Dagnje/kamenice/školjkice... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Adana -> Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 17:53:01)

Drage moje, molim vas ako koja zna dobar recept za dagnje da mi napiše. Dagnje na buzari bi bile idealne, ali može bilo šta. Hvala!!!!!




Visnja RR -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:01:35)

nemam pojma kako se sve to pravi ali zato bih sve to mmmmljac smazala ... zovi! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Adana -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:03:55)

kada ih napravim, ako budu jestive, slijedeće pravljenje bujrum na ručak/večeru!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anitaMO -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:09:34)

ocisti dagnje,stavi u serpu,malo persuna,bjelog luka i malo vina.kuhas dok se ne otvore.to ti jeto najlakse.




Crvena -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:09:46)

Ja pravim ovako: u duboku serpu stavim malo maslinovog ulja, zatim stavim dagnje (prevrnem ih koji put[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])A onda izvadim u posudu. U serpu u kojoj je maslinovo ulje (nadam se da su  i dagnje pustile sok) stavim bijeli luk 2-3 (zavisi od kolicine dagnji), dosta persuna i konzervu pelata i malo prezle. Kad to prokuha, vratim dagnje u serpu jos 5 - 10 min. Kad serviram stavim malo limuna. Evo vec mi ide voda na usta.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Nadam se da sam ti pomogla.
LP




Crvena -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:10:58)

Mozda bi najbolje bilo da ja napravim  i da vas pozovem. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Visnja RR -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:12:56)

IZVORNA PORUKA: Crvena

Mozda bi najbolje bilo da ja napravim  i da vas pozovem. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]


mmmmda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tea lana -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 18:51:19)

joj ja obozavam dagnje al svaki put nakon njih povracam kao da sam alergicna,dok ih jedem nije mi nista i ne znam stati,kao ni odoliti im.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




triplemama -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 19:35:31)

Nama pravila gazdarica na moru a ja gledala potušili se jedući [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stavila dagnje u vodu da kuhaju i da se otvore.
One koje se ne otvore baciti.
Na maslinovom ulju propržiti luka malo više sa soli.
Dodati bijeli luk, pa koncentrat paradajza i paradajza u komadićima. Dodati bijelog vina a u to prezlu umućenu sa vodom (ne puno).
Dodati dagnje i još malo kuhati.




andji -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (10.1.2009 20:27:34)

Ja te sve morske plodove dinstam na maslinovom ulju,dok se ne smekšaju,zatim dodam bijeli luk i lovorov list,zatim zalijem sa malo bijelog vina,i sve to ukupno dinstam nekih 30-40 min.(probaš) i na kraju plus začini(ima ona vegeta sa bosiljkom,peršunom i tim biljkicama) plus obična vegeta.Serviram sa limunom,plus prilog rižoto kuhani......obožavam morske plodove......ja po restoranima samo lignje naručujem,em pohovane em na žaru[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Adana -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (11.1.2009 0:18:53)

Joooj hvala vam svima!!!!! Svidja mi se recept sa lukom i jednim i drugim, vinom i paradajzom... Probacu ovo dan-dva. Kupila sam smrznute ociscene dagnje. Pomoc samo sta da im uradim? da ih prodinstam na ulju pa da dodajem ostale sastojke??

Mi obicno kada smo u Dubrovniku volimo otici na dagnje na buzari, i to u jedan restoran Poklisar. Mmmmmmm... puno su dobre. Pa danas vidjoh dagnjice, pa rekoh moglo bi se praviti... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamy Sabina -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (11.1.2009 10:46:03)

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to





tweety -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (11.1.2009 14:33:03)

IZVORNA PORUKA: mamy2

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to



Uh ovo cu definitivno morati probati jer obozavam morske plodove!!!A ovo bijelo vino i alkohol u njemu,vjerovatno ispari,kontam radi dojenja,mada od te kolicine sumnjam da ista moze biti.




mamy Sabina -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (11.1.2009 14:40:22)

Ispari Lala,kuhanjem !
Samo navali![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tweety -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (11.1.2009 14:44:31)

Hocu vala ovo koji dan,samo da vidim kako mi je cojk raspolozen za to,ako ne bude moram mu smisliti nesto drugo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Romali -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (12.1.2009 18:02:59)

IZVORNA PORUKA: mamy2

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to




Ja ih malo ipak obarim i nastavim ovako. A obično ih pravim s integralnom tjesteninom.




andji -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (13.1.2009 6:38:44)

Moj m uopšte to ne voli,ja uvijek pravim za sebe,jedva sam ga nagovorila da samo proba,on to sve zove 'žabci'[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tweety -> RE: Dagnje/kamenice/školjkice... (14.1.2009 13:58:13)

Uhhh jesam se jucer najela dagnji mmmmmm mljac [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pravila ih kao mamy2 i super su ispale!




Stranica: [1]