Skvo RR -> RE: Bolovi u ledjima tokom trudnoce (1.10.2012 9:23:27)
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: srećicaa Da li je neka od vas imala problem sa uklještenjem živca donjeg dijela kičme u trudnoći? Ne znam šta da radim, ima par dana jedva hodam i ne mogu se ni u krevetu okrenuti, a ni ustati kako treba-stalno žiga osim kad mirno ležim. Ja sam imala ovaj slučaj 2-3 puta prije, ali tada nisam bila trudna i regularno su mi mogli dati injekcije, čak su mi jednom dali i jednu za blokadu živca, ali šta sad? Ako odem kod doktorice reći će mi da je to ok u trudnoći ili posati specijalisti i to je hodanje i vađenje nalaza jedno mjesec dana. A ja sada i u wc kada moram pripremam se kako da ustanem i sjednem. IZVORNA PORUKA: mo girl ja nemam ukljestenje zivca al me strasno boli donji dio ledja pogotovo kad duze hodam il nesto raadim,al znam da se za ukljestenje daju voltareni i neke vjezbe sto ti nesmijes.ma rece ti da lezis mirujes itd a ionako se nesmijes masirati pa ti ni to nece pomoci.ja stavim kosmodisk meni on odlicno pomaze da mi nije njega crkla bih,pa ako imas pokusaj IZVORNA PORUKA: mo girl ja nemam ukljestenje zivca al me strasno boli donji dio ledja pogotovo kad duze hodam il nesto raadim,al znam da se za ukljestenje daju voltareni i neke vjezbe sto ti nesmijes.ma rece ti da lezis mirujes itd a ionako se nesmijes masirati pa ti ni to nece pomoci.ja stavim kosmodisk meni on odlicno pomaze da mi nije njega crkla bih,pa ako imas pokusaj IZVORNA PORUKA: srećicaa Hvala na odgovorima. Počelo je ovo meni ima 15 dana, ali to je bilo lagano probadanje, a od sinoć za poludit. Malo se smijem, malo plačem [sm=zmeden.gif] Pretpostavljam da moja bebara pravi sebi mjesto, pa moje živce pritišće, ali halalit će joj mama sve [sm=smiley36.gif] samo da hoće malo popustiti. Jer ja sam i ležala nakon što sam prvi put to osjetila, ali nije bilo poboljšanja. Sada ja sabi, onako pesimistički predviđam jedno mjesec dana bola, jer sam 15-a sedmica i vjerovatno dok se maternica i beba malo ne podignu biti će tako. Pokušati ću negdje naći kosmodisk, imam ga, ali nakon što sa se preselila još uvijek stoji u paketima. Znam da ne smijem voltaren, deep relief, ni masu drugih lijekova, pa ako neka zna bilo kakvo olakšanje biti ću joj zahvalna za informaciju. Ne smijem se usuditi ni leći u kadu, jer preveliko opuštanje mišića u toploj vodi nije preporučljivo za ovaj stadij trudnoće. IZVORNA PORUKA: milenium mene već tjedan dana leđa bole u trudnoći.mogu hodati,sjediti ležati ali ne mogu se sageti.samo mogu uspravno stajati.čudan mi taj osjećaj,kao da se nikad u životu sagela nisam,jednostavno ne mogu[sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: mo girl meni je najgore kao lezim i podjem da ustanem jedva nekako ono me boli kao da imam temperaturu kao da sam sva zahrdjala,cim se malo razradim prestane[sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: dzejla2012 IZVORNA PORUKA: srećicaa Da li je neka od vas imala problem sa uklještenjem živca donjeg dijela kičme u trudnoći? Ne znam šta da radim, ima par dana jedva hodam i ne mogu se ni u krevetu okrenuti, a ni ustati kako treba-stalno žiga osim kad mirno ležim. Ako odem kod doktorice reći će mi da je to ok u trudnoći ili posati specijalisti i to je hodanje i vađenje nalaza znam tačno kako se osjećaš,mene su leđa počela boljeti poslije prvog poroda,donji dio tj.krsta,sad sam rodila drugi put i nadala sam se da će to proći,međutim bol se sad pojačala i popela uz kičmu između lopatica.evo boli me dok pišem neda sjedit,i jedva nekako stojim pored sudopera kad suđe perem,a neda mi se ić doktoru,proslijediće me dalje a ja dojim bebu pa je nemogu ostavit a ni nosat po čekaonicama,još gore.
|
|
|
|