RE: Sunet / cirkumcizija (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Mirkica -> RE: Sunet / cirkumcizija (23.2.2013 13:03:30)

vazelin i ovo kantarinovo ulje su ODLICNI nema ljepljena lako se skida pelena HVALA VAM ZENEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Banana -> RE: Sunet / cirkumcizija (23.2.2013 19:25:35)

vazelinske gaze su pravo rješenje, pošto je gaza veća ja je izrežem na četiri kockice i prvo na čunu istisnem kremu (nama je dr propisao antibiotsku, bivacin), zatim stavim tu vazelinsku gazicu pa preko veću običnu sterilnu i onda zapakujem pelenu. mom bebaću godi kad mu mijenjam pelenicu, a gledam da to bude što češće.

mamma mumi -> RE: Sunet / cirkumcizija (24.2.2013 21:45:03)

Drage moje sutra sunetim bebaca od 11 mj, drzite mi fige, a kod mene se inace sve sastavi, tako da cu sutra i mamu na hirurgiju, ukljestena kila, helem veslo mi pravo.

amyy_1986 -> RE: Sunet / cirkumcizija (4.3.2013 15:00:11)

Mamma mumi jadna ti. Nadam se da su sada dobro. Mi smo jutros bili u sanasi onako samo da se raspitamo. Pravo fini su. Sve nam je ( mislim da je ono bila glavna sestra ) objasnila i odgovarala na pitanja [sm=bravo.gif] a onda smo ipak otisli do pediatra da ga pregleda i da mu uzmu krv. Jao sto je plakao.. [sm=smiley19.gif] al ej cim sam ga stavila u avto sjedalicu odmah je prestao. Evo sad spava. Vjerojatno cemo ga sunetiti u cevrtak, ako nalazi budu ok. Odlucili smo se za punu anesteziju znaci uspavljivanje sa maskom jer mislim da bi imao kasnije traume ako bi uzeli samo lokalnu anest. Ipak treba 10ak minuta mirno lezati a ovaj nas nije htio kod pediatra ni 5 sekundi a i ima vec 22 mjeseca. Eto tako nadam se da ce sve proci brzo.. jedino mi je frka sto sam cula ( na ovom il nekom drugom forumu ) da ima neka novija tehnika sunecenja. Kao malo odrezu i kad se kasnije zacijeli da bude ko polusunecen. I za to sam pitala pediatra i rekao je da to ne postoji. Il normalno ( cijelo ) il nikakvo.

Eto ja se polako psihicki spremam. Cula sam da je dobro kanta...nesto tako ulje i neka masna kremica. Prvo za cunicu a drugo za pelenu.

Mislim da sam se dobro informisala.. [sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Sunet / cirkumcizija (4.3.2013 18:40:34)

IZVORNA PORUKA: amyy_1986

Mamma mumi jadna ti. Nadam se da su sada dobro. Mi smo jutros bili u sanasi onako samo da se raspitamo. Pravo fini su. Sve nam je ( mislim da je ono bila glavna sestra ) objasnila i odgovarala na pitanja [sm=bravo.gif] a onda smo ipak otisli do pediatra da ga pregleda i da mu uzmu krv. Jao sto je plakao.. [sm=smiley19.gif] al ej cim sam ga stavila u avto sjedalicu odmah je prestao. Evo sad spava. Vjerojatno cemo ga sunetiti u cevrtak, ako nalazi budu ok. Odlucili smo se za punu anesteziju znaci uspavljivanje sa maskom jer mislim da bi imao kasnije traume ako bi uzeli samo lokalnu anest. Ipak treba 10ak minuta mirno lezati a ovaj nas nije htio kod pediatra ni 5 sekundi a i ima vec 22 mjeseca. Eto tako nadam se da ce sve proci brzo.. jedino mi je frka sto sam cula ( na ovom il nekom drugom forumu ) da ima neka novija tehnika sunecenja. Kao malo odrezu i kad se kasnije zacijeli da bude ko polusunecen. I za to sam pitala pediatra i rekao je da to ne postoji. Il normalno ( cijelo ) il nikakvo.

Eto ja se polako psihicki spremam. Cula sam da je dobro kanta...nesto tako ulje i neka masna kremica. Prvo za cunicu a drugo za pelenu.

sretno draga, smatram da ste dobro odlučili što ste uzeli anesteziju na maskicu, a za to polusunećenje, to se ostavlja više kožice kod dječaka koji imaju takozvani ukopan penis, kad se izvuče s rastom da ih kožica ne zateže, tako da to postoji, ali nije stvar izbora već potrebe

Maglicica -> RE: Sunet / cirkumcizija (19.3.2013 10:11:59)

A da li je neko cuo da se vrsi lasersko sunecenje u Sarajevu? Cula sam da to rade u Bugojnu, prijatelj vodio sina, i pravo je zadovoljan, i manje je traumaticno i manje bolno i djecak se brze oporavio nego kad je zahvat klasicnim putem

senka 81 -> RE: Sunet / cirkumcizija (19.3.2013 20:38:02)

