teacher75 -> RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci (10.5.2013 23:47:04)
|
IZVORNA PORUKA: niki83 Kaktuscic, a da promijenite "kaznu", neka to bude nesto drugo umjesto oduzimanja igracke.. Ti ces najbolje znati sta je to sto njemu tesko pada. Moja je inace dobra [sm=smiley36.gif] mislim kad je to slaganje/neslaganje u pitanju.. Dogovorimo se skoro uvijek, nadjemo kompromis, ali sam primjetila da je u zadnje vrijeme postala pravo vjest pregovarac kad nesto zeli, sto sigurno nije od mene naucila [sm=smiley13.gif] mm pregovara bolje [sm=smiley36.gif] Moja seka bas nedavno rece, kod nje je jedina caka sto ne voli autoritet! [sm=smiley36.gif] I zapravo jeste, na prijateljski nacin ces uvijek moci njoj, ali naredjivati, to joj bas tesko pada i onda naravno daje kontra efekat! E tu je na mamu [sm=jezicek.gif] Jedina stvar koja mi se ne svidja kod nje je upravo nesamostalnost o kojoj su mame ranije pisale [sm=hudicek1.gif] Ja moram "pogurati" i kad jede, i kad kupi igracke, i da pospremi sad svoju sobu ili namjesti krevet, itd. Mislim jako je osjecajno dijete, i ne mozes s njom sve odjednom, kod nje mora ici postepeno, tako da opet kad malo bolje pogledam stvari, pa dobro neke navike smo vec dobro promijenili, npr. sama pere ruke, zubice, ide u toalet, uglavnom sve sama moze i obuci, odjeca, obuca, itd. Sve su to faze, naravno, pa i ovo 3-4 godine, ali opet je svako dijete posebno, i mora mu se prilaziti drugacije, iznalaziti razlicite pristupe dok neki ne upali. [sm=smiley2.gif][sm=smiley36.gif] i moja je ovakva s tim da u zadnje vrijeme nece ni u wcc sama ni da pere zube ni da jede, sve hoce da joj ja radim, vjervatno podjetinila zbog alana
|
|
|
|