Skvo RR
|
Prebacivanje postova IZVORNA PORUKA: Ela35 Cao drage moje trudnice, posto nikako ne mogu da nadjem temu o smedzkastom iscjetku koji se pojavljuje u pocetku trudnoce (6ta sedmica) molim da mi pisete o vasim iskustvima. Meni je gin rekao da mirujem sedam dana i prepisao mi tablete za ocuvanje ploda. Elem pravo sam se zabrinula, IZVORNA PORUKA: sheri miruj i samo miruj ja sam isto kao i ti krvarila, ali bas krvarila a poslije se pojavljivao i taj smedji iscjedak, na pocetku i morala sam cijelu trudnocu mirovati. sad sam u devetom mjesecu, i cekam svoju bebu da dodje . ti samo miruj i biuce sve ok! cuvam ti fige IZVORNA PORUKA: emma.L Ela 35, ista stvar je bila kod mene. Odem na pregled da vidim šta se dešava, kad ono 6 tjedana trudna . Naravno, nije ti svejedno zbog tog laganog krvarenja, ali ako ti je dao Dabroston ili nešto takvo, uz malo mirovanja bi trebalo biti ok. Čak nisam ni mirovala, samo nisam prenosila veš na balkon i vješala zavjese . Ali ako imaš mogućnost, primiri koji tjedan. I kad sam ga prestala piti sa 3 mjeseca trudnoće, opet malo prokrvarila i uplašila se jako. Ali to su bili samo zaostaci i sve je prošlo u redu. Sretno ti! IZVORNA PORUKA: Ex Yu nema hodanja i panike ... malo smiris legis odmaras ljecaris ... neka svi drugi skacu oko tebe ... protezanje je najgore tako da nepokusvaj nesto dohvatiti visoko bez obzira sto nije tesko ... a s druge strane nemora znaciti nista bitno mozda jednostavno neki oblik menstruacije da je tjelo imalo jos nesto za izbaciti pa pomalo izbacuje iscjedak ... koji ce za koji dan proci ... pa zene po 3 mjeseca imaju redovnu menstruaciju a budu trudne i krvare a i neznaju da su trudne ... samo opusteno i uzivaj a mi navijamo da sve bude ok IZVORNA PORUKA: ona_30 Draga Ela35,ne brini (mada znam da brines). Ja sam u 13.sedmici trudnoce. Upravo u 6.sedmici mi se pojavio smedji iscjedak, pila Dabroston 3x1 do jucer. Iscjedak je trajao poprilicno dugo (neke 2-3 sedmice),ne bude ga po par dana pa se pojavi i onda je napokon nestao zauvijek-nadam se. Nisam mirovala,sve normalno...ali eto cuvaj se. I molim te ne boj se, nista to nije strasno. Vjerovatno je hematom u pitanju i dok on u cjelosti ne iscuri,javljat ce se iscjedak. Nadam se da sam pomogla...(ja danas prvi dan bez Dabrostona pa me bas nekako strah,kako ce mi organizam prihvatiti). IZVORNA PORUKA: nikita ela 35 kao prvo dobro dosla... recu tu svoje iskustvo...prva trudnoca je zavrsila spontanim(plod nije ni prokucao), nisam imala bolova niti ikakvog iscjetka... druga trudnoca- povracanje , par puta infuzija... smeckastvo krvarenje svaki dan (iako sam od pocetka pila Dobroston, tad mi je povecao na 4X1) i onda nakon2-3tj odem u vikendicu kod bake i dede i taj dan dugo i dugo setam, naravno sve lagano , sutradan se ustanem s punim gacama krvi...naravno prepadnem se, odmah odem kod dr-a, on ustanovi da je beba u redu ,da uputnicu za bolnicu i ja tako odlezim 8 dana...krvarenje i smećkasti iscjedak prestao i evo sad sam u 16tj. sve je u redu, imam samo bijeli iscjedak... Htijela sam ti reci...prvi put nisam ni razmisljala da cu izgubiti bebu i izgubim je a drugi put skoro pa sam bila sigurna, a ostala je hvala Bogu !!! MORAS MIROVATI, to je najbitnije, umiri se 2-3 tj., a i budes imala krvarenje nemoj se prepadati jer opet sve moze biti dobro, to se desava mnogim zenama...U to vrijeme dok sam krvarila mene uopce nije bolio stomak i mislim da je to najbitnje-da stomak ne boli ! Samo miruj ! IZVORNA PORUKA: enna Drage moje Ela35 i DiBi prvo da vam pozelim dobrodoslicu i