Pozdrav.. nemam nikakvo pitanje, jer smo prvog sina sunetili sa 3.5 mj. sve proslo u najboljem redu, a sad u petak sunetimo malog, i opet sam sva zabrinuta, kao da je prvi put.. et.. samo da se malo pojadam :-(

škorpija -> RE: Sunet / cirkumcizija (19.3.2013 22:50:52)

Maglicica ja sam se rasipitivala u sa za to sunecenje laserom u sarajevu, niko za to nije cu, a u bihacu isto rade takvo sunecenje vec godinama.
Senka sretn da snetis destog sina jednako bi ti bilo tesko sigurno[sm=smiley13.gif]

elmaL -> RE: Sunet / cirkumcizija (23.3.2013 15:20:30)

Da li ima neka od mama koja je bila s djeteom tokom sunecenja, rekli su mi da dopustaju roditeljima, pa ne znam da li bi trebala biti, ili samo muz ili oboje. nekako me strah da se on ne unervozi jos vise kad budem tu, bas me strah [sm=smiley13.gif] kako ce sve ispasti, nisam prije o tome razmisljala, medjutim kako se primaklo, malo se bojim kako ce to on prezivjeti i hoce li biti nekih posljedica[sm=zmeden.gif]

Mirkica -> RE: Sunet / cirkumcizija (23.3.2013 21:17:41)

IZVORNA PORUKA: elmaL

Da li ima neka od mama koja je bila s djeteom tokom sunecenja, rekli su mi da dopustaju roditeljima, pa ne znam da li bi trebala biti, ili samo muz ili oboje. nekako me strah da se on ne unervozi jos vise kad budem tu, bas me strah [sm=smiley13.gif] kako ce sve ispasti, nisam prije o tome razmisljala, medjutim kako se primaklo, malo se bojim kako ce to on prezivjeti i hoce li biti nekih posljedica[sm=zmeden.gif]

ja sam bila sa obojicom manjeg sam drzala a starijieg sam nadgeldala sa strane :))) ne znam ja najvise vjerujem sebi , koliko ti je sinu ??

Mirkica -> RE: Sunet / cirkumcizija (23.3.2013 21:19:28)

IZVORNA PORUKA: amyy_1986

dobro si se informisala samo mazi pelenu dobro da se ne zalijepi za cunu jer to je horor i naravno ulje i bice ako BOg da posle kada prestane krvariti ima krema ne znam koje kdo avs daju ali ona je od pomoci SRETNOOO

elmaL -> RE: Sunet / cirkumcizija (25.3.2013 14:12:39)

Mirkice u pravu si, najvise vjerujem sebi i mozda je bolje da ipak ja budem uz njega, ako sve to izdrzim [sm=smiley19.gif] nadam se da nece biti toliko traumaticno. A sin mi ima godinu dana, imace nekih 13 mjeseci kad ga sunetili.

Za tu kremu sto se maze pelena, jel moze krema kojom vec mazemo guzu ili neka masnija? A ulje se direkt maze na pisu ili ?

senka 81 -> RE: Sunet / cirkumcizija (26.3.2013 20:11:07)

Mirkice u pravu si, najvise vjerujem sebi i mozda je bolje da ipak ja budem uz njega, ako sve to izdrzim [sm=smiley19.gif] nadam se da nece biti toliko traumaticno. A sin mi ima godinu dana, imace nekih 13 mjeseci kad ga sunetili.

Za tu kremu sto se maze pelena, jel moze krema kojom vec mazemo guzu ili neka masnija? A ulje se direkt maze na pisu ili ?

Elma L, evo mene sa "friškim" :-) sunetom.. malca osunetili 22.3.. ja sam pelenu mazala jekodermom, i super mi je bilo, a pišu samo bivacinom.

elmaL -> RE: Sunet / cirkumcizija (27.3.2013 15:21:22)

hvala ti draga na odgovoru, kako vam je prosao oporavak, nakon koliko je djecak opet stari[sm=smiley1.gif] mislim sto se tice ponasanja kad sve to zaboravi, a kad se rana oporavi[sm=zmeden.gif]

mozda sam malo dosadna s pitanjima, ali bas me sve zanima, uskoro nas to ceka, pa naravno brinem kako ce sve ispasti[sm=smiley13.gif]

senka 81 -> RE: Sunet / cirkumcizija (27.3.2013 22:36:37)

hvala ti draga na odgovoru, kako vam je prosao oporavak, nakon koliko je djecak opet stari[sm=smiley1.gif] mislim sto se tice ponasanja kad sve to zaboravi, a kad se rana oporavi[sm=zmeden.gif]

mozda sam malo dosadna s pitanjima, ali bas me sve zanima, uskoro nas to ceka, pa naravno brinem kako ce sve ispasti[sm=smiley13.gif]

