bezelye -> RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi (22.5.2009 15:50:33)
|
Evo i nas "izvjestaj" [sm=smiley36.gif] Jogurt smo poceli sa napunjenih 7 mjeseci. Prvo neki poseban za bebe, pa vrlo brzo pravi. Ovdje jogurt nije rijedak, lici na pavlaku. Nesto kao onaj cvrsti jogurt u casi. Vocne jogurte ne dajem jer sadrze secer. Mozda sam blesava [sm=smiley9.gif] Nasla sam jogurt bez dodatka secera, samo pravo voce, ali bezmasni jogurt. 0% masnoca, 0% secer, 0% kolesterol... Nikad 2 dobra sastaviti. Tako da jede solo jogurt i poslije svjeze voce. Sad pocinju breskve pa mu mogu dodati pire od breskve u jogurt, eto ga vocni [sm=smiley36.gif] Zumance sa 8 i pol mjeseci. Tvrdo kuhano, u pocetku po pola poslije citavo. Sada mu pravim cumance na puteru, malo hljeba za bebe i jogurt. Kravlje mlijeko jos uvijek ne dodajem. Ovih dana uz puter rastopim i malo mlijecnog namaza (nesto kao vajkrem) pa dodam zumance. Kad se rastopi mene podsjeca na domacu pavlaku. To mu je skoro svaki dan dorucak. Zvanicno bjelance nismo poceli. Mada uz zumance u cimbur uleti i kapljica-dvije bjelanceta. Skoro je jeo i zeljanicu, a bila su cijela jaja unutra. Prije par dana nam je dr. rekao da polako pocnemo sa bjelancetom i da polako jede sto i mi, samo da sto manje solimo. Ja njemu jos uvijek posebno kuham, nije mi tesko niti mrsko. Ili kad kuham za nas izvadim malo za Erena prije nego dodam sol. Zavisno od raspolozenja jede mladi sir ili neki masniji. Mada mu ne dajem puno. Ovdje su sirevi pravo kvalitetni, napravljeni bas od mlijeka, nema soje unutra. Pa kontam mozda da uvedem malo cesce trapist, mozda da mu dodam u palentu. Sto se tice vakcine, zakazana je dan nakon 1. rodjendana aBd.
|
|
|
|