minchis -> RE: Test za trudnoću (11.11.2013 12:22:06)
|
IZVORNA PORUKA: Mares U septembu sam dobila 17.09. pa 13.10. a ovu sam očekivala 08.11. al eto kad nije došla 08.11. onda sam je očekivala bar 10.11., al nisam dobila. Radila test u petak ujutro i u nedjelju ujutro, neki jeftiniji, za prvu jutarnju, negativni. Radimo na bebici 4 mjeseca. Po mojoj procjeni ovulacija je bila u nedjelju tj. danas vec prije 15 dana. Kad test moze pokazati plusic? Poslije koliko? Jel bitno da bude kvaliteniji? Jel nužno da da se desila prethodno implantacija da bi test bio pozitivan? evo da ti odg, iz svog iskustva sa testovima... meni su i skupi i jeftini pokazali jako jako slabu pozitivnu crticu na dan kad je trebala doci menstruacija,nije bilo razlike...to bi kod tebe bio sad 13.11. kada ce ti test pokazati pozitivno ako si trudna, zavisi od nivoa hormona hcg, sad je jos nizak da bi ti pokazao i najbolje da sacekas da ti zakasni poslije 13. da budes uvjerena... nekima pokaze i par dana prije izostanka menstruacije, a nekima tek nakon sto zakasni sedmicu...sve zavisi od zene do zene, individualno je...znam da je tesko cekati i da si u neizvjesnosti, ali ja bih ti savjetovala da sacekas jos dva-tri dana bar pa ako i onda ne dobijes, ponovi test, a ako zelis stvarno biti sigurna, izvaditi nalaz krvi na betu hcg :)
|
|
|
|