Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
triplemamamozes li mi molim te reci koliko te dosla torta? Sta si sve "prikacila" na tortu i koliko ti je vremena trebalo da je napravis? Ti si pelene rolala i ucvrscivala gumicama? Moze li se uraditi sa manje od 70 pelena ili ti je bilo knap?
< Poruku je uredio Adana -- 23.10.2009 21:27:23 >
triplemamamozes li mi molim te reci koliko te dosla torta? Sta si sve "prikacila" na tortu i koliko ti je vremena trebalo da je napravis? Ti si pelene rolala i ucvrscivala gumicama? Moze li se uraditi sa manje od 70 pelena ili ti je bilo knap?
Pelene 84 kom DM 32 KM (ostalo nam desetak komada) Trakice mašnice oko 10 KM gumice u Mercatoru 2-3 KM ostalo po ukusu ali pošto je ovo torta za mog malog bratića nije se štedilo.
Može i samo 2 sprata 35-36 pelena ili ubacuš neki šampon u sredinu ali i to košta
Evo da se i ja pohvalim svojim remek-djelom, naprosto me odusevila ova ideja! I evo napravila sam svoju prvu tortu i nije uopste tesko kako sam mislila, zacas sam je napravila . Kupila sam jedno pakovanje Pampers Sleep&Play 2 (70 kom) i nekoliko pelena mi je cak ostalo viska, dvije ukrasne trake (siru i uzu) u DM-u, i ovih nekoliko sitnica (mini kremice, puder, cucla i medo). Kroz sredinu torte (kroz sve spratove) sam provukla kartonski kolut (onaj na koji je namotana npr.alu-folija) i na taj nacin je malo ucvrstila, a medu sam zakacila pribadacama. Unutrasnjost svakog sprata torte sam popunila pelenama. Eto, nadam se da ce ovo pomoci nekome ko ce tek da pravi svoju prvu tortu... Pozz svima!
Joj, bas je superiska , meni je jedino malo nejasno je li ove torte sluze tek za ukras ili ih stvarno neko treba koristiti, malo mi se cini nehigijenski kad se pelene vec dodiruju prije bebine koze , ali inace bih i ja rado nekome ovo poklonila, mozda cu se odluciti od tetra pelena, ipak se one otkuhaju, je li neko to pokusao?
Joj, bas je superiska , meni je jedino malo nejasno je li ove torte sluze tek za ukras ili ih stvarno neko treba koristiti, malo mi se cini nehigijenski kad se pelene vec dodiruju prije bebine koze , ali inace bih i ja rado nekome ovo poklonila, mozda cu se odluciti od tetra pelena, ipak se one otkuhaju, je li neko to pokusao?
Ma prvi put, bas sam ponosna na sebe hihihihi... A sto se tice higijene, ne odmotavas ih i ne diras onaj unutrasnji dio a i nije ih pipkao niko osim mene (a ja sam oprala ruke ), tortu cu jos umotati u onaj providni celofan, masna na vrh i to je to! Pelene su br.2, tako da moze malo da stoji za ukras pa tek kasnije da ih koriste, a posto je u celofanu nece se prasiti.
Ja vec duze vremena pokusavam da napravim ovu tortu ali ne znam kako da spojim spratove. Molim za savjet:)
Mozes povezati velikim slamkama ili staviti kartonsku rolnu od kuhinjskog papira u sredinu a u nju kojekakvih dzidza ili jednostavno sloziti sprat na sprat pa onda lijepo umotati u neki ukrasni celofan pa to stegnuti
< Poruku je uredio Bubana -- 6.11.2009 9:50:28 >
E da se pohvalim ja napravila tortu na tri sprata i jako sam zadovoljna, a bojala sam se da ce biti komplikovano ali je u stvari jaaaakooo lagano. E da stavila sam u sredini tubu od alu folije, a posto je treci sprat labav jer je tuba kratka tu stavila preko nje od tolalet papira i malo stisnula (naravno daje ovo sve cisto). Eto sutra stavljam slicicu.
Ja sam koristila malu termosku i flasicu za bebe. Oko njih sam redala pelene sluzeci se gumicama rastegljivim. Tako da mi se sprat na sprat slagao tako. S tim da sam drugi i treci (vrh) sprat povezala sa par onih stapica za raznjice. Cisto da se ne mice. A na dno sam stavila komad kartona izrezanog i oblozenog alu-folijom.