elmaL -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (17.9.2013 14:09:30)
|
IZVORNA PORUKA: Shell Pozdrav, evo kod mene je jos rana faza trudnoce pa nisu jos pocele mucnine u ozbiljnijem naletu, coffein sam skroz reducirala na jednu solju u toku dana nakon dobrog dorucka i sveg ostalog i iskreno jako mi fali, a bojim se piti. Drugo pijem dosta jogurt i stavim truncicu mineralne da ga malo razmutim zanima me moze li mi jogurt stetiti u jutro recimo nista ne mogu osim jogurta... muz kaze onako laicki to je kiselo nemoj puno sad i to pijem sa griznjom savjesti, ali sve sam izbacila sto se tice kupovnih sokova.. to mi je jedina solucija za osvjezenje ... kakva su vasa iskustva[sm=zmeden2.gif] ma pij jogurt slobodno, al recimo biraj sa manjim % masnoće, on je odličan i za rad crijeva i zbog unosa kalcija za bebu. Osim što predstavlja odličan izvor kalcija neophodnog za zdravlje kostiju i zubi, sadrži i dobre bakterije najčešće iz rodova: Lactobacillus i Bifidobacterium. Ove prijateljske bakterije ili popularno probiotici zaslužni su za niz zdravstvenih pogodnosti konzumacije jogurta za trudnice. Jogurt ujedno sadrži i visokokvalitetne proteine nužne za rast i razvoj fetusa. a i ja sam u sličnoj situaciji, rana trudnoća, nemam još nekih prohtjeva, sve mogu jesti, nemam ni mučnina, smanjila sam unos kafe na jednu dnevno, najčešće ujutro za razbudjivanje, pojačala sam unos jogurta, voća i povrća (iako ga inače jedem dosta), pokušavam unijeti što više žitarica i vode, iako na vodu obično zaboravim[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|