scarlett -> RE: RR swap (Prva razmjena RR kreativki) (28.12.2013 18:30:57)
|
IZVORNA PORUKA: Miracle*3 scarlet, moram te pitati ko ti je radio one kartice. i za jedne nausnice koje sam vidjela na fb Te kartice smo seka i ja napravile u wordu i onda kopirale jednu do druge, isprintale u Nedžarićima u onoj kopirnici kod studentskog doma s tim da sam tražila da nam štampaju na deblji papir. Onda smo kod kuće rezale makazama, a mislim da i oni to mogu izrezati. Tako se mogu napraviti i prave vizitke, vjerujem da na jednom papiru A4 formata može stati bar 10 vizitki. Na jednom papiru A4 formata bilo je - ma ne mogu se sada tačno sjetiti, čini mi se 16 -20 komada (ovih naših kartica, manje su one dosta od vizitki) i koštalo je 1KM po papiru. Nedavno sam učestvovala sa još nekim ženicama na diplomatskom sajmu i vidjela jako lijepe vizitke, djevojka ih je ja mislim sama dizajnirala, a mogu je pitati gdje ih je štampala. U štamparijama odnosno kopirnicama obično imaju različite podloge na kojim printaju, pa sebi možeš izabrati onu boju koja ti se najbolje dopada. Pokupila sam još jedan fazon od jedne od učesnica, ona nije imala vizitke, niti kartice poput mojih, nego je napravila kartice koje su sličile onim karticama koje nekad dođu na ukrasnim vrečicama na kojima se može napisati posveta ili kome je namijenjena vrečica. Na njima je bio uslikan neki od njenih proizvoda, osnovni podaci, a unutra je pisala cijena, nije bila upadljiva i to mi se baš dopalo. Čak je i papir na kojem su kartice bile isprintane bio drugačiji od ovih mojih. Bio je onako kao plastificiran i koliko znam u štamparijama ga zovu "kunstdruck".
|
|
|
|