djudrdjica -> RE: Mutacije na FII genu i Faktor V Leiden i MTHC677T (14.8.2014 10:29:22)
|
Ja sam od dr opste prakse u domu zdravlja dobila uputnicu za Zavod za transfuzijsku medicinu u Sarajevu, tamo su mi uradili MTHFR, F2 i Leiden, to je fV, zar ne? Rekli su da nemaju PAI, a nazvat cu INGEB, opet je bolje i 200 nego 286 :), hvala. Jedino da dodam da sam ja bas izvodila svasta da te uputnice isposlujem, jer znas kako kod nas dr, nije to vama, to je stres, bla bla. kazem, doktore, hajde jednom, ali triput? I onda sam rekla svojoj dr u domu zdravlja kako moj ginekolog smatra da ja trebam uraditi i ove nalaze (navela ove mutacije, protein c, s...), zena mi bez rijeci dala uputnicu. U zavodu takodjer moras insitirati da ti to urade, jer su meni prva dva puta radili polovicno. Nakon mog insistiranja da pise na uputnici ponovo su mi izvadili krv. Svi oko mene vec misle da sam luda, ali bas me briga :), tako da sam nakon tri vadjenja krvi konacno uspjela. Dakle, da skratim, oni to rade sigurno, ovo ti je najsvjezija info, od prije nekoliko dana, samo se nekad prave da ne rade :) I da, od nove godine nemaju reagense pa ne rade protein S i ne znaju kad ce. (Protein C takodjer rade)
|
|
|
|