ovako.. ja sam dvojicu sunetila, kod istog doktora, sve isto, ali djeca nisu ista :-). Prvi malac je to tako kolajli podnio, a drugi malo teze, znaci svako dijete na svoj nacin dozivi sunet. U svakom slucaju, prva dva, tri dana je tesko (barem meni), jer je "rana" svježa, pa je moj lični dozivljaj nekako strasan, mada ne mora znaciti da je djetetu bolno. Prvi  dan sam stavljala gazu preko piše, kako mi je dr rekao, ali se ona svaki put lijepila, onda sam pitala dr.-a da li mogu da je ne stavljam, i tad mi je rekao da mazem pelenu jekodermom, i da ne stavljam gazu, samo da na pišu stavljam bivacin. i to je super upalilo.
Kod nas je tek cetvrti dan stanje zadovoljavajuce, u smislu da je rana naočigled dobra, i da su konci već poceli polako da se odvajaju. sta da ti kazem.. sekiracija postoji, ali brzo prođe tih par dana. Ja sam njemu stavljala i vecu pelenu, inace nosi trojku, a ja sam mu peticu stavljala, labavo, da ga ne steze...

Mirkica -> RE: Sunet / cirkumcizija (28.3.2013 14:19:29)

sto masnija krema ja sam uzela vazelin jer je to cista mast bez icega i jakooo je mastan a ulje sam topila na cunu direktno

entinte -> RE: Sunet / cirkumcizija (29.3.2013 16:46:51)

Mi smo nakon skidanja gaze koristili samo jekoderm/ jekogal i to bismo bas dobro dobro stavili i na ranu i na pelenu i nikad nam se nije lijepilo, super smo prosli sa tim. K je imao tada 6 mj.

mirelaf -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 12:15:42)

lijep pozzzz imam jedno pitanje:mojoj bebi je 9 mj.i sutra ga AKOBOGDA sunetimo pa me zanima kako iznijeti dijete sa klinike jel ini nesto stave izmedu nogica da se ne povrijedi,idel odma pelena ili sto?

Hanady RR -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 12:33:34)

prenos posta

IZVORNA PORUKA: mirelaf

molim vas za jedan savjet znam da postoji tema za sunecenje al meni treba brz savjet kako iznijeti dijete sa klinike nakon sunecenja jel moze autosjedalica ili oni stave nesto izmedu nogica.Izvinite sto ubacujem ovu temu al razumite mame ste ne spavam danima

treće -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 12:40:31)

ne znam koliki je momak, mi smo ga s pelenom i u širokoj trenirci ubacili u vreću i to je to, nosio pelene jednokratne , češčće smo ih mijenjali, oni sami drže nogice raširene,

bellma -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 12:52:58)

Mirelaf, mi smo svog iznijeli obucenog sa pelenom i u trenerci, ali toliko se isplakao da je odmah u autu zaspao, i kad se sjetim dusa draga rasirio nogice valjda ga boli i zna da nesmije sastavljati noge, a imao je 8 mjeseci..:)

mirelaf -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 12:58:19)

Faris ceAKOBOGDA za prr dana napuniti 9 mj.najvise me brine to od bolnice do kuce,citala sam na ovom forumu o njezi cune nakon suneta,u sustini bivacin i punomasna krema

bellma -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 12:59:12)

Drage moje gdje ste vi sunetili svoju dijecu, ja sam starijeg sina na kosevu i bila bas zadovoljna.
Ovaj mj sam planirala sunetit mladeg pa neznam gdje bih isli kod kojeg dr? :)

bellma -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 13:02:21)

Ja sam Emanu stavljala kantarionovo ulje to mi je rekao dr, pa neznam nama je pomoglo brzo zarasta rana a i ne lijepi se za pelenu.. Ja sam bas obino nakapavala..

bebaci -> RE: Sunet / cirkumcizija (3.4.2013 13:11:57)

ja sam svog starijeg prije 3 god osunetila kod dr dizdarevica - privatna poliklinika, prezadovoljna sam .

ujutro ga osunetio a navece djete (7,5 mjeseci)se smije, raspolozeno, uzme stopala rukicama i kao da pljecse , vise se ja i muz isprepadali i trepili da se ne povrijedi djete , koristili smo prvi dan paracitamol sirup, bivacin u spreju (u pocetku al mora se paziti da ne ode u "rupicu" da se ne zacepi) i jekoderm kremu. za 7 dana rana zamladila. adb i drugog sina u junu namjeravam opet kod istog doktora,
prvih 5 dana nisam ga oblacila niti sam mu pelenu stavljala skroz , samo ispod guze, jer rata trebva da se zraci i prije zaraste.

Poslije suneta prvi put kad izvrsi malu nuzdu odmah skinuti gazu i zavoj i vise ne stavljati je ce mokraca da izjede ranu. Moj brat to nije skinuo svom sinu i jete je citav dan plakalo dok mu doktor nije rekao da gaza natopljena mokracom izjeda / pecka ranu.

ovo je moje iskustvo sa prvim djetetom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>