RE: Kasalj kod djece (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

bananica -> RE: Kasalj kod djece (29.11.2011 14:20:32)

sad sam i ja nasla na piku oglas, 30 KM - 100gr. isto Lukavac

damma -> RE: Kasalj kod djece (29.11.2011 14:21:05)

to i jest to.

henna ze -> RE: Kasalj kod djece (29.11.2011 14:32:18)

to je preskupo

damma -> RE: Kasalj kod djece (29.11.2011 14:33:44)

ah moja ti, zdravlje je danas skupo. sramota stvarno

bebacha -> RE: Kasalj kod djece (29.11.2011 14:41:22)

mi smo dobili oko 120gr.al stvarno je to bezobrazno skupo.najlakse je udarit po djeci(djeca najcesce koriste)jer su svi roditelji slabi na to i sve bi kupili samo da ozdravi

damma -> RE: Kasalj kod djece (29.11.2011 14:44:53)

upravo tako, jer kad su djeca u pitanju i ne pitamo za cijenu, samo da budu bolje. i to i koriste ovi proizvodjaci, samo mi nije jasan razlog ovako visoke cijene.

ladyblue RR -> RE: Kasalj kod djece (3.12.2011 22:50:27)

IZVORNA PORUKA: damma

300 KM je 1 kg, al dovoljno je kupit 250 ml, jer i ne daje se toga puno djeci. na vrh kasikice.
jest skupo, iskreno receno, ali eto lijek je.

pa taj k''o da heroin dila...pobogu, kakva je to cijena?!

d.dita -> RE: Kasalj kod djece (3.12.2011 23:07:48)

U Tuzli, mala pijaca, na Brčanskoj Malti, ima teta koja prodaje guščiju mast a inače je i travarka, ima nešto kao kiosk, lako je pronaći, ko i nije iz Tz.  Bočica od frutek soka 10 km. Što je najbitnije stanuje u blizini i odmah donese mast od kuće pošto mora biti u frižideru. Mislim da imam negdje i br telefona.

bembela -> RE: Kasalj kod djece (5.12.2011 12:33:38)

e drage...sorry sto se ja ne javih,kao sto sam obecala,ali nesto me uvijek omete...moj bebac jos uvijek kaslje[sm=smiley19.gif],nikada nije ni prestao,ali smo odustali od doktora u Zenici i sada idemo samo na Jezero,evo vec dva mjeseca.Radice mu alergotestiranje-radi se i malim bebama,ali oni ide redom,tako da smo do sada uradili kamaru nekih nalaza,i hvala Bogu svi su uredu ili negativni [sm=bravo.gif].Radili smo imunoglobuline,i to je odlicno,sad nam jos ostaje GER i cisticna fibroza,pa cemo onda lezati gore da oni urade to testiranje.I na Jezeru kazu da moze da kaslje duuuugo,bitno je da su pluca cista ,da nema nista i da on napreduje...a on je masallah prenapredan [sm=bravo.gif].5 mjeseci-8.5 kila i konstantni osmijeh na licu,smjehuljko mamin.
Henna,ako citas,mene je PRIMA razocarala dobro,jer kada sam nazvala da pitam da li rade nalaze imunoglobulina,sestra mi je rekla da ne rade i da ona ne zna sta je to uopste???KATASTROFA ZA JEDNU DJECIJU KLINKU AKO TAKVI MOGU DA NAM RADE BILO STA OKO DJECE!!!
Ljubim vas sve

bembela -> RE: Kasalj kod djece (5.12.2011 13:03:53)

i jel ima neko onaj recept protiv kaslja sa lovorovim listom ili nesto jabuka-luk?Neko mi je negdje to spominjao,pa bih da probam s tim malo,sada je vec stariji,mislim da bi mogao piti:

Visnja RR -> RE: Kasalj kod djece (1.1.2012 15:58:38)

Asja je dugo kasljala ...pravila sam joj sve te domace pripravke ali je pomogao jedino sirup Panatus

maja78 RR -> RE: Kasalj kod djece (1.1.2012 18:46:30)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Asja je dugo kasljala ...pravila sam joj sve te domace pripravke ali je pomogao jedino sirup Panatus

potpis,

panatus i kasalj bye bye

Medić* -> RE: Kasalj kod djece (1.1.2012 18:55:20)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

potpis,

panatus i kasalj bye bye

Nisam cula, ali eto bas super da znam ako zatreba, ja sam nedavno isla svojima i tamo u Srbiji uzela sirup Omnitus za djecu i odrasle, neznam da li ga ovdje ima, odlican je.

Trnoruzica -> RE: Kasalj kod djece (1.1.2012 20:10:05)

Panatus i Omnitus su isti sirupi, znaci isti sastav, samo razlicit proizvodjac. Oba djeluju na centar za kasalj u mozgu :)

R&T@ -> RE: Kasalj kod djece (1.1.2012 20:28:55)

IZVORNA PORUKA: Trnoruzica

Panatus i Omnitus su isti sirupi, znaci isti sastav, samo razlicit proizvodjac. Oba djeluju na centar za kasalj u mozgu :)

Onda je to isto kao i pholcodin[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

U njegovom uputstvu pise da je derivat morfina i da direktno suprimira centar za kasalj u produzenoj mozdini...

