MajkaTereza
|
Ja imam bebu od par mjeseci, pa samo da kazem koju :-) Ja sam mislila da ce mi biti preko potrebno sve ono sto mi nije trebalo.. A sve sto sam mislila da mi je viska je trebalo.. Meni su bili pravo vazni- sterilizator (ustedi vrijeme, jer i kuhanje zauzima vremena, a osim toga je nasa voda puna kamenca, pa sve sto odkuhas pobijeli i skracuje se rok trajanja svakim kuhanjem, u sterilizator 2 decilitra kupovne vode- i mirna!), onaj bouncer (jedan ishabao!, vec smo na drugom!), krevetac (naravno!), kolica (ako niste aktivni mozda nije toliko bitno, ali mi PUNOOO setamo i hodamo po prodavnicama, meni su vrijedna zlata!), play gym (bebacu je oko motorike valjao, ali je prebrzo izrastao iz njega), sto a presvlacenje (ja sam imala uzasnu bol u ledjima poslije poroda, sad je malo bolje , ali bez stola za presvlacenje bi poginula, kome ledja nisu problem mozda nije toliko bitno!), izdajalica (ja sam cesto van kuce, pa sam svakodnevno pumpala da bebu hranim vani, a i kasnije kad je pocinjalo ponestajati mlijeka sam je koristila da malo pokrenem, fantasticna spravica), torba za presvlacenje (super ako ste u soping centru, samo otvorite, stavite bebu i presvucete pelenu- opet, ko nije toliko aktivan- vjerovatno potpuno nepotrebna), banjica (prvih mjesec dana je najvaznija, kasnije moze i bez), baby alarm (u pocetku smo muz i ja dezrali i strepili nad bebom, ako ostanemo sami s njim nismo smjeli do wc-a otici, pa nas je ovo malo smirilo, a kasnije nam je bilo bitno da imamo malo vremena za sebe, pa je super znati da je beba ok, a ipak moci pogledati film. Ko nije panicar, nije tako neophodno), kengur nosiljku (kolica nam zafrkali u avionu, pa nismo mogli s bebom nikud dok nismo to nabavili, spasila nas je , ali preporucujem za proljetni i ljetni period), auto sjedalicu (jer to zakon nalaze, a i onako, puno smo ga nosali u noj kad su nam kolica bila off the limit, muz joj je vjecno zahvalan za svoje misice!). Nepotrebna nam je bila pomoc pri kupanju (iskoristeno jednom, ali se nadam da ce valjati kasnije!), zastita za krevetac (nije dovoljno bila siroka, one sire preporucujem , ovako se on ziv izlupa jer se digne na ruke i BOOOM), Jastuk za bebu (nismo ga iskoristili zbog rizika gusenja, pa sad stoji..), jastuk za dojenje ( ni danas ne shvatam kako to treba da se namjesti, samo mi je nezgrapno.. u trudnoci je doduse ), prociscivac zraka (dovoljno nam je dobar zrak), mobil za krevetic (krevetic kupili kasno, a beba previse znatizeljna i sve cupa, sad nam zao sto nismo onaj mali projektor sto svira uspavanke kupili ), nuk flasice (uzasna kvaliteta!), pumpica za nosic (napravljena za bebe majmuna, ne covjeka!). To je to, sretno vam, i sjetite se da su sve bebe drugacije, kao i sve majke, pa da svako nema iste potrebe.. Laku vam noc!
|