Nini -> RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama (21.1.2009 15:20:07)
|
Ja sam s bolovima otisla u 8 ujutro, tek u 10 h me dr. Nenad pregledao i rekao mi da su bolovi normalni i da se pripremam za porod (a mene je uzasno boljelo na svakih 5 minuta), vratio me kuci kao otvorena sam tek pola prsta i da se necu porodit jos nekih 5-6 dana....Odem kuci oko 12 h prokrvarim da ne pricam kakve sam bolove na svaka 2 minuta imala, vratim se u bolnicu isti me dr. pita sto sam se vratila...Kazem mu da ne mogu da izdrzim bolove i da krvarim,,,pregleda me ponovo i kaze odmah na porodjajno samo sto se nisi porodila, nije ni sam mogao da vjeruje da sam se za sat i po otvorila 8 prstiju...Dok sam pokusavala da se popnem na krevet pukao mi vodenjak i porodila sam se za 20 minuta... Moram i ja da spomenem sestru Senadu koja mi je najvise pomogla,,,Dr. Aida bas i nije bila od neke pomoci dok sam porodjena lezala sa bebom na stomaku, ona je poradjala drugu zenu, i tek kad je zavrsila s njom prisla je da mene zasije...Srecom nije me boljelo i nije mi se rana stigla ohladit... Sve u svemu sad bih se opet otisla porodit :):):)
|
|
|
|