Lizy -> RE: Gdje spava vasa beba? (16.2.2009 22:43:58)
|
Mozda se malo kasno ukljucujem na forum.. Moj sin ima godinu i po i spava u istoj sobi sa nama i to u kreveticu uz bracni krevet.. smatram da nije dobro za dijete da se prerano odvoji u posebnu sobu.. ja licno ne bih mogla zaspati, jer bih stalno brinula da li je pokriven, da li je zedan, gladan i sl.. ipak, djeci je potrebno da se osjete sigurnim i bezbjednim, narocito u periodu oko druge godine, kada se kod djece javljaju strahovi, ruzni snovi i sl.. Pa i odraslima je nekad nelagodno kad su sami u sobi,a mozete misliti kako je djeci.. a i tako brzo odrastu da ce nam nedostajati period kad su bili bebe i spavali sa nama.. Ipak, ne mislim da treba pretjerivati u bilo cemu, pa smatram da u dogledno vrijeme treba postepeno navikavati dijete na samostalnost sto se spavanja tice.. Npr. ja sam ga u pocetku uspavljivala na bracnom, pa gaonda prebacim u krevetic, pa se nekad probudi i hoce da predje kod nas,a onda je on sam trazio da spava u kreveticu, i vise ne prelazi kod mene, pa mislim da ce dijete samo vremenom pokazati interes za samostalnoscu.. Nadam se da sam bila od pomoci..
|
|
|
|