ssssss -> RE: Bolne bradavice i mastitis (10.3.2010 16:22:12)
|
evo da ti i ja pomognem koliko mogu....imala sam problema sa dojkom, na svu sreću spasila me jedna babica..... što se tiće kupusa, odlična je stvar....samo ga dobro istucaj, i ne stavljaj na bradavicu....a i tople obloge su super stvar kao i tuširanje...poslije svakog podaja masiraj tu dojku....najbolje je da koristiš ono ulje za bebu.....eto, ja nisam mogla sama sebi, pošto me užasno bolilo, pa ako je i tebi lakše nađi nekoga i nek te što više masira....ja sam za to zaposlila muža, pa mi je lakše bilo, vrištala sam i svašta mu govorila, a on me je trpio, valjda me je pokušavao razumjeti....meni je čak pomogao i masažer u slučaju da ga imaš... eto... jedan doktor u bolnici mi je rekao da ne dajem to mlijeko bebi, a drugi da dajem....iskreno, ja sam davala jer mi je to bilo nekako logično.....i to što više, ali pazi da tako ne zezneš i drugu dojku, što se i meni desilo, jer sam forsirala samo tu "bolesnu"... ukoliko ti beba duže spava, a osjetiš da ti mlijeko nadolazi, ti sama izbacuj mlijeko bilo pumpicom, bilo ručno....eto, ja sam ručno, jer mi je pumpicom bilo bolnije... zatim....mislim da je vrlo važno u kojem položaju dojiš bebu....bitno je da svaki dio dojke bude slobodan, da je ne pritiščeš, jer tako ne daš bebi da iz tog dijela vuče mlijeko...meni je najlakši položaj bio sjedeći, na krilo stavim jastuk.....tako su mi obje ruke bile slobodne...jednom sam čuvala i milkila bebu, a drugu ruku sam stavljala ispod te dojke koju doji, da je kao podupirem....nadam se da si me razumila....baš mi nešto ne ide objašnjavanje [sm=smiley36.gif] nadam se da će ti bilo šta od ovoga pomoći....samo hrabro i ne predaji se, misli samo na bebu...[sm=duda.gif] sretno!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|