On je samo za suhi, neproduktivni kasalj...
i treba ga koristiti vrlo pazljivo...

marinčii -> RE: Kasalj kod djece (1.1.2012 20:56:18)

S panatusom treba biti oprezan jer je on za suhi kašalj,a ako dijete iskašljava nije dobro da on smiri i zaustavi taj kašalj ,to može napraviti više štete nego koristi ,tako da bez savjeta s pedijatrom ja ne bi uzimala

shejla -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 13:41:05)

Evo i nas sa kasljem...Lamija kaslje stalno.... mjesecima vec, cini mi se....  Malo prestane, pa onda opet... krene po malo kasljucati 2 dana, poceno piti bronhobos, pa onda 2 dana se "davi" od kaslja (kad legne spavati, narocito), pa onda 1-2 dana povrati po par puta.... Isli smo kod dr. prvih nekoliko puta i bude sve OK, da nam bronshobos i to je to.... Ali vise ne mogu opet ici, a ne smijem joj ni davati ovaj sirup, ima 2 mjeseca, haman bez prestanka ga pije???!!! Evo sad je vec u fazi izbacivanja, sinoc je povratila 2 puta... ima li sta da joj pomogne da 100% izbaciti SAV slajm....

nekako imam osjecaj da sve ide kako treba, sazrije, iskasljava se...ali da ne izbaci sve. Pa se onda to opet vrti iz pocetka - je li moguce?

koka i po -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 13:42:28)

ista situacija i kod mog djecaka.
nama je receno da je na alergijskoj bazi.

R&T@ -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 13:51:35)

shejla, zao mi je sto se mucite...

Kakvi su joj slinci?
Moja T. je kasljala zbog bakterije u nosu...

Zatim, jste li koristili Flonidan sirup?
On ce pomoci ako je kasalj alergijski...

I, na temi bebe se pisalo o nekim cepicima od borovih iglica koji se koriste za izbacivanje slajma kod beba koje ne znaju iskasljati...
Neki su bili za, neki protiv istih...
pa ti odluci...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lila25 -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 13:58:25)

Evo i kod nas bio suhi kasalj tri dana neprestano kasljao.Prvo je imao malo temperature 37.6 najveca i kaze dr.ne treba nista samo ako se poveca ne treba ni antibiotik jer je grlo samo malo crveno.Nakon dva dana dobio taj dosadni suhi kasalj mi ga odvedemo opet dr.potrefi se druga kaze grlo crveno zbog tooga ima taj suhi kasalj..ukljucila mu amoksicilin i sirup Apipol.nakon dva davanja sirupa kasalj se smirio u pola,a do tad nije jadnicak mogao progovoriti odmah se zakaslje bas smo se bili zabrinuli.Ovaj Apipol je za suhi kasalj dok ne sazri.

Anoniman -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 13:59:06)

Mi smo pili panatus i nije nam bas nesto posebno pomogao, a koliko sam dr skontala on nije na biljnoj bazi pa se ne smije bas on ni koristiti na svoju ruku. Ja sam tada ani davala fluimicin prasak za djecu i momentalno je prestala kasljati.

shejla -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 15:02:08)

pa nismo odavno vadili briseve, ali bili su OK zadnji put, a tada je vec pocelo ovo kasljanje....

A kakav je kasalj na alergijskoj bazi??? Nisam nikad cula za to... na sta alergija, jesu li vam rekli koka i po???

henna ze -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 16:13:50)

hena ima alergijski bronhitis..kašlje..napuni se šlajma..
radili alergo testove...prilagodili stan ..sveli kućnu prašinu na minimum...malo je laške kako je znalo biti ..uzima fliksotide ..
hmm još samo da ugradim filtere na željezaru..možda bi bilo lakše

Anoniman -> RE: Kasalj kod djece (3.1.2012 17:37:51)

hena i kod nas je isto nismo još utvrdili na što je tačno alergičan, radili smo alergene i one koje su oni imali u DZ pokazali su da na njih nije alergičan... sad bih ja trebala da tražim privatno ili da uradim masu testova na što je alergičan i šta kad saznam[sm=zmeden.gif] kao da bih ga mogla izolovati od toga. Kao što kažeš jedino da stavim filtere na termoelektranu i na auspuhe automobila...

Mi imamo bebyhaler, ventolin i herbifitov sirup od jagočevine to nam je spas i nismo duuuugo popili antibiotik, naš kašalj često je završavao upalama grla te smo visili kod doktora i kad god bi došli morali smo uzeti antibiotik, svaki put bi rekli da mu moram dati jer se boje da ne fasuje i upalu pluća i tako dok ja nisam odustala od njih i sama skontala šta njemu zaista pomaže.

koka i po -> RE: Kasalj kod djece (4.1.2012 13:03:10)

IZVORNA PORUKA: shejla

pa nismo odavno vadili briseve, ali bili su OK zadnji put, a tada je vec pocelo ovo kasljanje....

A kakav je kasalj na alergijskoj bazi??? Nisam nikad cula za to... na sta alergija, jesu li vam rekli koka i po???

za svaku prehladu koja traje duze od deset dana postoji sumnja da je alergija.putem nalaza krvi moze se odrediti dali je dijete sklono ili nije odredjenim alergijama ,pomocu odredjenih komponenti i parametara koje zna svaki dobar i iskusan pedijatar.na sta je alergicno samo se moze otkriti putem alergo testa.
mom djecaku su u dobi od sest mjeseci putam nalaza krvi otkrili sklonost ka alergijama.
s obzirom da su nalazi koji dokazuju prisustvo bilo kakve upale u redu dijagnosticirana mu je alergija.
dali su nam Flonidan sirup i Pholcodin (samo navece),da bi dijete moglo da spava mirno(samoinicijativno sam mu iskljucila jer vec iskasljava zreo slajm).
dobro je djetetu izazvati povracanje tik prje jela da bi izbacilo slajm a ne hranu(savjet pedijatra).ja licno to radim.svaki put kada se dobro zakaslje malo mu prstom nadrazim grlo i izbaci sav slajm.pa pokusaj.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>