniti rekla sam jednom to ti je ono okvirno...Možeš slobodno dati mladi sir još ako imaš domaći ja samo taj dajem, žumance sam uvela sa 9mj. a sa 11mj. bjelance naravno prvi put daš malo da proba pa polako... Takođe ti preporučujem jogurt...
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 10:30:59
Mya_81 RR
I ja uglavnom sve kupujem domaće...i sireve i sve ostalo sam uvijek kupovala na pijaci, ali me je za nju strah to uzimati jer nemam nekog provjerenog za koga sam 100% sigurna da je to kako treba...
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 31.1.2010 10:54:46
ivanak
Ja se otprilike držim tablice. Recimo mlijeko treba sa 8 mjeseci. Ja sam ga već postupno uvela u prehranu. Da nauči na taj okus, miris. Malo, pomalo. Razrijeđeno sa vodom i to će taman biti dok napuni 8 mjeseci.... Smatram da se trebaš držati okvirno tablice. Ali ne zaludit se njome.... Pa svakako nećeš davati djetetu nešto što mu se nikako ne sviđa.... pa taman to bilo iz 6 mjeseca ili 9 mjeseca....
< Poruku je uredio ivanak -- 31.1.2010 10:55:57 >
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 8.2.2010 9:32:42
harun03
pitanje za djecu koji nisu ljubitelji adaptiranog mlijeka.. kakva su vam iskustva sa uvođenjem kravljeg mlijeka (megle 3.2 %) prije navršene godine dana?
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 8.2.2010 9:39:01
bebacha
mlijeko sa 3,2% smo uveli sa 6 mjesci i nikakvi problema nismo i mali.voli ga punooo kao i ostale mlicne prpizvode.nesmatram da sam pogrijesila i opet cu tako.kad je imala 6 mjesc trebala sam birat izmedu adaptiranog i kravljeg jer se moja mlijeko punooo smanjilo.odlucila sam se za kravlje iz vise razlog a jedan od vaznij je to sto smo i ja i muz odrasli na tom mlijeku(pili ga od drugog mjesca) i nista nam nije.opet ponavljam da je svako djete prica za sebe,
RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi 21.2.2010 19:18:42
lilith
zuanjak sa 9,10,sir isto tako...mozes megle ili bilo koji kupovni,nemoj samo domaci ...
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
cepici za usi. felix
znal neko gdje ima uzeti čepove za uši protiv hrkanja buke, ???u apoteci gledala -pitala daala mi neke obicne spuzvaste cepove bezzz i kroz njih cujem , komsijinog psa kamal hrkanje ?imal se gdje naruciti ?
molim odg (96%)
molim odg (4%)
Broj svih glasova: 83
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!