ssssss -> RE: Bolne bradavice i mastitis (10.3.2010 16:22:12)
|
evo da ti i ja pomognem koliko mogu....imala sam problema sa dojkom, na svu sreću spasila me jedna babica..... Å¡to se tiće kupusa, odliÄna je stvar....samo ga dobro istucaj, i ne stavljaj na bradavicu....a i tople obloge su super stvar kao i tuÅ¡iranje...poslije svakog podaja masiraj tu dojku....najbolje je da koristiÅ¡ ono ulje za bebu.....eto, ja nisam mogla sama sebi, poÅ¡to me užasno bolilo, pa ako je i tebi lakÅ¡e naÄ‘i nekoga i nek te Å¡to viÅ¡e masira....ja sam za to zaposlila muža, pa mi je lakÅ¡e bilo, vriÅ¡tala sam i svaÅ¡ta mu govorila, a on me je trpio, valjda me je pokuÅ¡avao razumjeti....meni je Äak pomogao i masažer u sluÄaju da ga imaÅ¡... eto... jedan doktor u bolnici mi je rekao da ne dajem to mlijeko bebi, a drugi da dajem....iskreno, ja sam davala jer mi je to bilo nekako logiÄno.....i to Å¡to viÅ¡e, ali pazi da tako ne zezneÅ¡ i drugu dojku, Å¡to se i meni desilo, jer sam forsirala samo tu "bolesnu"... ukoliko ti beba duže spava, a osjetiÅ¡ da ti mlijeko nadolazi, ti sama izbacuj mlijeko bilo pumpicom, bilo ruÄno....eto, ja sam ruÄno, jer mi je pumpicom bilo bolnije... zatim....mislim da je vrlo važno u kojem položaju dojiÅ¡ bebu....bitno je da svaki dio dojke bude slobodan, da je ne pritiÅ¡ÄeÅ¡, jer tako ne daÅ¡ bebi da iz tog dijela vuÄe mlijeko...meni je najlakÅ¡i položaj bio sjedeći, na krilo stavim jastuk.....tako su mi obje ruke bile slobodne...jednom sam Äuvala i milkila bebu, a drugu ruku sam stavljala ispod te dojke koju doji, da je kao podupirem....nadam se da si me razumila....baÅ¡ mi neÅ¡to ne ide objaÅ¡njavanje [sm=smiley36.gif] nadam se da će ti bilo Å¡ta od ovoga pomoći....samo hrabro i ne predaji se, misli samo na bebu...[sm=duda.gif] sretno!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|