nadam se da cete se ugodno druziti sa nama. Ja sam vam isto imala krvarenje u 12. sedmici trudnoce i jakoooooo sam se prepala ali bolova nikakvih ono samo kao da mi leptiric leti u stomaku .S obzirom da sam bila u Bosni odmah trk kod doktora (Ai tetak mi je gin. u Beograd pa sam i njega kontaktirla)i rekli su mi sedmicu dana mirovanja i pila sam Dabroston.Zvala sam svog doktora u Italiju rekoa je ako me nista ne bolida je to samo zaostatak menstruacije(Stari doktor ima iskustvo od 55 godina radnog staza) i da se ne naprezem lagana setnja od pola sata i da kada se odmaram(lezim) stavim jastuk pod gu.. tako da mi materrica bude malo uzdignuta.S obziro da sam morala nazad a Italiju mirovala sam 7 dana i vratila se nazad svm doktoru na kontolu koji je ustanovio da je sve ok hvala Bogu sa bebom a i samnom.Do kraja trudnoce nisam imala vise nikakvih krvarenja i iscjedaka. Ipak je najbolje da vaspogleda vas doktor i on ustanovi sta je i dali je sve ok ali svakako mirujte i no sikiriki sve ce biti ok vidjet cete pusica vam!! IZVORNA PORUKA: Apotekarka ja sam imala isto smedji iscjedak u 15 tjednu trudnoce zatim krvarenje kroz tjedan,bila sam pod stresom nekim i to je izgleda najvise utjecalo na to...popila sam kutiju dabrostona radi kontrakcija dijagnoza mi bila prijeteci pobacaj i 1,5 mj prelezala wc,jedem i lezanje onda nakon 1,5 mj pocela se postepeno kretati...zatim i na posao i eto radila 2 mjeseca sad idem na porodiljno danas nam je punih 35 tjedana...samo budi jaka mazi svog pupu i pricaj bebi i bit ce to ok a u svemu tome mirovanje ti je najvaznije da se maternica smiri i sve dodje na svoje... eh zaboravi da sam bila i hematom dobila koji se kasnije sam povukao kroz mjesec... IZVORNA PORUKA: mina23 Cao cure, ja sam u 5 toj sedmici i pojavio mi se smedji iscjedak, prepala sam se jer sam imala dva spontana . Neznam jeli dobro da idem ovako rano doktoru na pregled? IZVORNA PORUKA: anitaMO mina23 idi dr.odmah.i ja sam imala jedan spontani.u drugoj trudnoći hematom i krvarenje.jeli ti dao terapiju za održavanje trudnoće.ja sam uzimala utrogestan 3x2.od prvog dana. IZVORNA PORUKA: djevojčica moja prijateljica je imala smeđi iscjedak na početku trudnoće i pravo se prepala odmah odjurila doktoru i on je joj rekao da je to sasvim normalno čak i poželjno jer nekad u materici postoje nečistoće koje nisu uspjele izaći prilikom menstruacije i nakon smještanja ploda one se izbacuju u vidu tog iscjetka.čak je napomenuo da neke žene tokom cijele trudnoće imaju to i da je sve normalno................prijateljica je hvala bogu rodila zdravo dijete koje sada ima 4 godine....... IZVORNA PORUKA: sejlana Cao!I ja imam problem sa krvarenjem.U petak sam bila na kontroli i bilo je sve ok(isla sam privatno u ordinaciju kod dr.Nejre Pasic,ali me pregledo dr.Rovcanin-on vrsi privatne perglede kod nje)Kaze sve je savrseno,11 nedelja iduci mjesec na kontrolu.Medjutim ,kada sam ustala u ponedeljak ujutro,na gacicama vidim tamno smedju fleku i odmah me ufatila panika.Odmah smo krenuli prema kosevu i slucajno sam naletila na dr.Rovcanin-a i on me primio na pregled.Prema ultra zvuku je beba ok,srce kuca,posteljica netaknuta.Prepisao mi je mirovanje,progesteron injekcije,dobroston tablete i pembritin anitibiotik.Kaze da uzrok moze biti svasta-stres,fizicki napor,upala....Danas je drugi dan, jos uvjek ima po malo,uvjek tamno smedje ko cokolada.Evo lezim kuci i pazim se,ali se stalno sekiram sta ce biti.Brinem se za svoju bebicu.Ako imate kakav savjet ili ste prosle slicno javite mi se,molim vas.Nadam se da ce biti aBd sve ok. IZVORNA PORUKA: bebana27 nemoj da te to brine bitno je da je beba ziva i zdrava ja sam imala u 4 i u 6 mjesecu krvarenje govorili su da je to pred spontati ali hvala bogu nije ja imam svoju bebu jos uvijek u pupi zivu i zdravu i aBd ubrzo ce nam se roditi ja ti preporucujem da jedno vrijeme ako ikako mozes da mirujes bar do 19 sedmice jer ipak ti je beba na prvom mjestu slusaj upute doktora i sve ce aBd biti dobro IZVORNA PORUKA: sejlana Hvala Happy.Ja se nadam da ce biti sve ok.Juce sam bila na kontroli,krvarenje je prestalo,baba napreduje i tek je sad vidio ostecenje na posteljici gdje je bilo krvarenje.Ranije se nije vidjelo jer je plodna voda bila zamucena.Ali hBd to se ostecenje samnjuje-zarasta.Terapija je djelovala,trebam zvarsiti sa terpaijom do kraja i mirovati.Pa opet na kontrolu.Nadam se da ce aBd sve biti u redu. IZVORNA PORUKA: mamanaa eh drage moje, prvo sam iscitala sve vase postove i malo sam se smirila, jer i ja imam taj smedjkasti iscjedak... jucer sam saznala da sam pet sedmica trudna i sva hapy sam dosla kuci, muz i ja smo sinoc to htjeli proslaviti sexom koji nije bajno zavrsio jer sam ja primjetila taj iscjedak, jutros sam zvala doktoricu, kaze da nije nista strasno, da je to zaostatak menzesa, da malo mirujem a ako bi se to nastavilo da dodjem na pregled.... jako se plasim jer smo se dugo trudili za ovu bebu i svaki put kad trebam u wc sve me neka jeza hvata....ali nadam se da ce sve biti u redu ako Bog da.... IZVORNA PORUKA: naša.mrvica da se pridruzim ovoj temi,znam kako se sve uplasimo kada vidimo taj iscjedak ...uzas zivi.meni se pojavilo prvi put krajem 6 sedmice i naravno odamh sam naredni radni rad otisla kod dr,kaze da je beba ok,cula sam i srce kako kuca.e onda mi se to ponavljalo vise puta,a nije mi dr.smio dati zbog moje srcane smetnje dabroston samo apaurin 2x,tako da je fakticki sve u bozijim rukama.mirovala sam koliko sam mogla.evo vec 5 dana nista se ne javlja,osim bijelog pranja,a u urinu imam veliki broj leukocita,moja kontrola je u petak tako da jedva cekam sta ce reci.ono sto zelim da kazem,ako vec treba i mozete piti te hormone ok ja sam jako zabrinuta i plasim se,ali opet se nadam da ce plod ostati.od sutra sam 10 sedmica i ne osjecam velike bolove u stomaki,samo u krstima kad hodam...bice to dobro aBd,moramo biti hrabre i vjerovati u pozitivno. IZVORNA PORUKA: Crazy little thing Evo da podjelim svoje iskustvo. Na početku trudnoće u tri navrata sam imala taj smeđkasti iscjedak, pila dabroston, i sad imam zdravu i veselu šestomjesečnu curicu. Meni je gin rekao da to nije ništa ozbiljno, ali su tablete ipak bile "za svaki slučaj" IZVORNA PORUKA: nikita Ja sam u negdje u 9tj imala smeđe par dana i dao mi je dr Dobrston e onda sam u 12 tj prokravrila i to dobro, lilo je iz mene kao da sam dobila i onda je izletio ugrusak uh kako sam se prepala, ja mislila plod, hvala dragom Bogu to je bio hematom i beba je bila dobro...bila sam u bolnici 7 dana...pa onda na strogom mirovanju 2 tj ....ugl ne mora to nista znaciti , evo mene sad u 8 mj trudnoce i aBd za 50 dana bit ce moj sin pored mene...Samo hrabro, imajte vjere u sebe i u Boga !!!! IZVORNA PORUKA: naša.mrvica Pa naravno,zato su dr.tu valjda znreba da znaju sta treba da rade,evo kao sto vidis mnoge zene znaju i prokrvariti zaoprave,pa hvala Bogu sve bude dobro.I ja se mnogo bolje osjecam od kako sam na forumu i nema dana da se ne javim,jer sve mogu da podijelim i sve me razumiju kao i ja njih.Zato smo tu.Ko god da je osmislio ringeraju hvala mu/joj od srca.Pusica.