Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja pravim ovako: u duboku serpu stavim malo maslinovog ulja, zatim stavim dagnje (prevrnem ih koji put )A onda izvadim u posudu. U serpu u kojoj je maslinovo ulje (nadam se da su i dagnje pustile sok) stavim bijeli luk 2-3 (zavisi od kolicine dagnji), dosta persuna i konzervu pelata i malo prezle. Kad to prokuha, vratim dagnje u serpu jos 5 - 10 min. Kad serviram stavim malo limuna. Evo vec mi ide voda na usta. Nadam se da sam ti pomogla. LP
_____________________________
Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.
Nama pravila gazdarica na moru a ja gledala potušili se jedući
Stavila dagnje u vodu da kuhaju i da se otvore. One koje se ne otvore baciti. Na maslinovom ulju propržiti luka malo više sa soli. Dodati bijeli luk, pa koncentrat paradajza i paradajza u komadićima. Dodati bijelog vina a u to prezlu umućenu sa vodom (ne puno). Dodati dagnje i još malo kuhati.
Ja te sve morske plodove dinstam na maslinovom ulju,dok se ne smekšaju,zatim dodam bijeli luk i lovorov list,zatim zalijem sa malo bijelog vina,i sve to ukupno dinstam nekih 30-40 min.(probaš) i na kraju plus začini(ima ona vegeta sa bosiljkom,peršunom i tim biljkicama) plus obična vegeta.Serviram sa limunom,plus prilog rižoto kuhani......obožavam morske plodove......ja po restoranima samo lignje naručujem,em pohovane em na žaru
_____________________________
E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!
Joooj hvala vam svima!!!!! Svidja mi se recept sa lukom i jednim i drugim, vinom i paradajzom... Probacu ovo dan-dva. Kupila sam smrznute ociscene dagnje. Pomoc samo sta da im uradim? da ih prodinstam na ulju pa da dodajem ostale sastojke??
Mi obicno kada smo u Dubrovniku volimo otici na dagnje na buzari, i to u jedan restoran Poklisar. Mmmmmmm... puno su dobre. Pa danas vidjoh dagnjice, pa rekoh moglo bi se praviti...
_____________________________
Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)
The best thing to spend on your children is TIME...
Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru. Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno) .One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom. Začinim solju,biberom, i to je to
Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru. Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno) .One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom. Začinim solju,biberom, i to je to
Uh ovo cu definitivno morati probati jer obozavam morske plodove!!!A ovo bijelo vino i alkohol u njemu,vjerovatno ispari,kontam radi dojenja,mada od te kolicine sumnjam da ista moze biti.
_____________________________
Prince `05 Princess `08
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."
Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru. Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno) .One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom. Začinim solju,biberom, i to je to
Ja ih malo ipak obarim i nastavim ovako. A obično ih pravim s integralnom tjesteninom.
_____________________________
23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :) 14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)