RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Ishrana trudnica

Poruka

mama21e -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (24.2.2012 18:27:20)

Meni se jede monte [sm=smiley36.gif] Mogla bih ga svaki dan

jasmin -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (24.2.2012 19:20:05)

U drugoj trudnoci beba je narasla od krofni s cokoladom i od mlijeka s aromom jagode :).

hatepsut -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (24.2.2012 19:28:00)

Ja bi samo slatkise jela [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] u prvoj trudnoci mi se nije nista jelo do 9og mjeseca.I onda sam cio 9ti jela sendvice s sudzukom i pavlakom.
Sad mi se najvise jedu slatkisi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jogobela al' ona vocni otok s visnjom i pizza,ohoho [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

didasa -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (24.2.2012 19:42:15)

Ma ja bi majonezu jela uz sve inace je nisam neki ljubitelj al sad mi se samo ona mota po glavi...

MicoTico -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (24.2.2012 20:03:51)

U prvoj trudnoći kisela pavlaka, non-stop i uz sve, a u drugoj trudnoći čips u kombinaciji sa jogurtom.

hurmica -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (19.3.2012 14:06:00)

Ja se ne mogu napiti vode, volim sok od cjedjene narandze, navece mi se nekad toliko osuse usta da ne mogu da odvojim vilice[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (19.3.2012 19:50:28)

pozz,meni je prva trudnoca i uopste nemam simptoma kao ostale,nista mi se ne gadi od hrane ali bi stalno mogla jesti krompir i to peceni i piti kefir...inace sve jedem i nemam mucnine niti povracam...ma bolje se osjecam nego ikad...

M kao Mama -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (19.3.2012 19:56:24)

kod mene je bitno samo da usta rade, hahaha, šalim se nemam nekih trudnučkih prohtjeva, ali recimo morm imati Alpsko mlijeko,plazmu keks, banane, jabuke, naračne, u suštini skormna sam,

Dz3ni -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 17:38:11)

pozz,meni je prva trudnoca i uopste nemam simptoma kao ostale,nista mi se ne gadi od hrane ali bi stalno mogla jesti krompir i to peceni i piti kefir...inace sve jedem i nemam mucnine niti povracam...ma bolje se osjecam nego ikad...

Tako je i meni bilo prvih 5 mjeseci, a onda žgaravice strašne...stalno žedna a od tečnosti doijem žgaravicu i onda mi se zna desiti da povratim od toga...

Lulu_08 -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 18:11:26)

IZVORNA PORUKA: bebaa

Tako je meni bilo u prvoj trudnoci, krompir mi se trazio od pocetka do kraja.

U ovoj trudnoci sam imala mnostvo averzija, mucnina i kiseline pa i izbjegavanja hrane, a kako to prodje nista mi se posebno ne trazi, sve kao i prije, samo ono sto nije kao prije je to sto mogu samo jako malo slatka pojesti, inace patim od kiseline i mucnine.

yasemin -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 20:20:00)

ja bih mogla živiti na kompotu od višnje i pečenom krompiru ,,,,,,,kad nisam bila trudna potpuno mi je svedno za vinošnjama , a krompir nako ništa posebno

nutellica -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 20:45:42)

vala ja komotno mogu reci da mi se jede sve sto je nezdravo,sto se i masalah vidi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lana_ -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 21:06:32)

meni se stalno jede mortadela i čokoladno mlijeko,pa ćevapi..al počelo je s mortadelom,tako sam bila navalila na nju i za koji dan saznam trudna i jedem je svaki dan,obavezno litar mlijeka [sm=jezicek.gif]

Lulu_08 -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 21:27:33)

Joj Lana_ ja sam skroz slaba/losa po pitanju mlijeka u ovoj trudnoci. Skoro pa nikako ga nepijem, dobijem uzasnu zgaravicu od njeg. Sta da radim?

Lana_ -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 21:36:22)

Nemam ti pojma,mene kad uhvati žgaravica ja baš pijem mlijeko ili mineralnu,al Dukat čokoladno mi je savršenstvo,tako mi nekako godi[sm=smiley36.gif]

Lulu_08 -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 21:37:54)

I meni je dobro to cokoladno, mozda da pocnem sebi to kupovati, pa bar na taj nacin da unosim?

A sta mislite o sojinom mlijeku u trudnoci, ja sam voljela cokoladno sojino mlijeko i godilo mi je ranije da li je dozvoljeno?

Lana_ -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 21:43:39)

ta probaj,mlijeko ko mlijeko,ja npr kupujem domaće i prokuhavam al mi se sad pije čokoladno...za sojino neznam

Galicia -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 23:07:31)

IZVORNA PORUKA: Djana

I meni je dobro to cokoladno, mozda da pocnem sebi to kupovati, pa bar na taj nacin da unosim?

A sta mislite o sojinom mlijeku u trudnoci, ja sam voljela cokoladno sojino mlijeko i godilo mi je ranije da li je dozvoljeno?

Moja snaha kad je bila trudna sa obadvije bebe nije moigla mlijeko primirisati a kamoli popiti. I Doktorica joj rekla da pije sojino mlijeko, cak sta vise, kaze da je bolje od kravljeg. Tako je i radila. A znala je nekad popiti i mlijeko od badema.

animagical -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 23:14:10)

vezano za soju, oprezno...citala sam nedavno neki tekst o soji, nacinu na koji se tretira, procentu teskih metala u njoj, i sta ja znam...da ne duljim... soja je grahorica...ne moze se pomusti...meni ta zamjenska mlijeka, tipa sojino, rizino, ne djeluju uopste zdravo ni prirodno, bez obzira koliko ih ko reklamira... da ne pricam sto ej soja visoko alergena

Leena -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 23:16:42)

Ja sam pila mlijeko u nenormalnim kolicina u trudnoci, da mi ga je, na kraju, doktorica i zabranila, jer su se na posteljici pojavljivali kalcifikati, a meni se samo mlijeko pilo. I da, jeo mi se kinder bueno stalno. i kiki bombone... i tako dobih 23 kg u trudnoci, koje jedva skinuh [sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (20.3.2012 23:41:25)

Ja sam trazila breskve,a zima bila[sm=smiley14.gif]..mm je negdje nasao zaledjene i donio mi,joj srece,pojela sam ja to,kad se samo sjetim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (21.3.2012 0:21:23)

.

Anoniman -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (21.3.2012 0:25:32)

IZVORNA PORUKA: Galicia

IZVORNA PORUKA: Djana

Moja snaha kad je bila trudna sa obadvije bebe nije moigla mlijeko primirisati a kamoli popiti. I Doktorica joj rekla da pije sojino mlijeko, cak sta vise, kaze da je bolje od kravljeg. Tako je i radila. A znala je nekad popiti i mlijeko od badema.

isto i kod mene tako
mmmm sa ukus vanile

Ella_H -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (21.3.2012 1:53:27)

Lubenica, breskve i vode vodeee lijepe vode nonstop.
I kitkat cokoladice naravno.

chuci -> RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? (21.3.2012 7:49:25)

kokos u obliku bounty-ja [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>