|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
11.2.2011 11:20:11   
amiyca
Ja sam od slijedecg ciklusa na Clomidu. Danas mi prepisao dr. Godinjak. Nadam se da ce brzo biti user posted image ... 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1476
12.2.2011 15:06:21   
burica
Ja sam ovaj mjesec pila klomifen i ostao je samo jedan veliki foliikul, ostali
nisu porasli. Test na ovulaciju je bio negativan pa sam primila prenigil ili tako nesto
Sad u akciju pa ako Bog da user posted image

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 1477
12.2.2011 16:55:27   
mala slatka
Ja sam nova na forumu pa mi treba vasa pomoc.Ja sam pila klomifen od 5 do 9dana menstruacije.od veceras trebam pocet primat inekcije menopur 4dana a peti dan trebam primit pregnil.danas mi je deseti dan menstruacije i danas mi se pojavilo krvi i boli me lijevi jajnik.neznam sta da radim jer sam se vec unervozila.dali iko od vas ide kod doktorice Elmire Hajder u tuzli i kakva su vam iskustva jer je to moja doktorica

(odgovor članu burica)
Neposredna veza do poruke: 1478
14.2.2011 21:36:46   
NARCI
POZDRAV SVIMA.,JA SAM NOVA TU I ISTO PIJEM KLOMIFEN,NADAM SE DA CE USPJETI....user posted image

< Poruku je uredio NARCI -- 14.2.2011 21:42:32 >

(odgovor članu mala slatka)
Neposredna veza do poruke: 1479
15.2.2011 13:50:41   
vanchi88
cao narci,
jel ti ovo prvi ciklus sa klomifenom? od koliko mg ti je prepisaoo dr?
sretnoooooo :)))

(odgovor članu NARCI)
Neposredna veza do poruke: 1480
15.2.2011 14:50:59   
kupina
nove cure dobrodosle,sretno s klomifenom,abd da ubrzo zatrudniteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 1481
15.2.2011 20:33:19   
ena0002
IZVORNA PORUKA: mala slatka

Ja sam nova na forumu pa mi treba vasa pomoc.Ja sam pila klomifen od 5 do 9dana menstruacije.od veceras trebam pocet primat inekcije menopur 4dana a peti dan trebam primit pregnil.danas mi je deseti dan menstruacije i danas mi se pojavilo krvi i boli me lijevi jajnik.neznam sta da radim jer sam se vec unervozila.dali iko od vas ide kod doktorice Elmire Hajder u tuzli i kakva su vam iskustva jer je to moja doktorica

Ja bih ipak otisla dr na UZV....ja uz klomifen uvijek obavezno idem na folikulometriju

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mala slatka)
Neposredna veza do poruke: 1482
17.2.2011 11:41:57   
Aida.G.
Cao, evo da se i ja prijavim..prosli mejsec sam popila dozu klomifena.i doktor mi je rekao da je super reagovao, i da ne smijem vise piti klomifen. Sada mi ostaje samo da cekam:)
Sretno svima:)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1483
17.2.2011 20:00:19   
ena0002
Kako to super reagovala a ne smijes vise da pijes user posted image  Jesi isla na folikulometrije

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Aida.G.)
Neposredna veza do poruke: 1484
18.2.2011 9:36:20   
AAvalon
i ja htjedoh isto da pitam user posted image user posted image user posted image  

Dum spiro spero

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1485
18.2.2011 17:36:34   
NARCI
meni je dok.,propisao klomifen od 50 mg.,a vidim da ima i veca doza nadam se da mi nece trebati,a vidim da dosta vas je trosilo to ili jos trosi,ma nek nam bude cilj ka uspijehu,nadam se .....pozdrav svima od mene...user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1486
18.2.2011 17:39:20   
NARCI
od 50mg.,nadam se da mi nece trebati veca doza ali sta je tu je ,hvala draga i tebi zelim sve najbolje...user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 1487
18.2.2011 17:40:07   
NARCI
hvala i mi se nadamo......ovomuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 1488
18.2.2011 17:41:36   
NARCI
kolika je doza bila .,sretno.....puno....pa da bude user posted image

(odgovor članu Aida.G.)
Neposredna veza do poruke: 1489
18.2.2011 18:23:20   
vanchi88
meni je jos u novembru doktor prepisao tu istu dozu trebala piti sledeci ciklus u dec ali nisam jer sam ostala trudna,al na zalost izgubila plod.....
od kojeg dana ciklusa pijes? jel ima prob s ovulacijom ili? posto ja nemam,al mi ipak prepisao da 'pomogne' malo u svemu tome....

