Hanady RR -> RE: Vjencanica - nova ili iznajmljena? (11.6.2013 10:49:06)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 Uvijek me interesovao ovaj podatak...zasto bi neko iznajmio vjencanicu ako moze sebi priustiti da kupi nesto slicno za istu cijenu...ili moze dobiti haljinu koja je sivana po narudzbi. Ja sam znala, ako se ikad budem udavala da ce moja haljina biti drugacija od obicnih vjencanica. I prvenstveno da ce biti samo moja... Moja najbolja prijateljica iz susjedne nam drzave imala je gala svadbu sa 150 uzvanika. sve je bilo perfektno, djevojacka, momacka, restoran, crkva, muzika, cvijece, pozivnice...i iznajmljena vjencanica iz jednog od salona u Zgb? Pronovias...cijena ovisi o tome da li je neko nosio prije tebe ili je potpuno nova pa je iznajmljujes[sm=zmeden.gif] ja kada sma se udavala doživjela sma pritisak da moram biti u bjenčanici... i hajde onda hoće da mi je kupe... najeftinija koju sma tada našla da mi se dopada bila je 1200 KM...nije mi padalo napamet za te novce rekla sma idemo na bračno po mojoj želji... moja prijetljica drži slaon vjenčanica...ona je donjela vjenčanicu iz njemačke koja nije previše nadždižana i koja je iz jednoga dijela i koja je lagana za kretanje to su mi bili uvjeti... i u iznajmljivanju i kod nje je situacija ako je manje nošena košta skuplje ... ja sma je prva nosila i platila sma iznajmljivanje 300 KM...sa bolerom/pelerinom za šerijetsko vjenčanje... kada su je nosili da je vrate moja prijetljica je vratila nazad...poklonila mi je ...elem tako sma ja za 300 Km kupila svoju vjenčanicu[sm=smiley36.gif] a i da je uzela nazad meni nebi smetalo...sad mi ona smeta...malo malo prebaci je tamo, prebaci je vamo...čuvaj pazi, bijelo da ne žuti...ne znam bogami ni za šta je čćuvam[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|