Dz3ni -> RE: Menstruacija i dojenje (30.11.2012 15:27:39)
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: Dz3ni Evo mene, opet mi kasni i to ovaj put ozbiljno. Zadnju [sm=hudicek1.gif] dobila 20.10. a danas 30. 11. Prije trudnoće su mi ciklusi bili kraći, 25-26 dana otprilike, znači trebala dobiti nekad 15.11. Valjda nisam trudna opet, čuvamo se ali me neka šuha spopala [sm=smiley13.gif] jer imam dosta simptoma, vjerujte strah me test uraditi. Piški mi se stalno, ali imala sam neku urinarnu infekciju nedavno pa je možda to...onda stalno sam umorna i spava mi se ko kad sam trudna bila na početku ono. Nervozna sam i razdražljiva već danima, valjda je PMS. Jadni mm, juče sam se izderala na njega, a on ni kriv ni dužan [sm=smiley13.gif] Grudi su mi iste kao i inače, ali dojim pa mi to nije pokazatelj...i ne boli me ništa. Uhh žensko prokleto[sm=smiley6.gif] meni su menstruacije iza poroda pocele kad je bebi bilo 11 mjeseci i sada mi ciklus zna varirati od nekih 0 dana pa do 32 dana... a kako se to vi cuvate? ako mislis na rikverc metodu, odmah po testic... ako su u pitanju kondomi ili neka druga zastita, vjerovatno je sve ok i samo ti ciklus sara Ma stara "dobra" rikverc metoda, zato i strahujem toliko...sutra radim test ako danas ne dobijem fakat (osjećam ko neki pritisak dole ko kad treba da dobijem pa kontam da izdržim još malo neće li procuriti u što se iskreno nadam [sm=jezicek.gif]) Ali rekla sam ako procuri, odmah poslije [sm=hudicek1.gif] idem ginekologu da mi preporuči kontracepciju, ne mogu ja ove strahove više da preživljavam, stvarno ne vrijedi. Do sad sam na testove potrošila, mogla sam spiralu ugraditi npr. IZVORNA PORUKA: Bebica11 jel ti zadnja bila prva nakon poroda? i meni su prije trudnoce bili ciklusi na 25dana a sad evo po 40, tako da ne brines, dobices ovih dana[sm=smiley36.gif] Eh ovo mi je trebalo [sm=bravo.gif] i još da mi ciklusi budu po 40 dana, ma niko sretniji od mene [sm=jezicek.gif] A za ovo što pitaš, dobro pitaš... 46. dan od poroda (prošle mi lohije uveliko) sam baš krvarila jedan dan i bila ubjeđena da sam dobila, ali nisam više tako sigurna šta je to bilo. To je bilo nekad početkom juna i nisam dobila do 20.10. a u međuvremenu odradila jedno 20 testova, ona teta u apoteci gdje ih kupujem Bog zna šta misli [sm=jezicek.gif] Eto i zato mi je zlo od testova...a valjda ćeš biti u pravu, vjerovatno mi se ništa još nije stabilizovalo.
|
|
|
|