(odgovor članu NARCI)
Neposredna veza do poruke: 1490
18.2.2011 21:36:51   
TMand
I ja sam ovaj mjesec bila na klomifenu od 3. DC. Danas sam isla na prvu folikulometriju na 9. DC i imam na oba jajnika po dva folikula od 11mm. Inace,do sad nikad nisam imala vise od jednog! I ovo me pravo iznenadilo..... :D Odmah mi daje novu nadu :))
U pon. idem opet na folikulometriju,i rekla mi je dr. da si nabavim 2 ampule Pregnyl. Valjda cu to trebat primit u pon. / uto. , 12. ili 13. DC.,neznam jos. Moja dr. nije odavde,pa mi je rekla da mi netko vidi u pon. velicinu folikula pa ce mi ona prema tome reci ocu primiti jednu ili dvije doze i koji dan...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 1491
19.2.2011 9:38:58   
AAvalon
TMand, sretno ti bilo, nadam se da ce ti se folikule nastaviti razvijati i da ce ti ciklus biti dobitni user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1492
19.2.2011 14:02:57   
vanchi88

IZVORNA PORUKA: TMand

I ja sam ovaj mjesec bila na klomifenu od 3. DC. Danas sam isla na prvu folikulometriju na 9. DC i imam na oba jajnika po dva folikula od 11mm. Inace,do sad nikad nisam imala vise od jednog! I ovo me pravo iznenadilo..... :D Odmah mi daje novu nadu :))
U pon. idem opet na folikulometriju,i rekla mi je dr. da si nabavim 2 ampule Pregnyl. Valjda cu to trebat primit u pon. / uto. , 12. ili 13. DC.,neznam jos. Moja dr. nije odavde,pa mi je rekla da mi netko vidi u pon. velicinu folikula pa ce mi ona prema tome reci ocu primiti jednu ili dvije doze i koji dan...

eh, to tako i ide...nisam ja znala da se mora ici na folikulometriju dok nisam ovdje procitala... i kad mi je doktor prepisaoo ja njega upitam kad opet da dodjem, da li da dolazim itd...kao ne moras nije potrebno.......zar ne moram i ja uzimati te ampule pregnyl? za sta je to ustvari? svaki put kad odem na pregled bas mi se potrefi sredina ciklusa, i uvek imam par folikula (prosli put sam imala 6, i najveci bio 14mm)..i jos se razvijao.....ali mi je levi jajnik skroz los, nemam nikada ovulaciju s te strane..ja sam trebala piti od 2 do 7og dana....al eto,nisam, rekao mi je da ako ne bude nista od trudnoce do aprila da dodjem opet.....

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1493
21.2.2011 18:38:47   
TMand
Evo mene opet s folikulometrije... u petak na 9 DC bila su 4 folikula , po dva na oba jajnika od 11 mm. Danas,na 12 DC jedan na desnom jajniku 15mm , a lijevo samo 12mm. :(( Nisam nesto optimisticna. Pripremila sam pregnyl ali evo prije cetvrtka nista.
Zvala sam svoju dr. (jer sam kod drugog isla na folikulometriju) i moj dr. nije odusevljena,nezna gdje su se izgubili... rekla mi je u cetvrtak da primim jednu ampulu pregnyla...... 

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 1494
21.2.2011 18:58:55   
AAvalon
draga TMand, nemoj se toliko sikirati, 2 folikula su vise nego dovoljna (u stvari, znas da je i jedan dovoljan user posted image ). i u prirodnom ciklusu ti krene njih 6-8, pa vodeci preuzme, ostali stanu sa rastom. meni se cak doktorica u jednom od mojih stimuliranih ciklusa cudila kako su sva 4 nastavila rasti, ocekivala da ostanu 1-2 vodeca. tako da je to sasvim normalno, i nije nikakav razlog da se ti sikiras. kao sto rekoh, mozda bas jedan bude onaj pravi. sretno user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1495
22.2.2011 23:02:26   
TMand
A znamm da samo jedan treba... ali eto. Zacudilo me kad je dr. rekla da se cudi sta je s ostalim. Ona se nadala da ce vise njih,pa mi je zato rekla da kupim dva pregnyla...
Trebam ga u cetvrtak primiti kad bi ovaj vodeci folikul bio 18-19mm.  :/ I da se primim "posla" za vikend,petak,subota i nedjelja... JE li tko od vas primao pregnyl ??

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1496
23.2.2011 8:11:44   
mala75
Draga moja pregnyl ti je poput bilo koje injekcije koju si do sada primala. Ništa se ne brini nego se primi posla za vikend. i nek je sa srećomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1497
23.2.2011 8:20:22   
AAvalon
TMand, Pregnyl je inekcija koja se daje da bi folikule koje su sazrile popucale i ispustile jajasca. znaci, dzaba ti je stimulisat jajnike da proizvode folikule ako one ne izbace jajasca tamo gdje treba, pa se zato daje pregnyl. u principu, ovulacija bi se trebala desiti oko 36 sati nakon pregnyla, tako da tempiraj odnose prema tome, a vjerovatno ti je doktorica i objasnila.

sretno user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 1498
23.2.2011 9:55:32   
gerberka
TMand sretno!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1499
23.2.2011 14:14:35   
TMand
Hvala vam na podršci i ohrabrenju! Sutra cu primiti pregnyl,ali nisam ju pitala kada... ? Idem na folikulometriju da vidim sta je s ovim od 15mm sto je bio na 12. DC , trebao bi na 15. DC biti 18-19mm pa da primim pregnyl.
Jel tako ?? :// Je li kasno 15 DC da je folikul ovoliki,s obzirom na stimulaciju klomifenom,je li mora ovulacija biti 14. DC ? :/

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *