Finepex -> RE: Zajednica? (23.4.2015 7:24:19)
|
IZVORNA PORUKA: Galicia A sto ce snaha u svekrvinoj kuci uopste? Dosla da zivi? [sm=jezicek.gif] I kakvo glumatanje ti spominjes? Zasto ne bi bila? :) Da li kod njegovih ili njenih, isto ti ga dodje. Glumatanja u smislu, kada se svekrva prvi put upoznaje svi se nekako pokusavaju "umiliti". Zasto se onaj dan kada se svekrva upozna ne stave karte na sto? Znas zasto? Zato sto svi znaju da ce sin pitati majku sta ona misli o buducoj snahi. Ustvari, nekako mislim da kada bi danas ljudi bili i 10% ono sto jesu, nebi bilo ovoliko razvoda. Zasto je tesko zapocetki odmah temu kada se zena upozna i reci joj, moja vidjenja su takva, ja ocekujem da se ti ne mijesas u nas brak. Ako mozes to ispostovati u redu, ako ne mozes, ako ce nas obje boljeti glava, bolje da se sada razidjemo. Jok, znas sta se radi? Kupuju se pokloni, zove se mama, ona nije cak ni gospodja, nego mama, i o cemu ti tu imas pricati? Svi znaju da ce sin nakon tog upoznavanja pitati majku sta misli. Rijetko kome, iako ih ima, rijetko kome ce biti svejedno sta mu mater misli. Drugo, malo je drsko ocekivati da ti neko finansira zivot, a da se ne mijesa. Zasto svak mora imati odmah kucu? Stan? Zar se ne moze sacekati pa sami sebi zaraditi? Ko danas ima pravo, kada mu drugi finansira zivot da ista kaze? TI shvati, sve dok ti je svekrva izgradila kucu, ili dala marku da bi ti sebi nesta priustila, ili tvoj muz, ti ces uvijek morati sutiti. Onaj dan kada vas drugi ne finansirali, tada ti imas pravo reci STOP. Sve dok vam drugi kroje zivot, finansiraju, pa makar da su i namjestaj ili zavijese uzeli, tvoje pravo je da sutis.
|
|
|
|