ksena -> RE: oprema za novorodjence (3.10.2012 16:08:00)
|
IZVORNA PORUKA: Taii Prvi put postajem mama , i nekako sam nesigurna po pitanju toga sta kupiti , koliko kupiti i kada poceti sa kupovinom s obzirom da mi je termin u decembru. Naravno Visnjin spisak prepisan , jos poneka sitnica pribiljezena , ali rado bih poslusala savjete iskusnijih mamica. Situacija je takva kakva jeste , suprug radi , ja sam ostala bez posla i malo me hvata panika , jer prije svega ne zelim previse kupovati ( mada mi tesko pada sto ne mogu posegnuti za svakom preslatkom stvarcicom koju vidim ) narocito jer sve mi znamo koliko tu ima izdataka. Nase malo sunce s nestrpljenjem iscekujemo !! Zato bih jos jednom zamolila iskusnije mame za savjete... draga Taii, moja beba ima dva i po mjeseca. apsolutno nista joj jos nisam kupila ( ja licno od svojih para). Zaova mi ima djevojcicu stariju od moje godinu dana, tako da nam je apsolutno svu robu prebacila, nosiljke, krevetac, vrtic, apsolutno sve. dolazilo je naroda na babine, donosili su svasta nesto. robice ima vise nego ja [sm=smiley36.gif] ali vecina toga stoji u kutijama zapakovana. Zasto? zato sto sam i ja, kao i sve mame, nasla nekoliko odjevnih kombinacija koje vrtim u krug. Trenutno je u upotrebi: tri bodija kratkih rukava, pet dugih rukava, cetiri donja dijela trenerke, tri majice dugih rukava, dvije kapice i dva duksa. kao sto i mi odrasli imamo nekoliko kombinacija koje stalno nosimo. Nemoj kupovati bezveze. Ako mozes posudi od nekoga bitnije stvari, krevetac, kolica, jedino na cipelicama nemoj stedjeti. Djeca tako brzo izrastu da nekada ne stignes ni obuci robicu. Nemoj se brinuti zbog para jer kad se dijete rodi te pare se odnekud stvore, nemas pojma odkud. Uglavnom, moj ti je savjet: sve sto ti neko ponudi uzmi. Sve najbolje zelim tebi i bebici
|
|
|
|