Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Bogami sam se ja namučila oko toga.Ali imaš savršene tablete ako hoćeš prestati dojiti i nema nikakvih problema.Zovu se Bromergon .Ja ih nisam baš dobro podnosila,stalno mi je bilo muka ali bolje i to neko bolovi i kvržice u grudima.
I ja sam popila Bromergon, i ja bih rekla bolje kvržice i bolovi ako ih znaš efikasno riješit, nego se nepotrebno otrovat Bromergonom. To je antiepileptik, djeluje na hipofizu u mozgu, može imati em ružne nuspojave em ružne posljedice.
Hajdemo ovako, čim stignem danas ili večeras, ja ću otvoriti temu "postepeni prestanak dojenja", malo ću pročeprkat po ovoj svojoj literaturi i napisat nešto, a ti ćeš se javljat na temu, pa ćemo polako zajedno. Važi?
Slažem se sa tobom Lejla Ka.Ja dobro znam kakve su to tablete jer sam ih pila po preporuci ljekara i dobro znam kako utiču na mozak i organizam uopšte.Ako se može prirodnim putem prekinuti dojenje,hvala Bogu a ako ne ,što je kod mene bio slučaj ,zašto se patiti.Nema te pare što bih kome zaželjela da prođe ono što sam ja prošla kada sam prestala dojiti.Svi ovi "prirodni"načini za zaustavljanje mlijeka koji su navedeni u postovima na ovoj temi ,nisu pili vode.Hvala Bogu da postoje i ove tablete i vjeruj i opet bih ih popila ,ne bih se dvoumila sekunde ,što bih ijednom više prošla kroz onaj pakao.Prema tome drage moje na vama je izbor ,patiti se ili ne.
Hajdemo ovako, čim stignem danas ili večeras, ja ću otvoriti temu "postepeni prestanak dojenja", malo ću pročeprkat po ovoj svojoj literaturi i napisat nešto, a ti ćeš se javljat na temu, pa ćemo polako zajedno. Važi?
nemas pojma kako bi ti bila zahvalna na tome :) vidim da znas puno o tome
ajoj zar je bas toliko ti mucno bilo prestati dojiti ??? ajme jesi me sad prepala jos vise ,. ja nisam za tablete ,ionako moram prvo alergo test napravit za sve sto trebam piti kad sam na puno toga alergicna ,.. ali vise bi prirodno .
I ja sam popila Bromergon, i ja bih rekla bolje kvržice i bolovi ako ih znaš efikasno riješit, nego se nepotrebno otrovat Bromergonom. To je antiepileptik, djeluje na hipofizu u mozgu, može imati em ružne nuspojave em ružne posljedice.
Samo jedna ispravka Bromergon nije aniepileptik već lijek koji se koristi u terapiji povećanih vrijednosti prolaktina, hormona koji luči hipofiza. Indikacije za bromergon su tumori hipofize, neplodnost uzrokovana povećanim vrijednostim prolakina, prestanak dojenja i u rijetkim slučajevima parkinsonova bolest. Tako da se ženice koje ga moraju piti ne prepadaju previše. Nije u pitanju neki bezopasan lijek ali što se mora mora se. Mene je lično spasio.
Ne boj se, nisi ni prva ni posljednja koja ima takav problem.Pa valjda doktori znaju šta propisuju ljudima.Ja opet kažem,ako možeš prirodno bolje je,ako ne šta ti drugo preostaje.Sa prvim djetetom sam pila Bromergon i sa drugim sam ga pila i šta mi fali?Još uvijek hB funkcionišem normalno.Ako te strah radi alergija, posavjetuj se brate sa doktorom i uradi testove.Barem si u takvoj zemlji gdje je medicina možda naprednija nego kod nas ovdje.
Draga Delilah ne trebaš se toliko bojati. Ja sam prekidala dojenje 15 nakon poroda sa Bromergonom. Imala sam mastitis, temperaturu 40 i grozne bolove i kao što vidiš živa sam . Mnogo je teže prekidati dojenje na samom početku nego poslije. Iskoristi sve svajete koje si dobila i sve prirodne lijekove, ali i ako budeš morala uzeti tablete nije ni to tako strašno. Vjeruj mi ove pameti popila bih ih prvi dan. Ako ikada rodim drugo dijete odmah nakon poroda ću popiti Bromergon jer mi ne pada na pamet ponovo prolaziti pakao koji sam tada preživljaval. Sretno
i meni bi dobro došla ova tema jer bi željela postepeno prestati dojiti a evo prije tjedan sam i ja imala mastitis i završila sa antibioticima nakon 9 ipo mjeseci dojenja,bilo je baš grozno i ne bi volila da mi se ponovi ,lejla ka svaka čast na ideji
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Nema straha! Probamo prirodno, polako. Bromergon je ružan (hvala na ispravci taurus ), treba ga izbjegavat, ali se od njega ne umire i ako se mora, onda se uzme. Ali neće nam trebati, idemo polako.
