batterfly -> RE: sunet muškog djeteta (11.9.2009 1:09:31)
|
Btw, da se nadovezem na temu....i ujedno pohvalim....Mi smo sunetili mladjeg nedavno i sve je HB proslo za 10-ku...mashallah....Nista nisam radila kao sto mi je doktor preporucio, vec sam slusala svoju babicu, koja je to radila na najbolji i najlogicniji moguci nacin...(po ovom pitanju, oni stvarno veze nemaju o tome sta i kako dalje)..... E sad, moje iskustvo...Vidim da puuno vas razmislja kao i ja sa prvim djetetom...sto je manji-to je bolje....iz mog iskustva je to GRESKA! I kada bih ponovo rodila sina, pricekala bih da "naraste", pa onda...ZASTO? Prvog sina osunetili sa 8mjeseci(nije puzao, niti hodao jos)....i zalijepila mu se ona gazica...Zive muke...Znam jos par slucajeva koji su osunetili i jos manje(sa4,6mjeseci), pa prokrvari ranica..... Drugog sina, kao sto rece nedavno osunetili,a ima 22 mjeseca...Dakle hoda, trci....ali, zene drage, kako se dijete samo cuva, to je za ne povjerovati i koliko je lakse to podnijo...necete vjerovati da je iz sobe(gdje se osunetio(vodili privatniku)), izasao sam svojom nogom...skroz normalno!!!....I kada je kuci dosao, sve super, hodao, samo kada bi sjedao, malo sporije je to radio....i kada dohvaca nesto sa poda...I puuno brze je to sve proslo...Mislim da se manje dijete vise napati iz razloga, sto cak mama mora vise paziti da se dijete ne povrijedi nogicama ili kada se prevrce potrbuske i bar dva dana , naredna,djete nogice drzi ukocene....A kada je dijete vece, ono to SAMO radi...Nevjerovatno, ali je tako....I za to sam da dijete i prohoda i sve, pa tek onda sunecenje....
|
|
|
|