jasminah -> RE: Zajednica? (22.11.2013 15:28:20)
|
IZVORNA PORUKA: mykica IZVORNA PORUKA: jasminah IZVORNA PORUKA: Lalali Pokusaj koliko god je moguce s obzirom da si u zajednici, da se distanciras od njih, dijete isto tako. A nema ti druge nego popricati sa njim, pokusaj to nekad kad je dobre volje, polahko i smireno. Zelim ti srecu Da dinstancira sebe ok, svako zna svoje, ali da dinstancira dijete[sm=zmeden.gif],pa to su mu nana i dedo. Neke zene bi trebale da traze muzeve bez roditelja ili da idu sa muzem u drugu drzavu...planetu.... Titulu "nana i dedo" nisu svi zaslužili. Bila sam svjedok primjera gdje je ta ista "nana" pred djetetom izgovorila tako ružne riječi o majci koja ga je rodila, da ne možeš da vjeruješ...Ne treba suditi nikad nikome, jer nikad ne znaš kakav je ko. Bez obzira bili to nana, dedo, tetka, i sl. Nedak ti isti ljudi mogu više naškoditi djetetu nego stranac. Nažalost. Nana i dedo nisu titula. Ja znam i majke koje bez ikakvog razloga djeci zabranjuju da se vide sa muzevom porodicom, ako mene pitas ta paranoja i ljubomora granici sa ludilom. Ne sudim nikome samo mislim da ima puno pretjerivanja kada je svekrva u pitanju.
|
|
|
|