M kao Mama -> RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama (13.1.2009 14:05:00)
|
Draga REVATI, ja sam se porodila u Općoj bolnici u uvijek bih svima preporučila ovu Opću bolnici u sarajevu, dr. Abdulah Nakaš, ali da je bogo dr. koji me je primio meni odmah probio vodenjak spasio bi me muka preko 14 sati, i patnji i mojih i bebinih, helem, bolovi su mi bili na 4 min, tada sam krenula od kuće, na pregledu su potvrđeni da nisu lažiće, već prave kontarkcije, otvorena sam bila 3-4 cm, što je jedan prst, vodenjak mi nije bio pukao, a dijete je krenulo u 37 sedmici. Na sve do dr. mi je kazo da me ne smije poroditi, jer je curica, pa ne zna da li su plča razvijena i soatle nebuloze, na što sam ja kazala da ja ne mogu nazor stiskati noge i odugovlačiti nešto što je krenulo. Nejse, bolove sam imala preko 14 sati, dok se nije pojavio moj dr. probio mi vodenja, uključio infuziju. Jeste da sam dobila nesnošljive bolove na svake dvije sekunde, ali ubrzo sam u naručju držala svoje malo pile. Što se tiče epiziotomije, meni je dr. kazao Alma daj napon, budi skonc. da te ne režemo, ja sam bila slomljnea jer sam dva dana i više imala bolove i bilo mi je bitno da se sve to što prije završi. Tako da sam zaradila dva konca, ali bolje da se i reže nego da puknete i unutra i vani. Kada je riječ o ležanju dva sata, to se mora odležati na leđima, sa malo odignutim nogama i bez spavanja, jer na taj način se zaustavlja krvarenje. Nakon dva sata dr. pregleda i ako je sve ok, beba je pored tebe.
|
|
|
|