meedic -> RE: Laparaskopija (5.2.2009 7:31:35)
|
@babygirl Nijedno pitanje nije glupo. Trudnice su na prizemlju (mislim :))), a laparaskopija bude na drugom spratu. Do osam sati ujutru se moras javiti u prijavnicu na prizemlju, koja se vidi odmah kada udjes u zgradu. Ja sam tu bila od prilike sat i pol dok su sve napisali, pa i ove druge za taj dan dok su zavrsile itd. Sestra nas je zatim odvela na drugi sprat. Ja sam bila u sobi sa pet kreveta, druge zene su vecinom starije koje operisu maternicu a ove mladje ciste na jajnicima, pa ima svasta. Taj jedan dan citav dan lezis, dobijes dvije tabletice i neku vaginaletu da procistis stomak i onda navecer ides u wc :)). Tu u odjeljenjima je meni uzasno bio tezak zrak, vjerovatno nisu zracile a i sekiracija i ocekivanje. Ujutro su hvala Bogu odmah u osam sati dosli po mene, bila sam prva na redu. U sobi, prije op sale, sam se presvukla u zeleni mantil, zatim su me odveli do sale na sto. To je ruzan trenutak, moras i mantil skinuti i popet se na taj stol, rasiriti noge na one drzaljke :), nekakvih tonu okruglih svjetala je bilo upereno u mene i nekakvih sto ljudi oko mene, ali kada je Prof. Godinjak dosao i pricao sa mnom, tad sam se smirila i brzo i zaspala. Spavala sam i onda sam cula da me bude i morala se prebaciti na onaj pokretni krevet. Odvezu te zatim u sobu intenzivne njege i opet se prebacis na krevet. Dadnu ti tablete i infuziju i sve to sta vec ide. Zatim je mene uhvatila groznica, tako mi je bilo hladno, drhtala sam nenormalno. Zamolila sestru da me pokrije sa jos jednim prekrivacem i ziva bila odmah me je pokrila :)). Poslije operacije sam krvarila jedno dva-tri sata. Opet taj dan lezis, malo ustanes da se prohodas oko kreveta i odes u wc. Meni je to super doslo samo mi je bilo tesko ustati jer me je rame bolilo. Kasnije me muz posjetio :))), iako nema posjeta sestra ga pustila :))). U noci sam morala svako sat vremena da idem u wc, bilo je uzasno jer me sve bolilo kada sam se morala dici sa kreveta. Ujutru je dosao Prof. Godinjak (bio je i navecer ali ja nisam jos bila sabrana da bi ga ista pitala) i razgovarali smo. Kod mene je uglavnom hvala Bogu sve OK. Poslije dorucka sam mogla ici kuci. Ako imas jos pitanja slobodno pitaj. @sabas: Ne moras te pretrage ponovo raditi koje si navela, samo ces morati urin, krv, rentgen pluca i internistu. Ne mogu ti nista za termin reci jer sve zavisi kako doktor ima slobodnih termina i kako to moze uskladiti sa tvojim ciklusom. Kod mene se to oduzilo na skoro tri mjeseca, ali je to do mene. Provo sam bila prehladjena kada sam trebala raditi ove nalaze pa sam morala cekati, pa kada sam uradila nalaze otisla po termin kod prof. Godinjaka, on imao tek za dvije sedmice termin ja tada nisam mogla jer bi uskoro i dobila i onda naredni mjesec ja nisam od posla mogla i onda se to tako malo oduzilo.
|
|
|
|