Nemam iskustvo, i nešto se ne bih usudila da ti išta savjetujem osim da ti preporučim da se javiš svom ginekologu koji ti može prepisati odgovarajuće antibiotike. Sigurna sam i da možeš stavljati hladne obloge. No nešto ti ne bih preporučivala masažu i istiskivanje jer tkivo dojki u trudnoći nije isto kao kod doilja. Svakako se posavjetuj sa ljekarom.
Lejla Ka svaka ti cast, ne samo zbog ovog sto namjeravas uraditi, nego i zbog dosadasnjeg angazmana da nama dojiljama das moral, da nas ohrabris, pomognes savjetom, olaksas srce i dusu znanjem. Ti si kraljica.
evo jos jedne novopecene mame sa uzasnim bolovima sika... ja sam predeverala mastitis odmah nakon poroda, 3-4 dan.. kazem porodila bih se 15 puta samo da te bolove vise ne prozivljavam.. babica mi je dolazila 2 puta dnevno i masirala sike.. jedva je zena razbila ploce.. jao, bola i gadosti, dragi Boze.. ali, hB, to je proslo..evo, skoro je mjesec dana kako sam se porodila i problem sa pucanjem bradavica ne prestaje... uzasno boli dok dojim svoju bebicu.. kao i vecina vas, mazala sam cim sa stigla, svime sto sam cula, ali dzaba.. malo mi je lakse kad ga dojim na silion, ali izbjegavam, jer mi je zao, imam osjecaj da mu se gadi... najradije bih prestala sa dojenjem, ali nemam srca.. dajem svaki atom snage i molim Boga da prodje.. vidim, mogu se korisiti i D3 kapi, pa cu pokusati i sa njima.. jutros sam sabahle oplakala dok sam ga dojila.. em boli ko djavo, em mi stvori toliku nervozu da je nesnosno... jutros kazem mm, zahvaljujem Bogu sto sam rodila musko, pa nece prolaziti kroz sve ovo... 'bem ti zensko, majke mi...
veeeliki pozz i kissic
Utrljajte svoje mlijeko: Majčino mlijeko nije korisno samo za bebu već i za vas. Zbog antibiotskih sastojaka ono moze da zalijeci upaljene i ispucale bradavice. "Nakon sto podojim svoju djevojcicu, istisnem jos malo mlijeka, premazem bradavice i sacekam da se prirodno osuse", kaze mama jedne djevojcice. Tusirati se toplom vodom i masirati grudi, kao i oblog od kupusovog lista.
ja sam vjeruj pokusavala sve i svasta a od kupusa sam samo dobila vecu upalu i temperaturu..patila 40 dana pomogla mi je krema , BIOCLIN Multi-Mam BALM i prestanak koristenja jastucica za curenje mlijeka... preporucila bih je svakom..cak da se obezbjedi i prije poroda...
Idacha, meni se čini da je vaš problem taj što beba nepravilno prihvata dojku, tj. bradavicu. Bradavica se treba nalaziti duboko u bebinim ustima, gotovo u grlu, i tad je sisanje ne povrjeđuje. Kad beba plitko zahvata bradavicu, pritiska je uz tvrdo nepce i na taj način je povrjeđuje i uzrokuje rane. Stavit ću ti par korisnih videa da provjeriš kakvo je vaše stanje, ako ne razumiješ engleski, reci da ti prevedem najvažnije komentare. Javi se pa da riješimo te probleme, nije to ništa strašno.
Ovaj video odlično daje modelarni prikaz kako to izgleda u bebinim ustima. Prvi slučaj je kada beba uzima bradavicu preplitko, a slijedeći kad zahvata kako treba. http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs
Pregledaj ovo, pa nam javi kakav je kod vas slučaj, i treba li nešto ispravljati. Ne brini, svi se problemi daju riješiti, čak za relativno kratko vrijeme, ako se zna pravi način
Idacha mila,bas mi je zao sto si sve to predeverala i sto patis! I ja sam imala problema i bolove,pisala sam na temi "Problemi sa dojenjem" i sad me bole bradavice ali puno manje i samo na pocetku dojenja dok bebi ne uhvati kako treba. Mene su spasili savjeti zenica s foruma,pogotovo ovaj od Lejle ka,o pravilnom hvatanju bradavice,otkako se trudim da bebi pravilno uhvati manje me boli! Takodje mi je pomoglo i mazanje bradavica vlastitim mlijekom kao i ostavljanje na zraku tj.zracenje kad god sam sama,ja hodam gola po kuci :-). Nadam se da ces uspjeti rijesiti te probleme bez prestanka dojenja! Pusa velika od nas dvije!
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45