ElmaB -> RE: Jaja, mlijeko i mlijecni proizvodi (17.4.2009 20:47:05)
|
IZVORNA PORUKA: haidy Drage mame, kako dajete svojim bebama kravlje mlijeko, da li kao dvotrecinsko ili sa plazmom ili sa nesqvikom ili samo? ja bih mojoj bebici uvela jedno flasicu kravljeg, ali ne znam kako, da li joj to moze zamjeniti jedan obrok kao AD, koliko je otprilike moze drzati sitom? kako od godinu dana davati mlijeko, koliko puta, da li iz flase ili case, da li samo ili uz obrok? nadam se da ce mi neko odgovoriti jer nikako da na jednom mjestu i prezicno nadjem odgovor na ova pitanja. Ja sam svojima odmah uvela kravlje mlijeko bez razblazivanja i to ono punomasno, 2,8 ili 3,2 % mlijecne masti. Mislim da ne moze samo mlijeko zamijeniti AD jer nije toliko sito. Mozes recimo ubaciti malo plazma keksa, mljevenog, pa mu napraviti u flasici ali obavezno stavi cuclu sa vecom rupicom zbog gustoce. Moji su napunili godinu i mlijeko piju ponekad iz flasice, a ponekad iz case. Obavezno ujutro uz dorucak i veceru. Ponekad umjesto obicnog, piju kiselo mijeko. AD ne piju vise nikako. Nadam se da sam ti barem malo pomogla.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|