AAvalon -> RE: Faktor V Leiden MTHFR (C677T) (3.3.2014 23:21:26)
|
Bina, terapija za ove mutacije je standardna, od samog pocetka trudnoce (znaci cim se utvrdi pozitivna beta, ma koliko mala bila) ide heparin subkutano jednom dnevno, tako da ce to biti i moja terapija kad ako Bog da budem trudna, a pretpostavljam i tvoja s obzirom na rane gubitke trudnoca. Koliko se dr Mesalic razumije u ovo, ne bih ti znala reci, ali je moja generalna opservacija da ginekolozi ne znaju puno o ovome, tako da ti je jako bitno naci nekoga ko se razumije. Kao sto rekoh, zaista smatram da dr Dela poznaje materiju i da moze puno pomoci. Sto se tice pregleda kod nje, mislim da kosta od 30 do 50 KM, zavisno da li radis ultrazvuk i sl. Jeste poskupa, ali vrijedi svake marke. Ako ti je to puno para, mozes ici njoj samo na pocetku da ti propise terapiju, i onda povremeno na kontrole, a ostalo obaviti kod druge doktorice. Sto se tice tvojih spontanih, samo da znas da moze biti a i ne mora ova trombofilija bit uzrok njih. Isto tako, u sljedecoj trudnoci moze sve proci bez ikakvih problema, a moze opet biti spontani. Moja prva trudnoca je zavrsila rodjenjem zdravog djeteta hvala Bogu. Sljedece dvije zavrsile spontanim. Nikad ne znas kad ce se trombofilija aktivirati... Sretno draga moja, mlada si, sve ce biti u redu aBd [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|