hapymum
|
kad sam ugledala plusic nisam znala dal da se radujem il da budem tuzna.Trudnoca prosla kao i prva mucnine,povracanje,mirovanje i ostale peripetije,Termin bio 28.06 a ja sam se nadala da ce mamu obradovati 25 za rodjendan ali nista.S pregleda na pregled s kontrole na ctg i tako u krug. termin prodje nista se ne desava,i Hanu sam prenijela 5 dana.kad god odem na kontrolu kazu samo sto nije. Al nije... u utorak kontrola kaze dr otvorena 3-4 cm da i da dodjem u srijedu ujutro da to zavrsimo.Ujutro ustanem i kontam ma necu jos,neka dok ne krene.Navece okupam Hanu i uspavam,dan prije mi rece dr da je beba u zdjelici ,znam da joj je tijesno. Udje na net vidim na fb Senada sestra online,posajem joj poruku gdje je sta radi,ima li posla,kaze radi ujutro do 8,i da je opet tu tek u subotu.Hm voljela bih da ona bude tu kad se budem poradjala,bas mi je pomogla prvi put. 12 sati ne mogu da spavam,lezim tako do pola 2,mm ne spava.Ustao da sehuri,udjem u kuhinju sjedem snjim on jede a hrana jede njega.Kao da zna sta smijeram.Posaljem Senadi opet poruku pitam ima li guzve da dodjem da se porodim. Spavaj,nisi normalna odgovara ona. Hoces li me odvuci da se porodim,pitam mm .njemu nije dobro,preznoji se,kaze da sam luda, Hocu ici necu ici-dvoumim se. udjem u sobu h spava,pocnem plakati kako cu je ostaviti. mm dobio proljev,preznojava se,zovemo njegoovg brata da dodje ostati sa hanom,idem roditi,placem a sutra ce postati seka. Pridjem poljubim je,placem idalje,ona uzdahnu kao da zna da je ostavljam. Ostavljam je ali vraticu se. Djever je dosao,uzimam torbu,hurme jedem,pijem zemzem i krenusmo. mm pjeva vozi brzo,ne zna sta ce,pita me jesam sigurna,mislim na Hanu,vidim ni njjemu nije dobro.Ulazimo u bolnicu,zvonim,izlazi neka sestra pita sta zelim. Dosla sam da se porodim rekoh joj,imam bolove-lazem.Izlazi Senada smije se,hajde bujrum govori. Rade ctg,mjere kukove i ostalo,dodje dr idalje otvorena 3-4 cm,pita imam li bolove,opet lazem da su svako 10 min. smjestise me u sobu,cimerka se porodila spava,rodila blizance. Lezim vec je 3 sata,dr ode nesto promrlja sestri.Cimerka rece nece ti nista ujutro prije 6. ooo ne,ustanem trazim Senadu,sta cu sad govorim joj,ona se smije.odoh kuci rekoh,htjela sam se poroditi dok si tu,ona me lupi po guzi kaze idi lezi. legnem posaljem mm poruku da sam budala sto sam dosla,zaspim, Dolazi dr 6 sati,ulazi gleda me ginekoloski kaze isto,pita imam li bolove reko svako 10 min,jesam li spavala rekoh jesam,kaze onda nemas bolove.Vidi da supljiram,trazi da prokine vodjenjak. Prokinuo je vodjenjak,stavise mi brounilu,i dadose drip,bolovi krenuli,disem,disem.prolazi Jedem hurme ,pijem vodu,Moram u wc ,ustanem,hodam,bolovi traju.Dodje dr nakon 15minuta gleda me kaze 8 prstiju.spusti drip do kraja i ode.Bolovi jaci,disem,mislim na hanu,saljem mm poruku booooliiiii. Drugi stepen disanja,disem jako boliiii,ucim, 7:20 ulazi Senada pita hocu li se poradjati dok je tu,hocuuuuuuu.imam li nagon da tiskam imaaaaaaam.Idemo u salu,ulazim,mislim na Hanu. Penjem se na sto,Senada govori da je slusam da me ne sjeku,gledam na sat 7:30.cekam bol dooooolazi dajem napon,booooli. Vide usi,krupna beba,opet booool drugi napon,osjecam izlaziiii,dovim,Molim Allah da ne umrem,olaksanje izasla je odmah. Ne place,pitam senadu sto ne place,kaze sad ce,čujem je place.Hanina sestra,crna ,mrka,majkina druga cura,sva modra,patila se.pitam senadu jesam pukla kaze nisi,kakvo olaksanje. Gledam na sat 7:40.vagaju je 4550 duga 57. stavljaju mi je na prsa,mirisem se,nazovem joj selam,zhvaljujem Bogu sto je izasla,placem,placem. Gotovo je,vracam se u sobu,sretna,zovem mm ne javlja se.drugi put se javi,rekoh rodila sa,on place,cujem Hanu,placem opet. jedva cekam kuci da vidim Hanu,fali mi.Sretna sam...
< Poruku je uredio hapymum -- 17.7.2014 13:16:20 >
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
|